hyvinvointi

hei hei flunssa

Hei vaan täältä sängyn pohjalta. Olen ollut muutaman päivän flunssassa, joten ajattelin jakaa mun vinkit flunssan selättämiseen.

Mulla on tosiaan ollut kauhea nuha ja mun nuha yleensä johtaa poskiontelutulehdukseen, joten otan nuhan aina aika vakavasti ja se onkin yleensä kauhea. Silloin ei maista juuri mitään, joten ei tee mieli oikein syödäkään mitään. Paitsi kaikkea makeaa. Siksipä kipeänä syön/juon aika paljon erilaisia smoothieita, marjoja ja hedelmiä. Kipeenä täytyy myös muistaa juoda paljon. Suosikkini ovat sitruunalla maustettu vesi, vihreä chai-tee ja kivennäisvesi.

Smoothiereseptejä on olemassa niin paljon kuin mielikuvitusta riittää. Jaan kuitenkin yhden lemppariohjeistani, joka kylläkin on joka kerta hieman erilainen, mutta tämä on "sinne päin" -ohje, sitä voi itse tuunata oman maun mukaan..

Tarvitset siihen blenderin tai jonkin laitteen, jolla saat ainekset mössöksi ja tarvitset nämä ainekset:

1 banaani

1 dl mustikoita

4 dl vettä / kookos-/mantelimaitoa

3 rkl Go On -soijarahkavalmistetta

1 rlk Chiansiemeniä

1 tl Macajauhetta

1 tl Psylliumkuitua

4-6 pehmeää taatelia

Muutama tuore mintunlehti

Raastettua, tuoretta inkivääriä (tai ripaus jauhettua inkivääriä)

Hyppysellinen (ei kokonaista teelusikkaa) kanelijauhetta

Ripaus kardemummaa

Ruokalusikallinen tai kaksi kookoshiutaleita

Sitten kaikki blenderiin ja jauha juotavaksi smoothieksi. Käytä koristeluun tuoreita mintunlehtiä ja kookoshiutaleita. Ja nauti!

Viime aikoina olen syönyt paljon mandariineja ja klementiinejä. Lisäksi olen ostanut tuoretta papaijaa, se on superhyvää sellaisenaan ja smoothiessa. Jos syöt papaijaa sellaisenaan niin purista siihen tuoreesta sitruunasta mehua, se tuo papaijan maun vielä paremmin esille. Ja saat toki hyviä vitamiineja molemmista.

Papaija on helppoa haikaisun jälkeen syödä vaikkapa lusikalla. Muista kuitenkin poistaa siemenet!

Ihastuin papaijaan reissatessamme Balilla. Siellä tuoretta papaijaa tarjoiltiin aina aamupalalla, koska se edistää ruoansulatusta. Lisäksi siitä oli tarjolla ihania smoothieita, mehuja ja drinkkejä ;). Olen löytänyt muutamista suurista supermarketeista Suomestakin hyviä ja makeita papaijoita. Kun valitset papaijaa kaupassa, kannattaa ottaa hieman pehmeä. Tietysti voit ”kypsyttää” hedelmää kotona vielä päivän tai pari huoneenlämmössä ennen kuin syöt sen.

Flunssakautena syön purkista myös extra-C-vitamiiniannosta ja sinkkiä.

Ja haluatteko tietää millä olen välttänyt poskiontelutulehdukset ja antibioottikuurin? Nenän huuhtelukannulla! Kuulostaa hassulta, mutta se toimii. En ole ihan varma muovisen kannun virallisesta nimestä, mutta tiedän, että niitä saa apteekista ja joistain luontaistuotekaupoista.

Kuinka se toimii? Muoviseen kannuun laitetaan suolaa (ei kokonaista teelusikallista) ja kädenlämpöistä vettä. Sitten lavuaarin edessä valutetaan toiseen sieraimeen suolavettä ja vesi valuu pois toisesta sieraimesta. Välillä kannattaa niistää ja toistaa sama toisella sieraimella. Kuulostaa ällöltä, mutta toimii!!!

Tässä tämä ihmekannu! Ei niinkään esteettisyyden huippu, mutta tällä saat nuhan taltutettua ;)

Nyt mietin, että oisko tuota nyt tähän tarvinnut selittää, koska jos ostat kannun, niin ohjeet tulevat kyllä siinä mukana! Olen kuitenkin vakuuttunut nenän suolahuuhtelun hyvistä puolista, joten jätän tekstin tällaiseksi.

Nyt katson vielä Netflixistä muutaman jakson vanhaa lempparisarjaani; Freaks&Geeks (kuka muistaa tämän?) ja lepäilen. Niin ja makeanhimosta puheenollen ja jos mikään ei maistu. Kyllä muuten mulle on myös karkit maistuneet, pääsiäinen lähestyy ja kauppoihin on tullut mun lemppari- karkkirakeet: Pupuneidin hedelmärae Fazerilta. Niitä on myös mennyt ;).

Ihanaa viikonloppua sulle! Joko kävit muuten osallistumassa arvontaan, joka on edellisessä postauksessani? Klikkaa itsesi siihen tästä, osallistumisaikaa on ensi viikon tiistaihin asti!

Anna

comments powered by Disqus