Rannekellot

Rannekkeella ilmettä aikarautaan

Kello itsessään muodostaa kokonaisuuden ja katseen vangitsijan, mutta rannekkeella pystytään korostamaan kellotaulun tai viisareiden värejä ja yleistä näyttävyyttä. Erilaisia rannekevaihtoehtoja on tuhansia ellei enemmänkin? Niistä pitää vain sitten etsiä ja löytää se sopiva vaihtoehto omalle kellolle ja silmälle. Jos kuitenkin tuntee rannekkeenvaihdon olevan vaikeata ja pelkää naarmuttavansa tai vaurioittavansa kelloa, kannattaa vaihtotyö teetättää asiantuntijalla. Kellomies luontoisesti itse vaihtaa ja hankkii vaihtorannekkeita kelloihinsa, joiden ilmettä haluaa uudistaa.

Uudet NATO-rannekkeet

Itse sain tänään tilaamani pari NATO-ranneketta. Nämä rannekkeet on tilattu ruotsalaiselta sivulta www.cheapestnatostrap.com. Olen tilannut kyseiseltä nettisivulta rannekkeita aikaisemminkin. Siellä on todella hyvä valikoima eri materiaaleista ja väreistä koostuvia rannekevaihtoehtoja. Voin suositella tuota suhteellisen vaivattomana ja nopeana tilauspaikkana uusille rannekkeille. Hinta/laatusuhde kohtaa täydellisesti tämän verkkokaupan tuotteilla.

Rannekkeenvaihtoon tarvitaan siihen suunniteltu jousitapin irroitystyökalu. Omani on vanha ja hieman kulunut. Kaipaisin myös haaroitinpäälle eri kokovaihtoehtoja, koska jousitapit eivät ole kaikissa saman paksuisia. Kellomiehen ostoslistalle seuraavaksi paremmat työkalut harrastukseen!

Jousitappia painetaan juuresta alas ja kevyesti työnnetään sivulle jolloin tappi ja ranneke irtoavat. NATO-rannekkeelle tarvitaan asentaa pelkkä jousitappi takaisin ja ranneke pujotetaan jousitappien välistä paikoilleen. Perinteisessä nahkaisessa rannekkeessa jousitappi pujotetaan rannekkeen pään lävitse ennen kiinnitystä.

Rannekkeen vaihtotyökalu
Jousitappi
NATO-rannekkeen vaihdon ensimmäinen vaihde
NATO-rannekkeen vaihdon toinen vaihde
NATO-ranneke paikoillaan
Lopputulos

Uusia rannekkeita tilatessa on tietenkin otettava oman kellon tiedoista sen verran selvää, että tietää minkä levyisen rannekkeen tilaa. Minun kelloissani on tällä hetkellä kaikissa 22mm rannekkeen leveys.Kuvista näkee kuinka kellotaulun valko/siniset yksityiskohdat pääsevät korostumaan mukavammin noihin sävyihin käyvällä rannekkeella. Kyseinen Seikon "Ice Monster" kello on ollut minulla todella vähäisellä käytöllä, kun ei yksinkertaisesti miellyttänytkään sen perinteinen metalliranneke. Ajatuksena oli myydä kello pois ja ostaa jotain muuta tilalle, mutta näiden rannekkeiden myötä taidan pitääkin kellon vielä hetken! 

 Eikun vaan hakemaan rohkeasti rannekkeella uutta ilmettä kellolle!