So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

tyyli

täydelliset kulmakarvat...

Kulmakarvat! Nuo pienet, mutta ai että NIIIIN tärkeät osat kasvoja. Itse olen ollut jo vuosia kulmakarvafriikki. En tiedä tarkalleen mistä kaikki on lähtenyt, oliko se yksi lempparimalleistani Cara Delavignen nousu pinnalle, vai onko se tullut jostain jo aiemmin. Joku lapsuuden kehitysvaihe jäänyt kokematta?

Minulle on kuitenkin ollut, sanotaanko, niin kauan kuin muistan, tärkeää se että kulmakarvat ovat ”mintissä”, jos lähden kotoani ulos. Vaikken ehtisi meikkipohjaa laittaa, tai edes ripsiväriä ja tukkakin olisi vain ponnarilla, mutta kulmakarvat täytyy ehtiä tarkistaa ja korjata ennen kuin lähden ovesta ulos.

Pinsetit ja kulmakarvaveitsi ovat olleet itselläni jäähyllä. Pehmeä Lumenen kulmakynä-/harja on kuitenkin käytössä.

Mielestäni nämä pikku karvaset kehystävät kasvoja ja ovat todella tärkeässä asemassa kokonaisilmettä ajatellen. Ehkä mulla on joku juttu tosiaan näihin ripsien yllä oleviin karvoihin, mutta se on myös usein ensimmäinen asia ihmisessä johon kiinnitän huomiota, kun tapaamme vaikkapa ekan kerran. Sairaus?

Älkää käsittäkö väärin, mutta ainahan sitä yleensä (toivottavasti) katsoo henkilön kasvoja, kun puhuu hänelle ja yleensä katseeni suuntautuu jossain vaiheessa kulmakarvoihin. Ja erityisesti silloin jos ne ovat mielestäni superupeat tai eivät-ehkä-niin-upeat. Mutta enhän ole itsekään täydellinen ja tiedostan, että omat karvaseni eivät ole symmetriset, kuten ei kenelläkään luonnostaan.

Kulmakarvoilla saa ilmeestä helposti väsyneen, hämmästyneen, vihaisen/”kovan” tai ”freshin” näköisen. Kaikki riippuu siitä missä kohdassa kulmakarvat ovat, niiden muodosta, pituudesta ja väristä. Ne voivat nuorentaa, mutta myös vanhentaa.

Viime vuosien trendi (kiitos juurikin tälle supermalli-Caralle) ovat olleet tuuheat ja melko paksut kulmakarvat. Olen itsekin mennyt tähän villitykseen mukaan ja värjännyt ja täyttänyt kulmakarvakynällä ja -värillä kulmiani mahdollisimmat paksuiksi ja tummiksi. Enkä jopa liiallisuuksiin asti. Olen paniikissa nyppinyt ”hajakarvat” ja omistan myös kulmakarvaveitsen (en ole varma virallisesta nimestä...), jolla olen ”viilaillut” kaikki värilliset ja värittömät karvat kulmaluiltani, jos ne eivät ole sopineet omiin kulmiini.

GOSHin Browkit on ollut suosikkini vuosia, siinä on kolme eri kulmavärisävyä, vaha ja sivellin mukana. Olen testannut myös Seppälän The Perfect Eyebrow Kitin, joka on hyvä erityisesti hinta-laatu -suhteeltaan.

Tähän tuli kuitenkin stoppi jokunen aika sitten, kun sain neuvon eräältä meikkaaja-maskeeraajalta. Hän kehui kulmiani, ja avauduinkin hänelle kulmistani ja kuinka haluaisin niistä paksummat, symmetrisemmät ja että olen harkinnut Microbladingia (kulmien muotoilu/pigmentointi, joka häviää iholta noin vuodessa). Hän sanoi mulle kuitenkin, että jätä kulmakarvojen värjäys, anna niiden kasvaa (jopa niiden ärsyttävien pikkuhajakarvojen) ja katso kesällä mitä mieltä olet. Lisäksi hän sanoi, että hänen mielestään mun ei kannata kulmakarvavärillä edes täyttää mun kulmia niin paljon, koska mulla on hyvin karvoja, että korkeintaan kulmakarvageelillä laittaa ne aamulla ojennukseen. Näytän kuulemma kivalta ja rennolta tyypiltä ja liian vahvat kulmat tekevät musta kovan näköisen. Hmmm...

