13Syytä

13 syytä miksi lapsuus oli parasta

Moikka moi,

Lakkiaispäivään on enään ALLE viikkoa aikaa mikä on tosi hulla ja vähän jännittävää. Mulle ainakin lakkiaspäivä tulee olemaan tietynlainen etappi joka jakaa ajan kahtia lapsuuteen + teini-ikä- osioon sekä nyt "virallisesti alkavaan " aikuisuus osioon, sillä vasta nyt musta on alkanut tuntua siltä että hei mähän olen (nuori) aikuinen. Mä en todellakaan voi vielä tietää mikä osa elämästä on ollut tai tulee olemaan kaikista parasta aikaa mun elämästä, ehkä ja toivottavasti näitä kyseisiä aikoja tulee olemaan paljon mun elämässä. Kuitenkin nyt näin nuorena aikuisena ja yli kaksi vuotta lastenhoitajan työtä tehneenä osaa nähdä lapsuudessa just ne parhaaat puolet lapsuudesta ja niinpä mä haluaisin kertoa teille 13 syytä miksi lapsuus oli parasta aikaa...

1. Mielikuvitus on lapsilla jotakin ihan mahtavaa ja onkin tosi harmillista että kyseinen taito karisee sen myötä kun kasvaa.

2. Murheet joita silloin koki oli tosi pikkusia ja " mitättömiä ", kun vertaa nykyisiin vaikka silloin hiekalle kaatuminen sattui tosi paljon ja harmitti kun lautanen piti syödä tyhjäksi eikä sitä ennen päässyt Pikku Kakkosta katsomaan.

3. Leikkiminen

4. Lapsena ei ollut tietoisuutta mailman julmuudesta.

5. Kerran viikossa oleva karkkipäivä opetti kärsivällisyyttä ja odottamista. Sekä ihan ylipäätään se, että karkki päivä oli kerran viikossa.

6. Sai haaveilla aikuidesta sekä potea tärkeänä kun mä olen iso- lausetta.

7. Lasten letkautukset on ihan parhaita ja huippuja näin aikuisen korvasta. Mä olen onneksi päässyt kuulemaan jos jonkinlaista lausetta lapsilta työn lomassa kuten:

" Ootko sä niin iso tyttö jo että sä osaat pyyhkiä pyllyn ?" ( Hoitolapsi mulle ruokapyödässä )

" Jos sä oot aikuinen niin miksi sun vanhemmat ei ole kuolleet? Että milloin ne koulee ? "

" Miksi mummot on ryppyisiä? Onko mummot vanhempia kuin noidat ?"

" Sä oot niin hyvä lastenhoitaja että ansaitset palkankorotuksen!"

8. Kesät oli lämpimiä ja kesälomat olivat pitkiä.

9. Ei ollut somea toisin kuin nykyään monilla lapsilla on some-tilit ja netin vaarat on aivan mielettömät. Mä todella toivon että vanhemmat ymmärtää ja osaa parhaansa mukaan suojella. Näin ihan aikuisten oikeasti ei ne ikärajat turhaan somessa ole, esim musta tuntuu ettei moni ala-asteella oleva ymmärrä miten jokainen kirjoitus jää nettiin / someen, sekä se kuinka noloa oikeasti on lasten harrastamat kommenttikenttäketju riidat on, joissa vittuillaan ja yrietään mollata toista, kun tämä toinen olikin jossain väärässä. Julkisella tekstillä on aina vastuunsa. 

10. Lastenvaatteet olivat lastenvaatteita ainakin vielä 2000-luvun alussa, kunnes niistä tuli jälleen aikuisten vaatteiden kopioita. Voi miniatyyriaikuiset ei ollutkaan jääneet historiaan. 

11. Ei ollut median luomia ulkonäköpaineita, joita nykyään valittevan moni naispuolinen sekä miespuolinen henkilö joutuu kokemaan. Koko ulkonäköpaine on ihan helkkarin tyhmä juttu, sillä me ihmiset ollaan luotu se. Miksi me ei voitaisi luoda jotain mikä ei aiheuta turhaa painetta. Äh niin vaikeaa selittää. 

12. Silloin kun ei lapsena osannut lukea vielä niin oma maailma sekä tapa kokea maailmaa oli ihan eri. Lukutaito on mun mielestä yks maailman elintärkeimmistä taidosta, mutta olisihan sitä hauskaa testaa millaista olisi olla lapsen kengissä joka ei osaa vielä lukea. Mä en ainakaan muista miltä toi maailma näyttää taikka tuntuu.

13. Hygenia. Eihän sitä lapsena tullut ajateltua mitä kaikkea maassa on voinut olla kun paljain jaloin leikki kesälomilla taloyhtiön pihalla. Mun oli ainakin pakko saada joka kesä flipflopit, jotka sai nopeasti jalkaan ja pois. 

Tässä mun syyt miksi lapsuus oli ihan parasta aikaa. Toki nyt aikuisuudessa on omat syyt miksi elämä on just silloin parasta. Ainoa ongelma on se, että aikuisuus on ihan hirmuisen pitkä ajanjakso jota on vaikeaa lähteä arvioimaan näin sen alkumetreillä.

<3lla VILMA

ps. Mulla on ollut normaali ja erittäin hyvä  lapsuus,joten postaus on tehty sen pohjalta!

pps. Olen kuvassa 10v

comments powered by Disqus