So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

minä

10 faktaa, osa 1

Heipsuli!

Kokosin tässä vuoden lopun kunniaksi itsestäni kymmenen faktaa (osa melko randomeita). Olen aika uusi bloggari ja kovin moni ei minua vielä tunne, joten tässä pieni kurkistus mun (outoihin ja tavallisiin) juttuihini.

Itse tykkään lukea blogeissa kirjoittajan "erikoisistakin" faktajutuista (menneisyydestä, tavoista jne.), joten tässäpä sitten nämä kymmenen ekaa faktaa minusta:

1. Olen superherkkä. Olen siis hyvin tunteellinen, liikutun helposti vaikkapa kirjasta, tv-ohjelmasta, musiikista tai muistoista. Tai koiranpennun kuvista. Tai oikeastaan minkä tahansa eläimen pennun kuvasta… Olen myös hyvin herkkä toisten ihmisten mielialoille.

2. Minulla ei ole televisiota. Olemme Aleksin kanssa omistaneet television viimeksi vuonna 2014. Sille ei ole ollut tarvetta eikä sitä oikein ehtisi katsoakaan. Ja kaiken saa nykyään netistä ja meiltä löytyy Netflix. Ja Yle Areena on kovassa käytössä.

3. Lempilauseeni on ”voi miten mukavaa” ja lempisanani on ”ihanaa”. Minut tuntevat kuulevat näitä aika usein. Innostun helposti asioista ja nuo sanat kuuluvat sanavarastooni. Minua on joskus moitittu tekopirteäksi tai teeskenteleväksi, mutta kyllä se tulee minulta luonnostaan. Ehkä se ei ole ”perussuomalaista” small talkia (onko Suomessa small talkia?), mutta minusta nuo lauseet voisivat kuulua useammankin sanavarastoon. Positiivisuus on päätös.

4. Jos minut suututtaa niin raivoni kohde tietää sen varmasti. En hermostu kovin helposti (Aleksi voi olla eri mieltä...) tai ihan pienistä asioista. Saatan kuitenkin olla hyvin äkkipikainen ja kärkäs, kun sille päälle satun. Jos tunnen, että oikeuksiani on loukattu tai läheisteni oikeuksia tai jokin muu asia koskettaa tunteitani syvästi, olen ehkä hieman ”räjähdysherkkä” (onneksi pahimmat "särmät" ovat hioutuneet iän myötä..). Pyrin itse olemaan toimissani oikeudenmukainen sekä rehellinen ja odotan sitä myös toisilta. Jos ystävällisyyttäni ja luottamustani käytetään hyväksi, niin silloin olen hyvin ehdoton. Uskon kuitenkin, että puhuminen on kaiken A ja O (hehe) ja yleensä asiat/riidat ovat selvinneet puhumalla. Olen tunteellinen myös tähän suuntaan.

5. Minulla on ollut rastat. Kyllä, olen ollut koko nuoruuteni hyvin vaihtelunhaluinen hiuksissani. Olenko sitten etsinyt itseäni vai mikä on ollut syy. Hiukset ovat kuitenkin uusiutuva luonnonvara. Minulla oli rastat pari vuotta vähän alle parikymppisenä. Ja vaikka minkä värisiä- ja pituisia hiuksia ennen sitä ja sen jälkeen. Lähes ainoat mitä en ole hiuksissani (päässäni) kokeillut ovat olleet pikku letit ja kalju. Ehkä ne ovat vielä tulossa… Nykyinen hiusvärini on oma (juurikasvu) lukuunottamatta vaaleita raitoja, joita kirkastan erilaisilla kampaamotuotteilla (hopeashampoo jne.).

6. Juon kahvia 5-10 kuppia päivässä. Tiedän, se on paljon. Saatan juoda viimeisen kuppini illalla yhdeksän-kymmenen aikoihin. Joskus se vaikutta yöuniin, joskus ei. Ehkä pitäisi vähentää… Olen yrittänyt iltaisin korvata osaa kahvikupposista teellä… Katsotaan.

7. Olen ollut mukana elokuvassa Onnenonkija. En näyttelijänä, enkä muutenkaan työryhmässä, vaan avustajana. Ystäväni on leffa- ja tv-alalla ja lupasin mennä vuosi sitten kuvattuun elokuvaan yhdeksi illaksi avustajaksi (se kuvattiin Turussa, josa asuin tuolloin). Se miksi kerron tämän, niin minusta se on nyt koomista, koska elokuva kertoi bloggaajasta/bloggaajista ;). Kuvaustilanne oli kyllä aika kiva, koska pääsin pitämään huikeaa desingnmekkoa ja juomaan oikeesti shampanjaa Dome Karukosken ja Uniikin kanssa. Lopullinen kohtaus elokuvassa on kuitenkin tosi lyhyt. Itse en edes ehtinyt nähdä omaa nassuani ensi-illassa. My 15 minutes of fame (5 seconds). Hahhaaa

8. Pelkään pimeää. Tämä on mielenkiintoista, koska olen kotoisin sellaiselta kylältä jossa ei ole katuvaloja. Eipä siellä kyllä ollut katujakaan. Vain maantie (ei edes asfalttipäällysteinen). Olen siis koko lapsuuteni ja varhaisnuoruuteni kulkenut pimeässä esimerkiksi kavereille kylään ja muutenkin käynyt harrastuksissa (ratsastamassa) pimeässä. Mutta edelleen tunnen olevani enemmän turvassa kaupungissa missä on katuvaloja. Pelkään vähän mörköjä maalla…

9. Minulla on noin kuusi tatuointia. Tatuoinnit ovat projekti ja minulla on ainakin kolme niistä keskeneräisenä. Mutta en usko, että olen hankkimassa kovin montaa lisää, hieman korjailua kaipaisin muutamiin. Mutta ajan ja rahan kanssa sitten joskus…

10. Rakastan Frendit- tv-sarjaa! Jo kulttimaineeseenkin noussut ysäri- ja 2000-luvun alun Frendit-sarja (Friends) on ollut monien päivieni pelastus. Olen nähnyt kaikki kymmenen tuotantokautta varmasti kymmenen kertaa ja voin katsoa niitä aina uudestaan. Aina jos olen kipeänä tai haluan ”nollata” pääni niin laitan Frendit pyörimään. Syksyllä katsoin Frendejä muun muassa ruotsinkielisillä teksteillä, koska yritin parantaa ruotsinkielen taitoani (meillä oli ruotsin kurssi tänä syksynä). Frendit on paras! Lisäksi on siistiä katsoa sarjaa, jota seurasin jo teininä sekä varhaisaikuisuudessa ja huomata, että esimerkiksi muoti (vaatteet) kiertävät kehää! Mulla on tällä hetkellä samanlainen takki kuin vaikka 1996-vuoden Rachelilla…

 -Anna

* Mekko on Metsämekko, hankittu minegungor.fi :stä, Leo ja Lola ovat minun (meidän) omat harjisnakut <3