So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ihmissuhteet

ihanat ystävät

Ystävänpäivä. Tämä päivä valkeni ainakin täällä Helsingissä ihanan auringoisena ja keväisenä.

Minulle ystävät ovat tärkeitä. He ovat minulle kuin perhe.

Minulla ei ole ystävänpäivään erikoisia perinteitä. En lähettele kortteja tai pidä pitkää brunssia ystävieni kanssa tai tee kynttiläillallista rakkaalleni. Olisi ihanaa jos näin olisi. Mutta omat ystäväni ovat ympäri Suomea ja siksi minulla ei ole valitettavasti aina mahdollista nähdä tai kuulla heitä kun haluaisin. Ystävänpäivä on minulle kuitenkin tärkeä, koska se on hyvä muistutus siitä, että ihmissuhteita täytyy hoitaa. Ja kynttiläillallisia pidetään sitten, kun ehditään, ei vain ystävänpäivänä!

Muista sinäkin siis tänään ystävääsi tai rakkaitasi. Olivatpa he kaukana tai lähellä.  Olivatpa he ihmis- tai eläinystäviäsi. Ja muista heitä myös vuoden jokaisena päivänä. Soita tänään vaikkapa se puhelu kaverille, josta et ole kuullut pitkään aikaan. Vie koirasi pitkälle lenkille. Vietä aikaasi perheesi kanssa. Ja muista, että ihminen on laumaeläin, ilman toisia ei olisi sinua. Tai hanki tänään uusia ystäviä!

Ehkä kliseistä, mutta minä haluan ajatella, että ystävänpäivä on joka päivä. Sitten kun näen taas pitkästä aikaa ystäväni, niin tiedän, että se on taas yhtä ystävänpäivää koko tapaaminen!

Minusta ystävänpäivä ei ole turha, vaikka sillä on hieman stereotypinen ja kalskahtava, materialistinen kuva (ehkä tullut ameriikoista...), mutta se on hyvä muistutus meille kaikille, että ihmissuhteet ovat tärkeitä ja niitä tulee vaalia.

Minä vietän ystävänpäiväni tänään koulussa ja harrastuksissa. On ihanaa, että koulusta olen saanut näin aikuisiällä taas uusia ystäviä, joiden kanssa pitkät opiskelupäivät eivät tunnu edes työltä.

Olen myös etuoikeutettu, koska minulla on ihania ystäviä ympäri Suomen. Ihmisiä joista välitän ja jotka välittävät minusta. Ja minulla on myös rakkaat eläinystäväni. Lola ja Leo ovat perheenjäseniä, jotka jakavat ystävyyttään kanssani päivttäin.

Kiitos ystävät!

Anna