hyvinvointi

kakkurakkautta

Hellouu!

Tämän viikon hyvinvointi-osiossa onkin vuorossa asiaa raakakakuista.

Raakakakut ovat trendikäs juttu, mutta ne ovat täydellisiä herkkuja kenelle tahansa. Niissä käytetään puhtaita ja luonnollisia raaka-aineita, ne ovat ravitsevia, mutta niillä saa sokerihiirikin taltutettua makeanhimon. En muista milloin olen maistanut raakakakkua ensimmäisen kerran, ehkä asuessani Turussa ja paikka oli Pure Hero joitakin vuosia sitten… Raakakakut ovat yleensä luontaisesti gluteenittomia ja laktoosittomia sekä vegaanisia. Viime vuosina ei ole juuri muunlaisia kakkuja tullut syötyäkään.

Täytyy nyt kuitenkin myöntää, että en ole itse koskaan tehnyt kotona raakakakkuja. Viime viikonloppuna meillä oli Joensuussa bloggaajatapaaminen, jossa yhtenä tapaamisen osiona oli raakakakku-workshop. Niinpä saimme bloggaaja-tiimeissä Green Street Joensuun opastuksella loihtia aineksista omat raakakakut. I-H-A-N-A-A.

Omassa tiimissäni oli ihana Maria ja Hely sekä So-Upin markkinoinnin harjoittelija Elina. Yhdessä saimme siis aikaan ihanan vadelma-mango kakkusen. Pidemmittä puheitta, tässä siis ohje, jolla meidän tiimi teki raakakakun:

Mango-vadelma -kakku (gluteeniton, vegaaninen) Ohje nyt jaossa Green Street Joensuun luvalla*

Pohja:

2,5 dl  hasselpähkinää

1dl  taateleita

1/4 tl  suolaa

1 tl  vaniljaa

Vadelmatäyte:

150 g  vadelmaa

1 dl  kookoskermaa

1,5 dl  kookosöljyä (juoksevaa)

1  avokado

2 rkl  tocoa

1 rkl soijalesitiiniä

1 rkl  sitruunamehua

2 rkl  kookossokeria

0,5 dl  hunajaa

Mangotäyte:

130 g  mangoa

1 dl  kookoskermaaa

1,5 dl  kookosöljyä (juoksevaa)

1 avokado

2 rkl  tocoa

1 rkl  soijalesitiiniä

1 rkl  sitruunamehua

2 rkl  kookossokeria

0,5 dl  hunajaa

1/4 tl  suolaa

OHJE:

Ota mangot ja vadelmat sulamaan hyvissä ajoin (jos käytät pakasteita) ennen kakun valmistusta. Poista taateleista kivet. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle tai leikkaa vuoan pohjalle pyöreä leivinpaperipala.

Pohja: Jauha hasselpähkinät monitoimikoneessa tai blenderissä. Lisää joukkoon taatelit, suola sekä vaniljajauhe. Sekoita massa tasaiseksi ja painele pohja tasaisesti kakkuvuoan pohjalle, leivinpaperin päälle.

Täyte: Valmista ensin vadelmatäyte. Mittaa kaikki täytteen raaka-aineet tehosekoittimeen, kookosöljyä lukuunottamatta. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää täytteen joukkoon lopuksi kookosöljy. Sekoita. Kun öljy on sekoittunut tasaisesti muun massan joukkoon täyte on valmis. Levitä vadelmatäyte pohjan päälle tasaisesti. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat mangotäytteen. Huom! Pidä jääkaapissa mielellään noin puolituntia-tunti, jotta täyte jähmettyy tarpeeksi.

Valmista mangotäyte samalla tavalla kuin vadelmatäyte. Lisää mangomassa tasaisesti vadelmakerroksen päälle. Koristele kakun pinta halutessasi ja anna kakun nyt jähmettyä jääkaapissa tunti tai pari (vaikka mielellään yön yli). Nauti kakkua yksin tai seurassa kahvikupposen äärellä. Nam!

Kuvassa etualalla näkyvään kakkuumme Hely koristeli vielä lopuksi pinnan mangososeella ja vadelmamehulla. Sosetta ja vadelmamehua laitettiin pisaroina kakun päälle ja sitten pyöriteltiin hammastikulla, joten kakku sai "marmorisen" kuvion pinnalleen. Kiva, eikö?

Voin lämpimästi suositella Green Streetin raakakakkuja ja workshopeja, Helsingissä kakkuja voi maistella esimerkiksi Roots-kahvilassa. Käy tutustumassa Green Streetin nettisivuihin.

Raakakakun tekeminen vaatii siis aika monta raaka-ainetta. Itselleni TOCO (riisilesejauhe) ja soijalesitiini ovat sellaisia ainesosia, joita joudun kaappiini hankkimaan. Mutta molempia löytyy esimerkiksi Ruohonjuuri -ekokaupoista. Kuitenkin raakakakku on aika yksinkertainen valmistaa, eikä se tarvitse onnistuakseen kuin hyvän tehosekoittimen ja puhtaat raaka-aineet. Ei tarvitse turhaa uunia lämmitellä tai sulatella kattilassa asioita.

Aion workshopin innoittamana tehdä ITSE kotona raakakakkua, mahdollisimman pian. Saatte varmasti kuulla siitä päivästä sitten täällä blogin puolella ;).

Kiitos vielä kaikille So-Upilaisille päivästä, oli kiva tavata monet ensimmäistä kertaa ja osa olikin jo tuttuja. Bloggaajatapahtumissa saa aina uutta intoa kirjoittamiseen ja kuvaamiseen.

Mitä sinä tykkäät raakakakuista? Oletko maistanut tai oletko itse tehnyt? Laitahan kommenttiboksi laulamaan ja jos sulla on hyvä raakakakun ohje, niin laitathan jakoon!

Seuraavaan kertaan,

Anna

Ja lopuksi: Kotimatkan selfie ;)

Instagram: @annataimi

comments powered by Disqus