Ja arvaatteko mitä? Mä olen noudattanut tätä ohjetta, pieniä lipsumisia tosin kulmakynän kanssa on ollut, mutta vain siihen asti, että kulmat ovat kasvaneet lisää. Ja oon tosiaan alkanut tykkään mun kulmakarvoista vieläkin enemmän!

Olen tyytyväinen, että en oo koskaan nyppinyt mun kulmia ihan olemattomiksi, edes teininä. Mutta kaikille jotka ovat niin tehneet, niin tässä lohdutuksen sana; kulmakarvat yleensä kasvavat takaisin ja jos eivät, niin nykyään on tosi luonnollisen näköisiä tapoja saada kivat kulmat, ihan kulmakarvojen kestopigmentoinnilla, kulmien kestovärillä tai microblandingilla.

Mutta siis, kulmakarvat kehystävät kivasti silmiä ja koko kasvoja. Ehkä paksuissa ja rehottavissa kulmissa on mielestäni jotain ”nuorekasta”. Tiedättekö, sellaista tyttömäistä, paluu siihen aikaan ennen kuin aloit meikata ja puunata nassua… Siksi luulen että kulmakarvojen muotoilu ja erityisesti niiden paksumpi ja jopa ”rehottavampi” olemus on nykyään niin suosittua. Voisko noita kulmia sanoa sellasiksi ”Lolita” -kulmiksi? Tai ehkä ne ovat vaan Carat.

Muotinäytöksissä on pari vuotta takaperin näkynyt malleilla ”hiilellä” piirrettyjä kulmakarvoja. Vähän sellaista kasari-madonna-tyyliä, jossa neidillä oli platinanvaalea tukka ja kulmat värjätty ihan mustiksi ja piirretty paksuiksi. Tämä tyyli on näkynyt myös kadulla, Instassa ja Pinterestissä. Päiväkäyttöön en ehkä itse lähtisi moista kokeilemaan, mutta tapansa kullakin.

Itselläni on ihan kivan muotoiset kulmat luonnostaan, niissä on karvaa, jotka ovat melko pitkiäkin ja ne eivät edes ole kovin vaaleat. Kasvatusprojektini kuitenkin jatkuu, koska tällä hetkellä korjailen ennen ulos lähtöä kulmiani pehmeällä keskiruskealla kulmakynällä ja täytän pikku aukkoja (en voi hylätä kynää kokonaan). Mutta tavoitteeni on, että pystyisin lähteä kulmieni kanssa ulos pelkästään kulmakarvageeliä laittaneena.

TAI SIIS, pakko paljastaa eräs asia tuosta kulmakarvavahan ja -geelin käytöstä. En käytä sitä koska olen keksinyt, että pitkät kulmakarvani pysyvät parhaiten aisoissa kun suihkutan kulmakarvaharjaan pikkuisen hiuslakkaa ja pyyhkäisen sillä karvat päälakea ja ohimoita kohti. Johon pysyy kulmat ojennuksessa tuulellakin!

Tässä noin kuukausi sitten otettu kuva, jossa olen aika ronskilla kädellä laittanut väriä brow kitistä kulmiin ja muotoillut ne tummemmiksi ja paksummiksi.
Tässä eilen ottamani kuva, olen antanut kulmien kasvaa ja rehottaa, olen ainoastaan kulmakynällä korjaillut "aukkoja". Valon suunta hämää näyttämään, että kulmani olisivat eri tummuusastetta.

Kulmakarvavinkkini pähkinän kuoressa:

  • Anna kasvaa!
  • Kulmien väri on optimaalisin jos se on noin kaksi astetta tummempi kuin hiustesi väri
  • Jos olet epävarma muotoilusta, mene ammattilaiselle
  • Kulmien nyppimisessä: tässä(kin) vähemmän on enemmän
  • Jos et halua liian vihaista/kovaa vaikutelmaa, älä piirrä kulmakarvojen alkupäitä liian lähelle toisiaan tai värjää niitä liian tummiksi. Kulmakarvan optimaalinen alkamiskohta on silmän sisänurkan tasolla
  • Ihanteellinen kulmien korkein kohta olisi noin silmän ulkonurkan kohdalla
  • Hanki sellaiset kulmat, joihin olet itse tyytyväinen!

Sellaista tämän viikon tyyliin. Millaisista kulmakarvoista sinä tykkäät? Vai tykkäätkö ollenkaan?

Anna

Instagram: @annataimi