So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatukset

jos juhannukseni olisi elokuva...

Jos mun viime juhannus olisi elokuva, se olisi road movie -tyylinen musikaalikomedia. Musikaalissa olisi selkeä draaman kaari, monia päähenkilöitä ja pieniä sivujuonia. Elokuva koostuisi pienistä tarinoista, rakastumisista, rakastavaisten vaikeuksista ja onnesta sekä iloisesta ja letkeästä meiningistä. Lisäksi elokuvassa olisi tärkeä päämäärä, jota kaikki päähenkilöt tavoittelevat, se olisi päästä näkemään ystävät ja perheenjäsenet mahdollisimman pian suuressa keskikesän juhlassa.

Roolihenkilöiden tielle tulee pieniä esteitä menneisyydestä, entisiä arkkivihollisia, mutta aikuistuneet roolihenkilöt saavat kaiken sovittua parhain päin. Roolihenkilöiden välillä puhkeaa kuitenkin pieni kisailu urheilullisten olympialaisten muodossa. Lopulta entiset riitapukarit laulavat ja tanssivat yhdessä autokohtauksessa. Tarinassa on myös perinteinen keskikesän juhannuskokko, jonka ympärillä on pieni tanssikohtaus ja erään päähenkilön soolotanssi sekä laulua akustisen kitaran tahtiin.

Matkalla juhlapaikalle osa roolihenkilöistä menee pienen maalaiskylän juhannustansseihin ja siellä vastarakastunut pari tanssii hiljaa muiden muodostaessa kehän heidän ympärilleen. Elokuvassa koetaan tunteiden kirjoa, iloa, surua ja kaikkea siltä väliltä. Säät vaihtelevat yhtä nopeasti kuin tunteet; roolihenkilöt ehtivät paistatella auringossa, elokuvassa on tietysti kuuma bikinikohtaus, mutta jossain vaiheessa sankarit ja sankarittaret yllättää myös vesisade. Elokuvan musiikki on mukaansatempaavaa, siinä kuullaan meneviä radiohittejä, mutta myös nostalgisia biisejä menneisyydestä.

Elokuvan loppua kohden selviää kuinka kaikkien päähenkilöiden tarinat nivoutuvat yhteen, heillä jokaisella on yhteinen linkki menneisyydessään. Kaikkien sattumusten jälkeen he päätyvät yhdessä kauniisiin maalaismaisemiin upealle kartanolle. Ja jälleen näkemisen ilosta entiset luokkakaverit, ystävät, naapurin lapset ja mummokin tanssivat pihalla sulassa sovussa Robinin Hula hula -biisin tahtiin yhteistanssin. The End.

Mua esittäisi leffassa Margot Robbie ja Aleksia Ryan Gosling. Ja kaikki muut 30 tyyppiä (ystävät, kamut ja perheenjäsenet) olisivat myös supersöpöja, kauniita ja karismaattisia näyttelijöitä.

Kivaa Pride-viikkoa muuten kaikille! Ootkos lukenut mun vanhemman postauksen aiheeseen liittyen? Pääset siihen tästä.

XOXO,

Anna