ajatuksia

Voi Luoja

Tänään räjähti ( 2.3) niin mun mielessä kuin Facebookin Bloggajaat-ryhmässä erään bloggaajan postauksesta, joka käsitteli bloggaajan kannanottoa 1.3 astuneeseen sukupuolineutraalia avioliittolakia kohtaan. Blogipostauksen juoni meni lyhykäisyydessään niin, että 

- Bloggaaja pitää eduskunnan uutta lakia radikaalina, vääryytenä ja ettei asia muutu oikeaksi uuden lain myötä

- "En usko, että koskaan kenekään omatunto ilman aivopesua sanoisi asian olevan täysin normaalia. Se on luonnotonta. Asia on ollut itsestäänselvä vuosituhansien ajan niin tämän asian laillistaminen kertoo vain moraalisesta rappiosta "

- Bloggajan mielestä ihmisen OMA tahto ei voi olla oikeassa 

- Bloggaja tuomitsee papit jotka tulevat vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja ja toivoo papeille sanktiota

- Bloggaja vetoaa hyvin paljon vanhaan testamenttiin 

Ihan aluksi lähetään siitä liikkelle, että mä tykkään ja olen kiinnostunut miehistä, mutta osa mun tyttökavereista tykkää naisista. Kyseinen ajatus, että joku kavereistani tulee onnelliseksi naisen kanssa EI ällötä, kauhistuta taikka pelota mua. Mulle on ihan normaalia kysyä kaverilta mitä seurustelu kumppanille kuuluu tai olla kuulevana korvana jos tarvitsee. Ei multa ole pois se, että nyt me kaikki voidaan mennä naimisiin juuri sen kanssa kun haluaa. Ihan oikeasti ei tarvitse mennä ajassa kauheasti taakse päin kun esim mustien ja valkoisen avioliitot oli paheksuttavia taikka kokonaan kiellettyjä. Kyseinen ajatus ettei tyttö ja tyttö saisi mennä naimisiin on mun mielestä verrattavissa vaikka vielä 50-luvulla olleesen rotuerotteluun.

Mä en voinut ymmärtää miten joku voi lukea Raamattua vielä vuonna 2017 niin konservatiivisesti. Ihan oikeasti näin uskonnon yo-kokeeseen valmistuvana bloggaajan tapa tulkita Raamattua, ei todellakaan vastaa sivistyneen ihmisen tasoa. Raamattuhan on universaali teos sekä myös ajan ja paikan mukaan tulkittava! Eihän me nyt vuonna 2017 enään kivitetä toisiamme, päädytä gladiaattori areenalle leijonien syötäväksi, eikä kaikkia valtakunnan miehiä kutsuta verollepanoon kotikaupunkiin jolloin raskaana olevalle vaimolle tulisi hommata aasi ettei tämä rasitu raskauden viime metreillä. Ihan rehellisesti kuka teistä yöpyisi joulupakkasilla ladossa / seimessä ? No en minä ainakaan.

Lisäksi kristinusko perustuu ja painottuu uuteen testamenttiin. Bloggaajalta lienee unohtuneen, että ainakin evankelisluterilaisessa kirkossa "usko koostuu " kahdesta pääaatteesta, eli " Usko Jeesukseen riittää pelastukseen `` ja     " Armo kuuluu KAIKILLE " Mooseksen kirjoista ehkä merkittävimmät uskonjakeet on Luomiskertomus, Noan arkki ja Kymmen käskyä jotka on laaditty muistaakseni suunnillee 1000- 2000 EKR, joten kyseisest kertomukset tulee ottaa universaaleina ja kaivaa niistä ns kuolematon taso eli teemat jotka voidaan kääntää tähän aikaan ja yhteiskuntaan sopiviksi. Esim Luomiskertomuksen teemaan voi tiivistää ajatukseen että Jumala haluaa ihmisen pitävän luonnosta ja ympäristöstä huolen sekä ettei ahneus ole hyvästä. 

Ihan pieni fun fact vielä loppuu.. Juuri tuosta Mooseksen kirjasta löytyy pieni kappale jossa Mooses itse kiroaa yhden pojistaan ja tämän jälkeläiset niin että heistä tulee ikuisiksi ajoiksi pojan veljen jälkeläisten orjija. Tähän vedoten eurooppalaiset orjuuttivat afrikkalaisia usean sadan vuoden ajan. 

Että se siitä Mooseksen kirjoista.

MUN POINTTI ON SE ettei mitään uskontoa saa taikka tule käyttää ketään tai mitään ihmisryhmää vastaan.

Rauhaa ja rakkautta 

- Vilma 

comments powered by Disqus