So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

Yhdeksäntoista

Viikko sitten oli mun 19v syntymäpäivä, jippii! Oikeasti synttärit tulee nykyään ihan liian nopeasti, joten aika voitko pliis vähän hidastua. Vaikka aika nyt on alkanut mennä mun elämässä tripla vauhdilla niin jotain se on mulle opettanut ja tänään mä haluan jakaa teille 19 asiaa, ajatusta tai opetusta jolla on ollut iso merkitys mulle...

Yksi:

Viisaan naisen paras kauneustuote on viisaus.

Kaksi:

Tee itsesi kanssa "pyhä sopimus" asiasta joka on sulle tärkeä. Mulle tälläinen sopimus on ajatus siitä, että mä en tarkoituksella mielistele vastaikkaista sukupuolta vaan pukeudun siten miten tahdon ja laitan itseni nätiksi, mutta mua ei haittaa jos jonkun miesotuksen silmään mielyttää mun naama, olemus taikka tyyli.

Kolme: 

Usko unelmiin vaikka se on klisee, mutta mä ainakin olen kokenut ja elänyt unelmia vaikka sitä ennen itkulta ei ole säästytty.

Neljä:

Elä hetkessä äläkä käsikirjoita elämääsi eteenpäin kuin best seller -romaania, sillä se voi tehdä kipeää ja sattua tosi paljon jos elämä ei menekkään käsikirjoituksen mukaa. Eli omaa juuri se " Plan B", joka on yhtä varteenotettava kuin ensimmäinen vaihtoehto. Mulla kyseinen b-suunnitelma on aupairiksi lähteminen, jos yliopisto paikka ei aukea Turusta taikka Tampereelta. 

Viisi:

Itke kun itkettää ja muista että joka itkun jälkeen on parempi olo.

Kuusi:

Yleissivistä kunniaan, sillä se on ehkä maailman hienoin asia jonka ihmiskunta on kehittänyt. Mulle ainakin uutisista perillä oleminen sekä ns perus asioiden tietäminen on tärkeää. Me ollaan Suomessa aika kiittämättömiä ilmaista koulutusta kohtaan, miksi siis hukata valtion antamaa lahjaa ja sivistää itseään? ( Niin kuin kerroin, ettei lukihäiriö ole este koulussa rokkaamiselle)!

Seitsemän:

Elä nuorena / nuorena aikuisena, että voit vanhainkodissa muistella niitä elämäsi kesijä.

Kahdeksan:

Mä olen ollut joskus tosi lapsellinen, mutta onneksi oon saannut karistettua sen pois. Lapsellisuuden pois putsaaminen luonteesta ei meinaa sitä ettei voisi tehä asioita pilke silmäkulmassa, nauraa rehotta taikka olla eloisa. 

Yhdeksä:

Niin kuin mun Keskivaikea tekosyy-postauksesta selviää, että tekosyiden myöntäminen ja niissä eläminen on tarpeentonta sekä tosi raastavaa. Sä voit myöntää ihan rohkeasti ettet osaa tätä, sillä lopulta me ei voida osata kaikkea ( homma kusee lopulta jossain kohtaa). Mä ymmärrän kuitenkin, että kyseinen myötäminen on osalle tooosi pitkä prosessi.

Kymmenen:

Kuuntele sun lempimusaa niin lujaa että tuntuu hyvältä.

Yksitoista:

Maailman rohkein teko on olla ensimmäistä kertaa alasti omien tunteidensa kanssa ja sanovansa pitävänsä toisesta, sillä tämän jälkeen tulemme saamaan erittäin kovaa turpiin tunnetasolla tai koemme elämme intohimoa eli rakkautta. 

Kaksitoista:

Ruoka voi olla tai oikeastaan pitäisi olla tapa kokoontua lähimmäisten kanssa sekä kertoa päivän iloista ja suruista. Ruuasta kuuluu nauttia mun mielestä, mutta kohtuudella niin se pysyy hyvänä.

Kolmetoista:

Instagram ei ole ihmisyyden mittari.

Neljätoista:

Liikunnan pitää tuntua hyvältä, sillä sen on tarkoitus palvella meidän psyykkista ja fyysistä kuntoa. Mä olin tosi kova tanssimaan 9lk ja kävinkin viikossa 4 kertaa 90 min tunneilla sekä tuli vielä tanssittua kamujen kanssa treenien välissä vapaa-ajalla. Mulla meni kuiteenkin lukiossa pitkään löytää taas se ihana liikunnan ilo ja tunne joka tulee, vaikka olisi vähän pakolla mennyt treeneihin. Nykyään mä käyn 3-4 kertaa viikossa salilla. 

Viisitoista:

Arvosta rahaa, sillä raha ei ole vain rahaa. Mä en sen enempää mun perheen taloudellisia tilanteita avaamaan , mutta mä olen elänyt hetkiä jolloin raha on ollut tiukassa. Kyseiset hetket ei todellakaan ole kivoja, mutta perheenä ollaan selvitty niistä hetkistä aina. Rahan tilapäinen rahan niukkuus on antanut mun perheelle paljon, nimittäin erittäin eloisan huumorin.  

Kuusitoista:

Meillä kaikilla on omat " virheet ", joillakin näitä "virheitä" on vähempi ja toisilla sitten niitä on useampia niin kuin mulla. Mun virhelistalta löytyy keskivaikean lukihäiriön lisäksi erittäin harvinainen verisairaus ja sporiasiho. Kyseinen verisairaus aiheuttaa mulle esim välillä keltaiset silmät ja mun ylin vatsalihas on pullollaan. Vatsalihas keissi on ollut mulle aika kampplailu, sillä kun mun rinnat oli pienemmät niin musta tuntu ihan kuin mulla olis ollut ns neloisrinnat. Kiitos rinnat kun kasvoitte isommiksi, tykkään. Kaikista virheitä huolimatta mä pystyn tuntemaan itseni yleensä kauniiksi.

Seitsemäntoista:

Opi nauramaan itsellesi, sillä silloin maailmasta tulee ihan helkkarin hauska. Mä olin joskus vähän nihkeä, kun en osanut nauraa itselleni, mutta monen muhun kohdistuneen vitsin kautta oon oppinut nauramaan + pystyn heittämään aika raffiakin vitsiä itsestäni.

Kahdeksantoista:

On täysin ok ettei kaikki päivät ole itsetunnon karnevaali paraateja, vaan välillä tökkii. On mullakin päiviä, jolloin saatan ollaa hyi, hyi ihan sama tai vaan öörgh. Vitutus kuuluu elämään. 

Yhdeksäntoista:

Ole oma itsesi.  

<3lla - Vilma