So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

tyyli

kestotyylihaaste, vaatteiden ikä kiinnostaa

Hei,

taas on yli viikko kulunut edellisestä postauksesta. Nyt haluankin kirjoittaa hieman kevyemmästä aiheesta, mutta ei missään nimessä vähemmän tärkeästä. Luin Idan blogista (365 days with Ida) kestotyylihaasteesta ja ihastuin ajatukseen. Muutkin bloggaajat ovat tarttuneet aiheeseen ja olenkin innoissani spottaillut Instagramista kestotyylihaasteeseen osallistujia.

Faktahan on se, että vaikka ostankin välillä ketjuliikkeistä vaatteita ja pukeudun aikalailla ”massamuodin” mukaan, haluan kuitenkin yrittää vähentää kuluttamistani, ihan säästämisen, hiilijalanjäljen sekä eettisyyden takia. Esittelen välillä blogissa asukuvia, kuten myös Instagramissa.

Olenkin koko blogin olemassaolon ajan periaatteessa osallistunut kestotyylihaasteeseen, tietämättäni. Nimittäin itselläni on kaapissa vaatteita useidenkin vuosien takaa, joita sitten yhdistelen uusiin hankintoihin. Olen myös aktiivinen fb-kirppisten kuluttaja, sekä pengon ystävieni vaatekaappeja, toisen ”roska” on toisen aarre -periaatteella. Ajattelinkin nyt tulevissa asupostauksissa, tai siis postauksissa, joissa listaan asuni, yrittää merkitä myös vaatteen hankintavuoden. Välillä se tulee varmasti olemaan vaikeaa, koska en voi varmasti tietää vaatteen ostovuotta, jos olen hankkinut vaatteen käytettynä. Jos olet selaillut vanhoja postauksiani, olet ehkä huomannutkin, että merkitsen vaatteisiin ainakin sen, jos olen saanut sen ystävältäni, kirppikseltä tai vanhempieni vaatekaapista. Ainakin tässä ja tässä vanhassa postauksessa esittelen esimerkiksi vanhempieni vaatekaapeista tehtyjä löytöjä. Käy lukemassa.

Instagramissa pyörinyt kestotyylihaaste on @tankkisll lanseeraama kampanja, ja kannustaa minusta kivasti niin vaikuttajia kuin muitakin kuluttajia kekseliäisyyteen, yhdistelemään uutta ja vanhaa ja innostumaan niistä vaatekaapissa jo olevista vaatteista. Mitä miltä te olette? Kiinnostaako vaatteiden ostovuosi?

Tämän postauksen asukuvissa on yhdistettynä uutta ja vanhaa. Ja haastankin nyt kaikki mukaan kestotyylihaastikseen!

Takki – Zara,( kaverin kaapista 2017) / Housut - Bik Bok (2018) / Laukku – Msk (2018) / Kengät – Dinsko (2015), nämä kengät löydät myös esimerkiksi tästä postauksesta

Somessa: IG @annataimi ja FB @annaoonblogi

xoxo

Anna

Kuvat: Joni Pesäkivi @jonipesakivi