So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

Eka oma loma

Mä en ole ollut lomalla sitten vuoden 2016 hiihtoloman ja jos rehellisiä ollaan niin ei mulla tänäkään kesänä ole lomaa vaan  vapaapäiviä joista muutaman käytin Tallinnan reissuun. Kyseinen reissu oli mulle ensimmäinen ulkomaan matka, jonka kustansin täysin itse sekä reissu jonka tein ilman vanhempia. Matkalla mulla unohtui kellon tuijotus mikä kertoo siitä että kyseinen mini loma oli erittäin tarpeellinen hullun abivuoden jälkeen. Reissu peruskuluineen ( ruoka, majoitus ja laivaliput ) maksoi mulle yhteensä n 150e , mikä on mun mielestä tosi edullista sekä ihan varteen otettava opiskelijaloma myöskin. Kuinka siis onnistua edullisessa mini lomassa 150e :lla? Tässä mun top 5 havaintoa jotka tein reissun aikana :

1. Tutki ja vertaa lähtöjä 

Jos on yhtään mahdollisuutta matkustaa alku viikosta / viikolla niin tällöin skippaa viikonloppu lähdöt, sillä Tallinnan matkapaketeissa saa säästtettyä jonkin verran jos valitsee alku viikon lähdön. Meidän matka sijoittui ma-ti akselille joten hintaa hotelli + laivalipuille tuli vain 97e/ per henkilö.

2. Älä syö laivan buffassa

Me päätettiin että Tallinnaan tullessa mennään kunnon pizza lounaalle ja skipataan laivan aamiasbuffetti mikä osoittautui erittäin hyväksi vaihtoehdoksi, sillä Vapianon mega pizzoilla jaksoi pitkälle iltapäivään, eikä hintaa ollut kuin 9e juoman kanssa. Syöminen on muutenkin niin oleellinen osa hyvää matkaa, mutta ruokailuun ei silti kannata käyttää maltaita taikka mennä sieltä mistä aita on matalin. Hyvä ruoka, hyvä reissu. 

3. Kännykkä vapaa kaupunki-kierros

Vaikka kännykän käyttö ulkomailla on nykyään halvempaa kuin ennen kannattaa silti puhelin pitää lentokonetilassa ja nauttia itse kohteesta sekä matkaseurasta. Välillä on siis ihan suotavaa sekä tosi ok pitää lomaa kännykästäkin!

4. Skippaa museot hyvällä säällä

Meillä kävi mieletön tuuri, sillä maanantai oli myös Virossa hellepäivä joten kaupunki kierros Vanhassa kaupungissa muistutti enemmänkin pyrähdystä etelään kuin Suomenlahden toiselle puolelle. Meillä tosiaan ei ollut edes tarkoitusta mennä museoon, mutta museot voi muutenkin skipata hyvällä säällä sillä yhtälailla paikalliseen ihmishälinään sulautuminen on kokemus kuin museo vitriinien toljotus.

5. Ikuista kameralla

Yksi parhaimmista tavoista "kuluttaa aikaa " matkoilla on valokuvaaminen. Kuvaamisessa on mielettömät mahdollisuudet ikuistaa loma paikka sekä hassutella niin kameran edessä kuin takana. Kuvaaminen on luo myös muistoja sekä muistelu tapahtuu yleensä kuvien kautta. Kuvat saattavat aiheuttaa myös hyvää mieltä ja naurua :--)

+ Vieraile paikallisessa ruokakaupassa sillä ne vasta onkin kultturimatkoja sekä nopea tapa saada seville vähän kohdemaan tavoista ja ruokakulttuurista. Mä olen aina ihan liekeissä kun pääsee tutkimaan erimaiden " Alepoita ja Prismoja ".

<3lla VILMA

Mua voi seurata somessa jos haluaa pysyä ns blogin mukana / saada inffoa postauksista:

Instagram: @vilmalinen ( linkki on myös tuossa reunassa)

Snapchat: @vilppi ( realistinen minä)

ps. Onnistut reissu lisäsi matkakuumetta melkoisen paljon, sekä halun tehdä " apinan raivolla " töitä niin töiden kuin opiskeluiden parissa.