So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

muoti

let's talk about fashion: Helsinki Fashion Week

Hei sulle ihanainen siellä ruudun toisella puolella. Tänään puhutaan muodista.

Muoti. Tuo sana saa välillä mulla karvat pystyyn. Tykkään ehkä enemmän sanasta englanniksi, fashion. Siinä on jotain kivaa. Suomen kielessä ehkä trendit ja tyyli on itsestäni mukavamman kuuloisia sanoja kuin itse muoti. En tiedä mistä tämä johtuu. Ehkä siitä, että olen aina rakastanut pukeutumista ja omalla tavallani seurannut muotia, mutta minussa on aina asunut sisäisesti pieni ”rebel”. Tämä pieni kapinallinen on jo yläasteelta asti vastustanut ajatusta, että kaikkien pitäisi näyttää samalta tai kulkea samanlaisissa vaatteissa… Ja kuinka nykyisin ymmärrän muodin, niin se ei ole sitä, että kaikkien pitäisi näyttää samalta, vaan nimenomaan muoti on itsensä ilmaisemista vaatteilla ja asuteilla.

Vuosien varrella itselläni on ollut enemmän ja vähemmän muodikkaita, kekseliäitä ja sellaisia tyylikokeiluja, jotka olisi voinut myös jättää väliin. Nyt kuitenkin tuntuu, että olen löytänyt enemmän oman tyylini. Seuraan muotia ja trendejä, mutta poimin sieltä itseäni miellyttävät jutut. Enää en väkisin yritä olla erilainen, enkä myöskään yritä väkisin käyttää jokaista trendiä tai uutta muotijuttua, joka pulpahtaa pinnalle, jos se ei tunnu omalta. En ole mielestäni mikään supernäyttävä pukeutuja. Tykkään rennoista ja ajattomista vaatteista. Enkä myöskään ole kovin ”ladylike” -pukeutuja. Ihailen rohkeita ja omaperäisiä pukeutujia, mutta eniten huomioni kiinnittyy ihmisiin, jotka ovat sinut itsensä kanssa ja kantavat itsensä ja tyylinsä varman näköisesti. Olipa pukeutumistyyli sitten mikä tahansa. Terve itsevarmuus, iloisuus ja ystävällisyys ovat aina muodissa!

Helsinki Fashion Week

Se niistää jorinoista, pointtini kuitenkin on, että olen viikonloppuna menossa ensimmäisille muotiviikoilleni (vai muotipäiville? Muotiviikot kuulostaa hienommalta). Lauantaina alkaa nimittäin Helsinki Fashion Week (linkki)! Helsingin muotiviikot kokoontuu nyt kolmatta kertaa ja tänä vuonna meikäläinen pääsee bloggaajana mukaan. Pieni tuuletus.

Oon superinnoissani, että pääsen mukaan seuraamaan muotinäytöksiä, haistelemaan muodin, designin ja trendien tuulia. Helsinki Fashion Week järjestetään siis 22.-26. päivien aikana. Mukana on suomalaisten ja ulkomaalaisten suunnittelijoiden luomuksia. Lisäksi muotiviikot kokoavat yhteen niin muotialan ammattilaisia, sisäänostajia ja muita muotimaailman vaikuttajia. Jännä ja varmasti inspiroiva viikonloppu siis luvassa. En ole vielä varma ehdinkö muilta töiltäni ensi viikolla tsekkailemaan näytöksiä, mutta viikonloppuni on ainakin pyhitetty muodille!

Laitahan Instagramini @annataimi seurantaasi, päivittelen sinne ahkerasti myös viikonlopun kuulumisia. Nähdään somessa!

Inspiroivaa viikonloppua,

Anna

Photos: @aleksim1kael , edit by me

Wearing

Blouse: Gift from a friend / Jeans: H&M  / Shoes: Dinsko / Sunnies: Very very old ones