ajatuksia

Timantit ...ei kun nörtit on ikuisia

Syksyllä 2011:

Mun kasvoilla paistaa mairean onnellinen hymy, kun kello pärähtää soimaan välitunnin merkiksi. Ihanaa, vihdoin mä oikeasti opin  jotain uutta ja sain imettyä paljon tietoa opettajan opetuksesta historian tunnilla. Opettaja vieläpä kehui mun vastauksia ja sitä kuinka ahkera mä olin tunnilla. Mutta nyt tosiaan äkkiä alakerran vessaan käymään ennen seuraavaa tuntia. Joo kyllä me ehdin, jos jätän laukun ja kipitän rappuset alas. Ai, toi poika rappusten päässä on mun uudella luokalla. 

" Moi " mä sanon vikalta rappuselta ja näin ollen poikaa pidempi

" Oot sä joku nörtti vai "  poika vastaa

Tähän aivan "absurdiin kysymykseen " mä vastaan hersyvällä 13-vuotiaan  naurulla todeten samaan aikaan kipakasti:

" Ei, en mä ole "

Oikeasti mä olin verisesti luokkaantunut siitä, kuinka joku saattaa kutsua mua nörtiksi. Siis ihan oikeesti. Enhän mä mikään nörtti ole, sillä nörtit on noloja energiajuomaa lipittäviä, likaisia, yleensä miespuolisia otuksija ja ehdottomasti erittäin noloja tyyppejä. 

Syksyllä 2017:

Mä istun työpöydän ääressä tuolissa, jossa roikkuu valkoisia kirjaimia huutava musta kangaskassi. Kyseiset kirjaimet muodostaa sanaparin " turkulainen humanisti ". Tässä parin ensimmäisen yliopistoviikon aikana mulle on käynnyt selväksi se, että humanistit on yliopistomaailmassa muiden mielestä outoja ja ehkäpä jonkun muun mielestä juuri niitä nörttejä sekä hihhuleita. Oudokkeja, jotka kiinnostuu kirjoista, kielistä, historiasta ja ai kamala kulttuurien tutkimuksesta.

" Ai mitä te niinku teette"

Osataan asettua toisen ihmisen asemaan, sitä humanistina oleminen perimmiltään on ja se on mun mielestä äärettömän cool sekä tärkeää. Eikä mua nykyään harmita tai oikeastaan kiinnosta, jos joku ajattelee humanistin nörttinä. Ehkäpä tietynlainen kiinnostus kulttuureja, tarinoita ja uskontoja kohtaan vaatii nörttiluonnetta. Se ei ole multa pois, jos jollekkin on liikaa mun ääretön kiinnotus historiaa ja uskontoja kohtaan, sillä viimein mä olen löytänyt oikeastaan tosi samankaltaisia ihmisiä kuin mä. Kyseinen asian tajuaminen on ollut melko hämmentävää, sillä vihdoin mä koen tietynlaista yhteenkuuluvuutta samanikäisten nuorten naisten kanssa, joita kiinnostaa myös historia, kultturien tutkiminen, uskontotiede ja kuvataiteet.

Mä olenkin kantanut ja käyttänyt ahkerasti ja ylpeästi "turkulainen humanisti "-kassia, sillä mitä sitä häpeilemään mistä on kiinnostunut ja missä kokee olevansa hyvä.

<3lla VILMA 

---------------------------

ps. mun SOMET on:

Instagram @vilmalinen ( löytyy linkkinä sivupalkista )

Snapchat @vilppi ( jossa löytyy realistinen minä )

comments powered by Disqus