So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyväntekeväisyys

ihana ilta muodin ja korujen parissa, Itämeren asialla

Huhhuhh mikä viikko. Ja pelkästään hyvällä!

Eilen olin kivassa tapahtumassa täällä Helsingissä. Samuji Housella järjestettiin kutsuvierastilaisuus Itämeren hyväksi. Mitäs se sitten tarkoittaa? Vaatemerkki Samuji, korumerkki Guardian Of The Baltic Sea ja DROPP -vesi järjestivät yhteistyössä tilaisuuden, jossa oli mahdollisuus tutustua Guardian Of The Baltic Sean hyväntekeväisyyskorumallistoon, DROPP -veteen ja Samujin kevään mallistoon. Tapahtumalla haluttiin lisätä tietoisuutta Itämeren puolesta tehtävästä työstä.

Minä pääsin tosiaan vaihteeksi leikkimään mallia, elikkäs sain päälleni Samujin upeasta kevätmallistosta topin ja housut sekä Guardian of the Baltic Sean korvikset. Olin kovassa seurassa, koska pari muuta tapahtuman mallia olivat entisiä (ja nykyisiäkin) ammattimalleja. Lisäksi ammattimeikkaaja puunasi nassuni ja hiukseni minttiin, kiitos siitä Emma Jokelaiselle!

Ja tapahtumapaikka Samuji House Erottajalla on niiiin upea ja inspiroiva paikka. Liikkeeseen astuessa miettii, että tulinko taidegalleriaan, vaatekauppaan, valokuvastudioon vai johonkin niiden välimaastoon... Huikea ympäristö koko tilaisuudelle!

Guardian Of The Baltic Sea on todellakin hyvällä asialla. Jokaisen korun tuotosta menee 20-40 euroa Baltic Sea Action Groupille. Eli ei siis mikään pieni summa! Korut ovat ihana lahjaidea, kaikkiin niihin liittyy tarina, ne ovat suomalaista käsityötä ja lisäksi tärkeän asian puolesta. Tästä pääset tutustumaan upeaan mallistoon. Tämän tyyppiset yritykset tekevät hyvää työtä ja lisäävät kuluttajien tietoisuutta. Me jokainen voimme vaikuttaa pienillä ja vähän isommillakin teoilla. Ilta sai ainakin minut miettimään jälleen omia kulutustottumuksiani.

Jokainen Guardian Of The Baltic Sean koru on yksilöllinen, ne ovat numeroitu ja käsintehty Suomessa. Lisäksi oman korunsa voi rekisteröidä omalla nimellään suojelijoiden listaan yrityksen nettisivuilla tuotteen pakkauksessa tulevalla koodilla.

Itselleni sain illan päätteeksi mukaani omat korvikset uudesta MAP mallistosta. Mallisto vie matkalle Itämeren kauniiseen saaristoon. Korvakorut ovat nimetty eri Itämeren saarten mukaan, joista ne ovat myös saaneet muotonsa. Jokainen koru kertoo oman tarinansa Itämeren saariston sopukoista.

Kaikki korut olivat upeita, mutta itselleni valitsin Möja -saaren muotoiset korvakorut kullanvärisenä. Möjä on yksi Ruotsin saariston matkaajien ja veneilijöiden suosituimmista saarista. Möjä on ollut asutettuna ainakin tuhat vuotta, siitä asti, kun ensimmäiset viikingit saapuivat alueelle (Guardian Of The Baltic Sean nettisivuilta).

En ole koskaan käynyt Möjalla, mutta nyt uudet korvikset korvissani olisi siistiä matkustaa tuonne viikinkien saarelle. Käytän nykyisin harvoin koruja, joten minusta on ihanaa, että sitten kun käytän, niin niillä on jokin tarina! Ja opin tuona iltana myös maantiedosta. En ollut koskaan ajatellut kuinka monta saarta ihan tässä lähellä Suomeakin on… Mahtavaa!

Käykää tsekkailemassa kaikkien yritysten nettisivut, joille pääsette edellisten linkkien kautta ja seuratkaa ihmeessä heidän instatilejään.

Tuollaiset tapahtumat ovat kivoja, mutta myös kaikin puolin hyödyllisiä, niin blogini kannalta, mutta myös tulevan ammattini puolesta. Tutustuin siellä esimerkiksi Rosa Nenoseen, jonka yritys Pilots Helsinki tuo positiivista psykologiaa Suomeen. Se on todella mielenkiintoinen konsepti ja tulevana sosiaalialan ammattilaisena positiivinen psykologia kiinnostaa minua itseänikin.

Huomennakin on kiva päivä luvassa, koska suuntaan Blogger’s Inspiration Dayhin Suvilahteen muutaman muun bloggaajan kanssa! Pysykää siis kuulolla ja kannattaa seurata instaani, koska päivittelen huomisestakin varmasti kuvia ja videoita tarinaani!

Ihanaa viikonloppua!

Anna

Pictures: Ilona Koivusalo