So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

häämessut

hääkuumetta? suuntaa häämessuille

Kuva: Marissa Tammisalo
Kuva: Marissa Tammisalo
Kuva: Marissa Tammisalo
Kuva: Marissa Tammisalo
Kuva: Marissa Tammisalo

Suunnitteletko häitä?

Minä en suunnittele, mutta jos näin olisi, suuntaisin heti erilaisille häämessuille. Minulla ja Aleksilla oli ilo olla malleina Suomen suurimmassa häämessutapahtumassa, Love Me Dossa tammikuussa.

Häämessut järjestettiin 20.-21.1.2018 Helsingissä Kaapelitehtaalla. Häämuotinäytöksiä oli kaiken kaikkiaan kuusi kahden päivän aikana, ja hää- sekä juhlapukuja useita kymmenia suomalaisilta ja ulkomaisilta merkeiltä. Lisäksi messualueella oli kymmenittäin näytteilleasettajia, oli hääkattauksia, koruja, kukkia, meikkejä, ja kaikkea mitä voit kuvitella häiden järjestämiseen kuuluvan. Ja ihana sekä rento ilmapiiri. Olimme ensimmäistä kertaa malleina lokakuussa 2017 järjestetyissä Love Me Don muotinäytöksissä ja jäimme kyllä koukkuun tuohon hyvään fiilikseen!

Hassuttelussa mukana mallit Aleksi Paju ja Christian Hemming Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen
Puku: Lillian West Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen
Puku: Ompelimo Midinette Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen
Puku: Enzoani Kuva: Arto Jaatinen

Kuvat ovat lähinnä häämuotinäytöksistä, jossa olin itse mukana. Messuihin liittyi kuitenkin paljon muutakin, toivottavasti olit paikan päällä tsekkailemassa tunnelmaa. Loppupostauksessa onkin sitten enemmän itseräpsittyjä, kameran ja puhelimen arkistojen aarteita.

Seuraavat Love Me Do -häämessut ovatkin sitten ensi syksynä. Toivottavasti pääsemme Aleksin kanssa taas mukaan. Tulevien morsianten ja sulhojen kannattaakin bongailla erilaisia häätapahtumia, koska jos itse olisin suunnittelemassa häitä, keräisin ideoita nimenomaan häämessuilta. Messuilla järjestettiin muuten myös Vuoden hääblogi -kilpailu, jossa esiteltiin myös uusia hääblogeja. Käy kurkkaamassa täältä finalistit, jos hääblogit kiinnostavat, ehkä löydät jonkin uuden suosikin joukosta...

Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Marissa Tammisalo
Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen

Kahden messupäivän aikana muotinäytöksiä oli yhteensä kuusi. Kolme kotimaisten sunnittelijoiden näytöstä ja kolme ulkomaisten suunnittelijoiden näytöstä. Pukuja oli kymmeniä, toinen toistaan upeampia luomuksia. Kotimaisessa näytöksessä nähtiin pukuja häämuodin huippunimiltä kuten Meslewi, Gasell GP, Aurora Collection, Suvi Morsian, Ateljee Tuhkimotarina ja Irina Rogusina. Kansainvälisiä pukuja oli muun muassa Demetrios, Morilee, Victoria&Vincent ja Enzoanin uusimmat tyylit. Jokaisella mallilla oli näytöksissä useampi puku, joten vaihdot lavan takana olivat kiireisiä, mutta onneksi meillä oli hyvä ja ammattitaitoinen pukijatiimi, joka jeesasi pukujen vaihdoissa. Itselläni oli kotimaisessa näytöksessä Heidi Tuiskun ja Ompelimo Midineten puvut. Kansainvälisessä näytöksessä astelin catwalkilla Enzoanin, Kenneth Winstonin ja Lillan Westin puvuissa. Pure Lovee!!

Hääpukumuoti on ihan oma maailmansa ja itse en ole moiseen perehtynyt juurikaan ennen  viime syksyä ja ensimmäisiä Love Me Do -messujani. Puvut vat toinen toistaan ihanampia, ja jokaisella suunnittelijalla on omaleimainen tyylinsä. Tietyt "trendit" näkyvät häämuodissa kausittain, mutta jotkin pukumallit tuntuvat olevan suosiossa vuodesta toiseen. Olen ajatellut, että itse pidän valuvasta materiaalista, läpinäkyvyydestä, pehmeästä luonnonvalkoisen sävystä ja ehkä "hippimäisestä" tyylistä hääpuvuissa (esimerkkinä Lillian West), mutta kun sovitin lähemmäs 40 hääpukua sovituksissa ja mielestäni löysin kymmenenkin hyvää pukua itselleni, huomasin, että ne olivat tyyliltään kovin erilaisia. Itse emme tietenkään valinneet näytösasujamme, vaan puvut sovitettiin ja ne valittin istuvuuden ja sopivuuden mukaan meille malleille. Sekä sen, että näytösaikataulullisesti ehtisimme vaihtaa seuraavan puvun päällemme. Onnea vaan kaikille tuleville morsiamille puvun valinnassa, vaihtoehtoja on maailma puolillaan;).

selfie
Mallit: Aleksi Paju ja Lauri Kirjalainen Kuva: Marissa Tammisalo
Ei, minua ei kosittu messuilla. Tämä oli mainoskuva Leader-patukoille, kuva aiheutti hämmennystä lähipiirissäni, kun se julkaistiin somessa. Sain aika monia onnitteluja... Kuva: Kaisa Nisula
Backstage-fiiliksiä
Kohta näytökseen, kuvassa ihana Inez Antturi
Yksi pukusuosikeistani. Upea hääpuku suunnittelija Heidi Tuiskun käsialaa
Puku: Heidi Tuisku
Viime vuoden häämuotinäytöksessä ihastuin jo Lillian Westin hääpukuihin. Ja ylpeänä sain kävellä catwalkilla jälleen suunnittelijan puvussa.
Puku: Liillian West
Ja vielä yksi tästä ihanuudesta...
Tämä Enzoanin puku antoi meikäläisellekin muodot. Look at my bum!
Puku: Enzoani
Puku: Enzoani
Enzoanin puku antoi minulle siis muodot eteen ja taakse ;)
My Jessica Rabbit moment! Puku: Enzoani
Bacstagepussailua. Mun Puku: Ompelimo Midinette
Kiitos Lauri photobombista. Puku: Kenneth Winston
Valmiina lavalle!
Molemmat puvut Ompelimo Midineten Paulan käsialaa, kuvassa kanssani ihana Laura Pensasmäki
To the moon and back

Kiitos upealle häämessutiimille, järjestäjille, puvustajille, meikkaajille, kampaajille, kuvaajille, malleille ja kaikille! Olihan taas kaksipäiväiset prinsessajuhlat <3

Kuva: Marissa Tammisalo

Seuraavaan kertaan,

Yhteistyössä: Leader Foods, Suomen Kukkakauppiasliitto, Glitter By Elina K

Kengät: Pura Lopez <3

MUAH:

Kampaukset: Maria Haanpää, Anu Pajukari, Antti Ville Taskula, Schwarzkpfpro

Meikki: Mschic Cosmetics

Nähdään somessa: FB @annaoonblogi IG @annataimi

Morsian on aina oikean kokoinen