opiskelijaelämää

Päivät vähenee peli kovenee: Suunnitelmia joilla selvitään

Hola,

Asiahan on nyt niin, että mulla on enään KOLME viikkoa koulussa istumista. Ihanaa ja ihan kamalaa samaan aikaan, sillä vielä ennen lukulomaa mun pitäisi tehdä kolmet kielten kurssikokeet ja mä en todellakaan ole hyvä vieraissa kielissä. Tällä hetkellä musta tuntuu, että juuri kurssikokeet luo mulle aivan jäätävä stressiä koska koeviikkoon on nyt se kolmisen viikkoa ja samalla pitäisi lukea ylppäreihin sekä enkkua ja espanjaa vielä. 

Sos.

Mua lukihäiriöisenä on kieltenopiskelussa auttanut Quizlet-sovellus, joka multa löytyy kännykästäkin. Välillä toki hermostuttaa kun ei taho millään oppia jotakin kilometrin mittaista sanaa, mutta mulla ainakin noin 30min "Quizlet-rämpytys" auttaa muistamaan yllättävän hyvin sanojen oikein kirjoitusmuotoa. 

Mä olen käynnyt läpi jo koko hissan1-kirjan ja tuntuu hyvältä, kun voi siirtyä eteenpäin. Mä siis kirjoitan äikän, enkun, hissa, ja ussa ( jota olen siis korottamassa). Enkku on mulle kauheen epämiellityvää luettavaa en jotenkin tykkää yhtään, kun taas hissa ja ussa on mukavaa sekä palkitsevaa. 

Yleensä mä vaihtelen ja vuorottelen mitä ainetta luen ekana, sillä tällöin anna parhaan panoksen kyseiselle aineelle ja muille sitten sen mukaan kuinka paljon energiaa on vielä jäljellä. Tänään mun suunnitelmiin kuuluu aloittaa enkusta:

- Lukea kielioppia

- Tehdä muutamia tehtäviä 

- Harjoitella kuulunymmärtämistä äänitteillä

- Katsoa kappaleiden sanastoa

Hissaa

- Lukea yksi iso osa-alue ennen salille menoa

- Salin jälkeen luen joko jonkin verran lisää hissaa tai etsin jonkun ohjelman hissasta tai enkun kielisen ohjelman jonka voisi katsoa ilman tekstejä. 

Kyllä tää tästä, päivä, sivu ja kirja kerrallaan mennään maaliin asti!

<3lla VILMA

comments powered by Disqus