Harrastukset

Hyvää ääntä Joensuussa

Lauantaina tuli piipahdettua paikallisessa ääneen ja hifiin erikoistuneessa liikkeessä. Kuva ja Ääni on toiminut yli 20-vuotta Joensuussa. Liike järjestää näin alkuvuonna viikonloppuisin hyvän äänen päiviä. Tämmöisinä teemapäivinä paikalliseen liikkeeseen on tullut merkkiedustaja kertomaan uutuuksista. Perinteisesti Kuva ja Ääni on järjestänyt tammi-helmikuun vaihteessa hifimessut, mutta tänä vuonna messut on siirretty loppuvuoteen. Lauantaina liikkeessä oli Projectin edustaja esittelemässä uutta levysoitinta ja vahvistintekniikkaa. Projectin laitteisto oli noin viikko sitten tullut suomeen, joten ne olivat todellakin uutuuksista. Lisäksi esillä oli Bluesoundin langattomat monihuonesoittimet, joilla pystytään vaivattomasti suoratoistamaan musiikkia puhelimesta tai tabletista.

Kuuntelupiste Amphion Argon 7LS ja Project Classic
Amphion Argon 7LS
Project Classic vinyylilevysoitin

Kuvassa ja Äänessä on aina hyvä olohuonemainen tunnelma kun sinne menee. Nytkin minut ohjattiin ystävällisesti pääkuuntelijan paikalle tutustumaan Projectin Classic vinyylilevysoittimeen. Projectin soittimessa äänirasiaksi oli asetettu Ortofon 2M Silver. Kuuntelusettiin oli levysoittimen jatkeeksi kytkettynä Suomalaiset Amphionin Argon 7LS lattiakaiuttimet. Kaiuttimissa oli todella muhkea basso, eikä se peittänyt keskiääntä vaan diskantti tuli kirkkaasti esille.  Kuppi kahvia ja minimunkki kädessä annoin musiikkielämyksen virrata korviini, ai että kuullosti Dire Straits hyvältä!

Genelec kuunteluhuone
Genelec 1237

Seuraavaksi siirryimme Genelec huoneeseen, jossa esillä oli kaikki genelec kaiuttimet pienimmästä suurimpaan. Lisäksi kuunteluhuoneen nurkkiin oli asennettu erikoisen näköiset ja isot Genelec 1237 kaiuttimet. Noilla kaiuttimilla olikin sitten hintaa 10 000 euroa pari, eli niitä tuskin ihan jokaisella kotoa löydykään. Henkilökohtaisesti kaiuttimien ulkonäkö ei minua miellyttänyt, vaikka ääntä niistä lähtikin mainiosti. Pääsimme kuuntelemaan taas tuttua Dire Straitsia jokaisella genelecin mallikoolla ja vertaamaan, kuinka ääni muuttui eri kaiuttimella kuunneltaessa. Geneleceissä isompi kaiutin tuo aina enemmän syvyyttä ääneen. Havaitsin kuitenkin itse, että genelec malliston 4 ja 3 välillä ei ollut isoa eroa tässä kuunteluhuoneessa.

Bluesound ja Amphion jalustakaiuttimet

Viimeisessä kuunteluhuoneessa oli Amphionin jalustakaiuttimia, joihin oli kytkettynä Bluesoundin Powernode 2. Musiikin striimaaminen kävi näppärästi puhelimen kautta kaiuttimiin. Ensin soitimme pienempiä Argon 1 malleja. Yllätyin suuresti niiden kirkkaan soinnin ja basson toiston tasokkuudesta. Vertailuparina toimi astetta isommat Amphion Argon 3s kaiuttimet. Äänenlaatu ja syvyys parani näissä verrattuna pienempään Argon 1 malliin. Lisäbasson hankintaa tarvittaisiin molemmilla kaiuttimilla oikeastaan vain, jos haluttaisiin katsella elokuvia. Amphion tulee olemaan yhtenä vaihtoehtona, kun kaiuttimia lähden kotona päivittämään.

Kef R700

Ihailin myös Kefin R700 ja R500 lattiakaiuttimia, jotka eivät valitettavasti olleet kuuntelussa. Kuvaa R500 -sarjalaisesta ei nyt tullut napattua, mutta se mukailee paljon R700:n linjoja. Nämä kaiuttimet olisivan asteen isompaa sarjaa minun nykyisistä Q300 jalustakaiuttimista. Tietenkin isommat kaiuttimet vaatisivat kuuntelutilalta enemmän. Nuo lattiakaiuttimet pitäisi sijoittaa siten, että seinän ja kaiuttimen välissä olisi jonkin verran tyhjää tilaa. Minulla ei ole siihen mahdollisuutta tällä hetkellä kotona tilapulan takia. 

Oikein mukavaa oli viettää lauantai iltapäivää kuunnellen hyvää musiikkia ja tutustuen uusiin hifituotteisiin.

Hifimessuja odotellessa!