ohje

viikonlopun makeannälkään: Goodio

Hei!

Tässäpä helppo resepti viikonlopun makeannälkään! Inspiroiduin Vegaanipupun (linkki) suklaamoussesta, käy tutustumassa pupun blogiin. Tein moussesta kuitenkin oman versioni. Pääosassa ovat ihanat Goodion (linkki) suklaat!

Kookos-suklaa mousse 4 annosta (vegaaninen, gluteeniton)

1 pkt Goodio Coconut -raakasuklaata

1 prk (2,5 dl) Vispautuvaa soijakermaa

4 rkl Kaakaojauhetta

2 tl Tummaa kaakaojauhetta

1 rkl Kookosöljyä (juoksevaa)

Jos haluat mousseen lisää makeutta, laita vaahtoon oman maun mukaan esim. vanilja- tai ruokosokeria (esim. 1 tl)

Koristeluun raastettuna Goodion suklaata ja kookoshiutaleita.

Valmistelut: Raasta noin 4 palaa Goodion Coconut -suklaata lautaselle. Lämmitä kattilassa tai vesihauteessa kookosöljy, jotta saat siitä juoksevaa.

Ohje: Kaada soijakerma kulhoon, vaahdottamiseen tarvitset ehdottomasti sähkövatkaimen. Trust me, olen yrittänyt tehdä käsipelillä kasvikermoista vaahtoa ja en ole onnistunut, mutta sähkövatkain on ystävä! Vatkaa kermaa jonkin aikaa, älä kuitenkaan liian pitkään. Jätä se vielä hieman ”veteläksi”.

Lisää kerman joukkoon kaakaojauheet ja halutessasi sokeri. Vatkaa lisää. Lisää raastettu suklaa kerman joukkoon ja vatkaa lisää. Lopuksi kaada kookosöljy koko komeuden sekaan ja vatkaa seosta vielä hetki. Sillä tavalla, että mousse on melko kuohkeaa, älä jätä seosta liian löysäksi. Nappaa tässä välissä pari palaa Goodion suklaata suuhusi, kokkaillessa tulee namin nälkä ;).

Kun seos on tarpeeksi jämäkkää ja kuohkeaa, laita se jääkaappiin hetkeksi (väh. 10 min). Voit tällä välin raastaa 2-3 palaa kookossuklaata lautaselle koristelua varten.

Sitten lusikoi valmis seos annoskuppeihin tai tee kuten minä: leikkasin tavalliseen pakastinpussiin pienen reiän ja laitoin seosta sinne ja pursotin moussen kuppeihin. Jos sinulla on hieno kermavaahtopursotin (itse en omista), niin käytä sitä, varmasti vähemmän sottaista kuin tämä oma versioni, ja saat näyttävämmät annokset. Lopuksi ripottele annosten päälle raastettua suklaata ja kookoshiutaleita. Tarjoile heti! Nam.

Käy tutustumassa Goodion nettisivuihin (postauksen alussa linkki). Goodion suklaat ovat hyvä ja eettinen vaihtoehto perusmaitosuklaalle. Ja raakasuklaat ovat huomattavasti terveellisempi vaihtoehto kuin sokeriset perussuklaat, Goodion raakasuklaat ovat lisäksi käsintehty Suomessa. It's all Good! Itselläni jo pari palaa riittää pienen makeannälkään.

Kivaa lauantaita,

Anna

Yhteistyössä: Goodio Chocolate

Käy tykkäilemässä Goodion Instagramista @goodiogoods

comments powered by Disqus