So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

joululahjavinkit

Se on sitten joulukuu. Itselläni tämä on hieman stressaavaa aikaa, koska koulussa deadlinet ajoittuvat juuri ennen joulua, kun monet kurssit päättyvät ennen kuin vuosi vaihtuu. Lisäksi joulu saattaa monille aiheuttaa stressiä joululahjojen tai -järjestelyjen kannalta. Itse en jaksa stressata joululahjojen ostosta tai hössöttää koko asiasta. Rakastan joulua ja perheelläni on pohjoisessa perinteikäs joulu sukulaisineen, ystävineen ja ruokineen sekä pienine lahjoineen. Niin on myös tänä vuonna. Kun saan koulun kurssit pakettiin, suuntamme Aleksin ja kahden hauvelin kanssa viettämään pohjoiseen (toivottavasti) valkeaa joulua.

Pakko fiilistellä vielä mun eilistä iltaa. Näin pitkästä aikaa mun ihanan kummityttöni. Kaiken tämän koulustressin ja häsellyksen keskellä oli niin ihana viettää ilta pirteän viisivuotiaan kanssa (mukana myös hänen äippänsä) ja missä muuallakaan kuin Oopperatalolla, Suomen kansallisbaletin esityksessä Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas. Pakko myöntää, että tämä oli mun eka kerta Kansallisbaletissa ja mä olin ihan myyty! Itkin ja nauroin ja hei morjens ne ballerinat ja tanssijat. Niiden fysiikka, se liikkuvuus, lihakset ja kropan hallinta. Ei ihan perusmattimeikäläisen-jumppapirkon hommia, mut siksi se onkin niin siistiä. Siinä on kyllä urheilulajien kuningas. Aivan superihana kokemus. Suosittelen lämpimästi kaikille ja siinäpä myös oiva aineeton joululahjavinkki. Toki Oopperabaletin liput ovat melko kalliita, mutta jos omistaa esimerkiksi opiskelijakortin, niin hinta on heti huokeampi. Ja keksin kyllä miljoona turhempaakin asiaa, johon laittaa rahansa. Love it! Tuli kauhee balettihinku <3

<3

Mutta niistä lahjoista vielä. Facebookissa silmiini osui ystäväni jakama ketjuviesti joululahjoista. Kopioin sen tähän:

”Tässä ajatus jaettavaksi: ostetaan joululahjat pieniltä suomalaisyrityksiltä ja itse itsensä työllistäneiltä ihmisiltä. Esimerkiksi naapurilta joka myy tuotteita netissä, paikalliselta käsityöläiseltä joka tekee koruja, paikallisesta leipomosta käsintehtyjä leivonnaisia, tuotteita kivijalkaliikkeestä tai kaverilta jolla on pieni myyntikoju torilla. Lahjakortti hierojalle, kasvohoitoon, kampaajalle, jalkahoitoon, valokuvaajalle, siivoojalle, Lähimpään Teatteriin... Varmistetaan että raha menee Suomeen ja yksityisille henkilöille eikä monikansallisille yhtiöille. Näin monille ihmisille tulee parempi Joulu.
Jos tämä on mielestäsi hyvä ajatus, KOPIO JA LIITÄ se omaan tilapäivitykseesi.”

Tämä ON mielestäni hyvä ajatus ja siksi halusin tämän kopioida tähän postaukseen ja toivottavasti se tavoittaa mahdollisimman monia ja pistää ajattelemaan.

Tänäkin vuonna yritän antaa läheisilleni aineettomia lahjoja tai sitten, jos ostan heille jotain, haluan kannattaa ehdottomasti jotain ystävääni tai vähintäänkin suomalaista pienyritystä.

Vinkkinä heitänkin nyt ihanan entisen työkamuni tuotteet, joiden nettikauppaan pääset tästä. Mine on lahjakas taiteilija ja olen innolla seurannut hänen koru- ja vaatemallistoaan. Hänen tuotteensa tehdään Suomessa ja materiaalit pyritään valmistamaan mahdollisimman ekologisin ja eettisin menetelmin. Kuten superihana kaulakoru Good News Nude, joka minulla on tuossa kuvassakin. Toinen lempparini korumallistosta ovat Merenneidon evät -korvikset. Molemmat tuotteet on valmistettu suomalaisesta koivusta ja ovat todella kevyet. Halusin korviksista ehdottomasti tumman vihertävän väriset (väri taitaa olla vaatteissa, asusteissa ja sisustuksessa nyt se ”it-väri”), koska varsinkin juhlissa (esim. pikkujouluissa) pukeudun melko yksivärisesti (mustaan), joten on kiva saada pieni katseenvangitsija korun muodossa.

Käyhän kurkkaamassa Minen nettisivuilla löytyisikö sieltä sinulle, siskollesi, äidille, anopille tai vaikkapa veljelle jokin ihana, persoonallinen koru tai asuste pukinkonttiin. Itse odotan Minen vaatemallistoa, koska ihanat printtitunikat myytiin aiemmin niin nopeasti loppuun, etten ehtinyt itselleni sellaista saada. Minen designia voi myös ihastella Instagramissa @minegungorart, käykääs tykkään!

Mun joululahjalistani onkin siis aika selvä tälle vuodelle. Pienten suomalaisten yritysten tuotteita, persoonallista, eettisiä ja ekologisia, lisäksi aineettomia lahjoja esimerkiksi liput teatteriin (balettiin) tai kasvohoitoon. Lisäksi kirjat ovat mielestäni kiva joululahjaidea! Lukeminen kannattaa aina.

Nämä mulla oli eilen korvissa baletissa :)

Ja viime jouluna halusin tukea myös Suomen eläinsuojeluyhdistystä ja ostin heiltä eettisen lahjan muutamalle perheenjäsenelle, pääset SEY:n nettikauppaan tästä. Tämä voisi olla myös tänä jouluna listallani.

Mitä sinä meinaat hankkia joululahjaksi? Lähtisitkö balettiin mun kaa ;)?

<3: Anna

*Kuvien korut on saatu lahjaksi. Käy hankkimassa omasi www.minegungor.fi

Ja kuvan ballerinan asu ja tiara ovat Kansallisbaletin omaisuutta ;)