Harrastukset

Kellomiehen työkalut

Blogataan seuraavaksi minun kellotyökaluista. Pidän pienestä säätämisestä kellojen parissa, kuten aikaisemmin jo blogissani kirjoitin. Tyypillisesti kellomies tai kelloharrastaja opettelee kellojensa rannekkeen vaihdot ja lyhennykset itse. Edistyneemmät harrastajat tekevät kelloilleen pieniä huoltoja ja "modailuja" eli muutoksia kellon ulkonäköön. Modailu onkin alkanut kiinnostamaan ja olenkin suunnitellut hankkivani siihen lisää työkaluja. Kellojen modaaminen on helppoa ja huojentavaa aloittaa jollain halvemmalla kellolla ettei sitten harmita, jos kello vahingoittuu toimenpiteestä. Mahdolliset tulevat kellohuollot jätän toistaiseksi kuitenkin ammattilaiselle, enkä lähde uhkarohkeasti niitä itse toteuttamaan.

Työkalusetti

Tilasin kiinalaisesta verkkokaupasta kellonhuoltotyökalut. Ostin samanlaiset tuotteet taannoin kelloja harrastavalle ystävälleni syntymäpäivälahjaksi ja ne osoitteutuivat yllättävän päteviksi. Kiinasta tilatuksi tavaraksi ne olivat erittäin halvat, vain 11€ kotiin kannettuna. Laatu tietenkin osassa tuotteista on huonoa, mutta kyllä noilla rannekkeen lyhentää ja vaihtaa. Täytyy muistaa, että parempilaatuisia työkaluja saa ostettua esimerkiksi suomalaisesta kellotarvike verkkokaupasta. Päätin kuitenkin antaa "kiinan ihmeelle" mahdollisuuden ja tilasin omat työkaluni heiltä. Paketti saapui kirjattuna kirjeenä ja se piti käydä postista hakemassa. Työkalut oli pakattu pieneen vetoketjulla avattavaan kangaslaukkuun. Sisältä paljastuikin paljon hyvää ja myös turhaakin tavaraa.

Jousitappityökalu
Rannekkeen palojen irroitustyökalu
Ranneketeline
Vasara ja lyhennystapit
Takakannen aukaisutyökalu

Varsinkin jousitappityökalu osoittautui todella paljon paremmaksi kuin minun entinen vaihtotyökalu. Sainkin sillä vaivattomasti vaihdettua omien kellojeni rannekkeet metallisista natorannekkeisiin. Sininen rannekkeen palojen irroitustyökalu oli tehty halvasta muovista, jota tulen tuskin koskaan käyttämään. Harmaa rannekkeen pidiketyökalu taas vaikutti ihan hyvältä kapistukselta. Vasara ja rannekkeen palojen irroitustyökalut ovat mielestäni ihan pätevät, joita tulen käyttämään rannekkeen lyhennystarkoitukseen. Takakannen aukaisutyökalu oli mielestäni huono. En itse sillä saanut Seikoni takakantta auki ja Tein myös tuossa operaatiossa pienen naarmun kellooni, joten pidempiaikainen testaus jäi siihen. Yleisarvosana kiinalaisille kellotyökaluille voisi olla 6/10. Ei mitään kovin laadukasta, mutta kyllä näillä harrastaja alkuun pääsee.

Kansikuva pixabay