So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kosmetiikka

tuoksuja ja kynsiä kevääseen

Heippa sulle sinne ruudun toiselle puolelle!

Näin keväisin tykkään saada kevään ja kesän tuntua pienillä jutuilla. Olen kynsilakkojen suurkuluttaja ja jotenkin huomaamattani, kun kevätaurinko alkaa paistaa, alan valita kynsiini hempeämpiä sävyjä ja vaaleita värejä. Lisäksi haluan joka kevät/kesä uuden tuoksun. Talvisin hajuveteni on yleensä mausteisempi, "syvempi" ja ”tummempi” ja näin keväällä haluan tuoksuni olevan jotain raikkaampaa ja kukkaisempaa.

Talven suosikkituoksuni on ollut Lancômen La Vie Est Belle. Se on ihana tuoksu ja toimii kyllä varmasti keväällä ja kesälläkin. Viime kesän loppuna ja syksyllä minun lempparini oli Victorias’s Secretin Noir Tease, se toimii erityisesti juhlissa ja iltatunnelmassa. Sen loputtua sain kuitenkin Aleksilta lahjaksi tämän Lancomen ja olen tykännyt siitä tosi paljon!

Tänä vuonna naistenpäivänä Aleksi yllätti minut lahjalla. Olin tuoksutellut jo alkuvuodesta kaupassa Escadan kausituoksuja (Escadalla on yleensä ihania tuoksuja erityisesti kevääseen ja kesään, lähes joka vuosi on tullut ostettua jokin tuoksu). Noh, Aleksi oli muistanut mieltymykseni ja sain lahjaksi ihanan Escadan Fiesta Cariocan! Tuo tuoksu saa miettimään etelän matkoja, kuumia kesäiltoja ja trooppisia fiiliksiä. Eli kaikkea mitä haluankin nostattamaan kevät- ja kesäfiilistä.

Vasemmalla Lancomen La Vie Est Belle ja oikealla Escadan Fiesta Carioca

Escadan kausituoksuista muistan parin vuoden takaa Born In Paradise -tuoksun. Sitä nuuskuttelemalla pääsen vieläkin aikamatkalle Australiaan, koska silloin kun asuin siellä, käytin tuota tuoksua. Minulle tuoksut siis tuovat muistoja mieleen samoin kuin vaikkapa musiikki. Pystyn muistamaan uskomattomia asioita kun kuulen jonkun biisin, johon iittyy jokin merkittävä tai pienempikin tapahtuma. Sama juttu tuoksujen kanssa.

Toivon, että Fiesta Carioca -tuoksu tuo vielä vuosienkin päästä mieleeni tämän kevään ja ensi kesän ja tulevat kivat jutut!

Kuvissa näkyvät kynsilakat ovat nyt ahkerassa käytössä. Suosin erityisesti pieniä lakkapurkkeja, joita löytyy kivasti Dependiltä (voi ostaa Suomessa ainakin Cubuksista), koska pienissä lakkapurkeissa on se hyvä puoli, että ne eivät jää kaappiin kuivumaan, vaan tulevat yleensä käytettyä viimeistä pisaraa myöten. Tosin sitten jos löytää täydellisen sävyn, niin ei haittaisi vaikka puteli olisi isompi... Eniten käyttämäni sävyt ovat vaaleanpunainen nro. 510 ja tämän kevään uutuus, hennon vaaleansininen/-lila, nro 506.

Lisäksi olen ihastunut ihan valkoiseen kynsilakkaan! Ostin tänä keväänä Essencen vaalean lakan, se näyttää kaukaa kynsissä puhtaan valkoiselta, mutta oikeasti taittaa hieman vaaleanpunaiseen, ehkä se on enemmän sellainen kermainen sävy, nro 01, take a break. Tällä hetkellä kaikki käyttämäni lakat ovat mattalakkoja, en ole nyt hetkeen innostunut helmiäissävyistä...

Kynteni ovat aina aika nysät ja mitäänsanomattomat, joten siksi tykkään laittaa kynsilakkaa, että olisi edes jotain mitä näyttää! En ole koskaan oikein innostunut tekokynsistä sun muista. Kerran olen kokeillut muovikynsiä, mutta olen todennut ne melko epäkäytännöllisiksi, lisäksi kynsilläni kesti melkein vuoden toipua siitä liimasta (liuskottuivat ja katkeilivat pitkään)...

Tässä viimeisessä kuvassa oleva huulipuna on Diego Dalla Palman, sävy on juurikin ihana näin keväälle! Tässä postauksessa esittelen punan, käy kurkkaamassa.

Millaisista tuoksuista sinä pidät? Onko sinulla vuodesta toiseen jokin klassikkotuoksu? Vai oletko vaihtelunhaluinen niin kuin minä? Entä käytätkö kynsilakkaa?

Ja joko seuraat Instagram-tiliäni? Laitahan @annataimi seurantaan, päivittelen instaa aika ahkerasti. Lisäksi minulla on Snachat nimellä annataimi (Anna O.), siellä voit myös seurata päivittäisiä kuulumisiani. Nähdään somessa ;).

Anna