So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

Kaikesta huolimatta Ylioppilas

Lauantaina 18.2.17

Aika paljon on tapahtunut tässä viime aikoina... Mä erosin. Se oli melko nopea päätös, mutta erittäin hyvä ratkaisu sillä mulla on ollut niin hyvä olla sekä mä olen saannut paljon aikaan: kuten opiskellut yo-kokeisiin, käynyt leffassa, sopinut työhaastattelun, käynyt baarissa ja kirjoittanut blogia....

Jos rehellisiä ollaan niin enhän mä mitään eroa olisi osannut tai olisi halunnut kuvitella kirjoitusten alustavalle ajalle silloin 16-vuotiaana kun lukion aloitin. Mä pelkäsin ihan hirveästi ennen kuin revin itseni irti kyseisestä suhteesta, että mitä jos mä vaan romahdan ja hajoon enkä saa luettua (tietty takana oli lukihäiriön tuottama oma painostus). Monen mutkan kautta kuitenkin mä tajusin, että mä en tule hajoamaan kun repisin itseni irti hunosta suhteesta, joka olis saannut mut sekasin, rikki ja luopumaan kaikesta itselleen tärkeästä, kuten maalaamisesta jota en tehnyt kertaakaan suhteen aikana. Mikä on ihan aikuisten oikeasti tosi surrullista ja harmillista, sillä osa maalauksista/piirustuksista on mulle kuin päiväkirjamerkintöjä. 

Mä valitsin mun Yo-tutkinnon, tulevaisuuden ja haaveen koulutettuna sekä arvostettuna nuorena naisena. Joskus tulevaisuudessa mä haluan mun vierelle miespuolisen ihmisen, joka jakaa samat arvot kuin mä ja on niin mies, että pystyy seisomaan sellaisen naisen rinnalla, joka on koulutettu ja määrätietoinen.

Tänään mun heräillessä huomasin äidiltä tulleen viestin "Joko tiedetä tulokset". Mun ensimmäine ajatus oli, että mitkä hiton tulokset ja sitten lähes salamana mun mieleen muistui, että kyllä tänään on torstai ja YO-tulokset tulee tänään. (Kiitos työn ja arkivapaiden mä oon ihan pihalla  viikonpäivistä :D). No sitten mä yritin mahdollisimman nopeasti päästä Wilmaan katsomaan tuloksia, no tietty koko roska jumitteli, lataili ja heitti ulos. Viimeinen pienen taistelun jälkeen mä sain klikattua sivun, jossa tulokset on auki ja KYLLÄ kaikki kokeet oli mennyt ihan alustavien mukaan läpi.

Mä olen heittänyt vitsiä mun kavereille, että mun yo-todistuksen voi lukea joko ylä- tai alamäkenä ihan miten haluaa. Mulle tärkeät aineet meni hyvin ja ei niin tärkeät läpi mikä on ihan ok mulle. Ainoa mikä vähän harmittaa on äikkä, josta koen, että mulle kuuluisi enemmän pisteitä. Anyway äikä yo-koe on sen verran hirveä työmaa, etten uusimaan lähde ei ole sen arvoista. 

Se että musta tuli/tulee ylioppilas nytten tarkoittaa, että tulevaisuus on mulle niin avoinna kun olla ja voi. Mulla on huomenna perjantaina pääsykoe sinne Turun yliopistoon ja maanantaina Tampereelle. Jos näistä kummastakaan ei tule mitään, niin mulla on työtä mitä tehdä. Ehkä kerään tarpeeksi rahaa ja lähden au-pairiksi tai muuten vaan seikkailemaan maailmalle. Mutta edetään nyt pala kerrallaan, sillä kaikella on tarkoituksena ja kaikki selviää aikanaan.

Oodi vapaudelle, koulutukselle, nuoruudelle ja tulevaisuudelle.

<3lla Vilma