So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

tyyli

suojaa silmäsi

Joku viisas joskus sanoi, että aurinkolasit, rusketus ja laihuus näyttää aina hyvältä ja sopii kaikille. En ehkä allekirjoita tätä lausetta kokonaan ja tämä saattoi olla joku pitkäksi venähtäneen baari-illan lausahdus jonkun tutun suusta, mutta siinä on totuuden perä. Ainakin tuo aurinkolasijuttu.

Eihän kaikki aurinkolasit kaikille välttämättä sovi, mutta itseeni se pätee. Jos ei ole hehkein tai freesein olo ja jos ilma vähänkin näyttää siltä, että arskat voi vetää päähän, niin sen teen. Ja kyllä se oma peilikuva vaan heti näyttää astetta skarpimmalta. En ole missään nimessä niitä ihmisiä, jotka menisivät sisätiloihin aurinkolasit päässä (tulevaisuus häikäisee, hehe...), mutta omat silmäni ovat niin herkät (ihan silmälääkärissä tutkittu juttu), että mun pupillit päästää valon todella herkästi läpi. Tämä tarkoittaa sitä, että vähänkin kirkkaammalla säällä, kesällä tai talvella, mun pitää käyttää aurinkolaseja.

Olen aina tykännyt aurinkolaseista, mutta tässäpä tulee paljastus. Olen ainoastaan kerran omistanut hieman kalliimmat lasit, Ray Banit. Mä tosiaan tykkään ostella aurinkolaseja ja vaihdella niitä asun ja fiiliksen mukaan. Ja siksipä mun lompakkoni ois aika tyhjä, jos ostelisin monta kertaa kesässä hinnakkaampia laseja. Lisäksi olen välillä vähän hulivili ja saatan hukata tai hajottaa laseja. Sekään ei sitten harmita niin paljon jos lasit ovat maksaneet 5-20 euroa. Viime vuosina olen onneksi alkanut käyttää aurinkolaseilla kuitenkin hyvää koteloa, joka on vähentänyt esimerkiksi naarmuuntumisia ja rikkoutumisia.

Vaikka monet aurinkolasini ovat aika edullisia, niin niissä pitää olla kuitenkin riittävä suojaus. Valitsen tietysti lasit ulkonäön perusteella, mutta niissä pitää olla hyvä UV-suoja. Linssien kyky suojata UV-säteiltä riippuu ensisijaisesti linssimateriaalista. Muovilinssien materiaali suodattaa UV-säteilyn kuulemma hyvin. UV 100 % tai UV 400 -merkinnät kehyksessä tarkoittavat, että UV-säteily suodattuu kokonaan. Aurinkolaseissa on CE-merkintä, kun ne vastaavat eurooppalaisia laatu- ja suojausstandardeja. Tämän olen oppinut optikkoliikkeestä. Mutta pakko myöntää, että olen ostanut muutamia viiden euron hätä-/pilipalilaseja, tarkistamatta näitä merkintöjä…

Mutta tämän postauksen lasit sain Aleksilta lahjaksi (lahjat ilman syytä on parasta). Nämä lasit ovat vähän "villimmät", kuin mitä yleensä käytän. Suurin osa mun laseista on perusmusta-/ruskealinssi /-sankaisia plehoja. Mutta näissä on kunnon ”reivi”-peililasit ja ihanat roosanväriset kehykset ja kultaiset sangat! Nämä on nyt mun "fancyt" lasit.

Värilliset peililasit ovat olleet tänä kesänä se juttu ja näissä yksilöissä tämä malli on myös aika bueno. Olen ollut pitkään vannoutunut pilottilasimallin ystävä. Jotenkin se malli vaan tuntuu sopivan mun nassuun hyvin ja onhan se ajaton malli. Näissä on samaa fiilistä kuin pilotissa, mutta kuitenkin trendikkäällä twistillä (ehkä pikkuisen myös Cat eye -tyyliä...). Ja UV 400-merkintä löytyy. Aleksi oli tilannut nämä netistä (pioneerrevival.com).

Kyllä näillä kelpaa katsella maailmaa vaaleanpunaisten linssien läpi...

Mitäs tykkäät?

Anna

Sunglasses: Pioneer Revival, online / T-shirt: Converse