kelloharrastus

Kelloaiheisia medioita

Seuraan paljon Youtubea ja muita erilaisia kelloaiheisia sivustoja. Youtube on vuosien saatossa kehittynyt erittäin monipuoliseksi tietolähteeksi. Sieltä näkee suoraan, miltä kellot näyttävät todellisuudessa. Kellon kokoa ja ulkonäköä on hankalaa hahmottaa pelkän kuvan perusteella. Valotus, kuvanlaatu yms. vaikuttavat paljon siihen, miltä kello kuvassa näyttää. Video auttaa hahmottamaan aikaraudan oikean luonnollisen koon. Kellomiehenä seuraan muutamia kanavia, joissa tulee lähes päivittäin uutta ja kiinnostavaa materiaalia kelloista.

Youtube:

The Urban Gentry Channel on erittäin laadukkaasti tehty kanava, jossa arvostellaan kelloja. Kanavalla käydään läpi kellojen historiaa, vertaillaan sekä keskustellaan yleisesti kelloista ja kaikesta kelloharrastamiseen liittyvästä. The Urban Gentry Channel käsittelee kellojen lisäksi myös miesten pukeutumista. Seuraan tätä kanavaa aktiivisesti ja saan sieltä vinkkejä uusiin hankintoihin.

Long Island Watch on kanava, joka esittelee oman verkkokauppansa kelloja videon muodossa. Tykkään seurata tätä kanavaa, koska kellot on kuvattu videolla hyvin yksityiskohtaisesti. Tältä kanavalta saa hyvin vinkkejä ostopäätöksiin.

GG AWC Channel on nuoren kelloharrastajan kanava, jossa hän tekee kustomoituja modauksia kelloille. Todella mielenkiintoista katsottavaa kellojen muuntautumisleikkiä kellosepän ottein.

Archie Luxury on rääväsuu, joka liputtaa isosti Rolexin nimeen. Archie puhuu kanavallaan asiaa, vaikka välillä ärräpäät lentävät. Archien matkassa pääsee mukaan kuvitteelliseen luksuselämään. Hän matkustelee jonkin verran Aasiassa kellojen perässä ja kertoo matkoiltaan hyviä kellon ostopaikkoja. Kanavalla tehdään maksua vastaan kuulijoiden kellokokoelmista arvosteluja.

Foorumit ja muut:

Seuraan paljon myös suomalaisia kelloharrastukseen liittyviä foorumeja ja facebook -kanavia. Eräs oikein hyvä foorumi on kellofoorumi. Sieltä saa paljon kellotietoutta merkkikohtaisista keskuteluista. Foorumilta löytyy myös yksityisten ja kaupallisten myyjien oma myyntipalsta. Näitä tuleekin seurattua melko aktiivisesti uusien hankintojen toivossa.

Olen myös jäsenenä suljetussa Kelloharrastajat -facebook ryhmässä, jossa voi kysyä tietoa ja kokemuksia kelloista muilta harrastajilta. Ryhmässä voi myös jossain määrin ostaa ja myydä kelloja sekä tutustua harvinaisempiinkin kellomerkkeihin. Lisäksi olen liittynyt Kellotori -facebook ryhmään, jossa harrastajien kellojen todellinen osto ja myynti tapahtuu. Myös erittäin hyvä miesten pukeutumiseen, tyyliin ja rannekelloihin keskittynyt sivusto on Tyyliniekka

Siinäpä muutamia minun tässä vaiheessa aktiivisesti seuraamiani kelloaiheisia medioita!

Kansikuvan upea Rolex gmt2 on pixabay