So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

blogi

blogi uudistuu

Hei vaan. Olen käynyt pientä kriisiä liittyen blogiini ja sen tarkoitukseen tai tarkoituksettomuuteen. Mua alkoi melkein ahdistamaan viime viikolla, koska tuntuu, että blogillani ei ole selvää suuntaa ja vaikka postausideoita onkin, niin jotenkin koko blogini tuntuu yhdeltä sekasotkulta päässäni.

Vaikka olenkin spontaani ihminen ja elän välillä sekasotkun keskellä, enkä omasta mielestäni ole mikään neurootikko tai superpedantti-ihminen, niin silti tuntuu, että haluan blogata hieman suunnitelmallisemmin. Suunnittelenhan työelämässä, koulussa, harrastuksissa ja välillä kotonakin kaikkia juttuja. Tykkään rutiineista ja tykkään siitä, että asiat ovat tiettyyn pisteeseen asti hallinnassani.

Olen kuitenkin aiemmin ajatellut blogin suhteen, että kirjoittaminen on vaan mukavaa ja sieltä ne ajatukset sitten virtaavat ja oksennan ne tänne blogin puolelle ja siitä se homma sitten rullaa… Mutta ei. Onneksi juttelin muutaman muunkin bloggaajan kanssa aiheesta, sekä hyvän ystäväni, joka on ammattilainen erityisesti markkinoinnin saralla (ja hän on myös henkilökohtainen some-neuvojani, kiitti Iltsu). Sainkin sitten hyviä ideoita blogini rakentamiseen, jonka aloitin simppelillä mind-mapilla. En ymmärrä kuinka en ollut aiemmin tätä muistanut, koska muuten teen kyllä jatkuvasti elämässäni erilaisia listoja ja ajatuskarttoja.

Eli asiaan. Sain siis poimittua blogiini kolme tärkeää, ”suurempaa” otsikkoa, joita aion tulevaisuudessa hyödyntää. Blogini tulee siis edelleenkin kulkemaan lähinnä lifestyle-linkin alla, mutta tein selvän suunnitelman aiheista, joista tahdon kirjoittaa. Nämä aiheet ovat hyvinvointi, tyyli ja urheilu.

Tulevaisuudessa siis Anna Oon -blogissa tulee alkuviikosta postaus liittyen hyvinvointiin. Eli aika laaja käsite, ja rehellisesti sanottuna ei postaukset varmasti sen kummemmin muutu, koska itse käsitän hyvinvointiin niin mielen hyvinvoinnin, terveellisen ruuan, eettisyyden ja myös ajankohtaiset asiat sekä ilmiöt, jotka kiinnostavat minua ja toivottavasti teitä lukijoita.

Loppuviikosta postauksen aiheena onkin sitten tyyli. Eli tämä on mielestäni hieman ”keveämpi” otsikko. Mitä tyyli sitten minulle tarkoittaa? Entisenä vaatekaupan myyjä-tätinä ja visualistina seuraan toki muotia ja tykkään seurata esimerkiksi katutyylejä. Tykkään leikitellä vaatteilla ja asusteilla, tosin näin opiskelijana olen huomannut, että panostus vaatteisiin on paljon pienempää kuin esimerkiksi silloin kun olin työelämässä muodin parissa. Tyyliosioni käsittää kuitenkin omaa tyyliäni, muiden tyylejä, siis ihan vaatetusta, muotia, trendejä, mutta mielestäni myös kauneusasiat menevät tämän otsikon alle. Haaveilen myös niin sanotusta ”viikon asu” -postauksesta, joka ei välttämättä ole edes oma asuni vaan jonkun mielenkiintoisesti pukeutuvan tyypin, esimerkiksi kadulta tai vaikka ystäväpiiristä. Minulle siis tyyliä ei ole pelkkä muoti, vaan se on sekä ulkoista habitusta, asennetta, ulkonäöstä huolehtimista ja myös vaikkapa sisustusta. Eli loppuviikosta blogissa tulee olemaan siis katsaus tyyliin, minun silmin.

Ja sitten se kolmas ”suuri” otsikko eli urheilu/liikunta. Koska opiskelen tällä hetkellä kokoaikaisesti ja kesällä menen töihin, niin en halua laittaa itseäni liian tiukille blogin suhteen, joten olen päättänyt, että joka kuukauden ensimmäisellä viikolla blogiini ilmestyy kuukauden treenivinkki! Ei juurikaan sen enempää urheilusta, koska muuten en ehtisi treenaaman tarpeeksi, jos postailisin siitä joka viikko. Heheh. Mutta menkää toki seuraamaan mua Instagramiin, koska siellä tykkään välillä treeneistäkin ottaa kuvia ja videota (@annataimi). Minulla on kokemusta erilaisista urheilulajeista, niin kuntosalista, juoksemisesta tankotanssiin. Ja nykyisenä villityksenä erityisesti lattia-akrobatia. Mutta liikunta-osioni tulee olemaan kuitenkin sellainen, että uskon että kuka tahansa voi kuukauden treenivinkkiäni hyödyntää! Lisäksi mulla on kotona ammattilainen, eli Aleksi, joten voin tarvittaessa kysyä häneltä neuvoja ja vinkkejä, etten lähde tänne ihan mitä tahansa puuta heinää selostamaan liikuntavinkkeihin!

Näiden kolmen ”yläotsikon” lisäksi saatan, annamaiseen tyyliini, tarttua joihinkin ajankohtaisiin asioihin tai uutisotsikointeihin. Menköön ne sitten niihin random-postauksiin.

Blogini nimi säilyy, minä säilyn, kirjoitustyyli (typoineen) säilyy, mutta postauksissa on odotettavissa siis selkeämpää suuntaa.

Laita alle kommenttia, jos tästä herää ajatuksia, risuja, ruusuja? Tai kehitysideoita?

Olkoon tämä nyt sitten ensimmäinen uudistuneen blogini hyvinvointi-postaus! Oma hyvinvointini ainakin meni harppauksen eteenpäin kun sain tehtyä selvän suunnitelman blogini suhteen.

Mutta miltä tämä teistä kuulostaa?

Anna