So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

matkailu

kylässä naapurissa

Tere!

Taas meni viikonloppu. Teimme Aleksin kanssa viikonloppuna pikareissun Suomen naapuriin eli Viroon, Tallinnaan. Saimme matkalahjakortin lahjaksi Aleksin perheeltä ja meille tuli hieman kiire käyttää se näin ennen vuoden loppua.

Matkasimme siis business-luokassa Tallinnaan, mikä olikin melko luksusta. Laivamatkoihin (meno ja paluu) sisältyi oleskelu business loungessa, joka olikin yltäkylläisyyden mekka. Notkuvat puffetpöydät täynnä mitä erilaisimpia herkkuja (myös vegaanisia) ja kaikki juomat sisältyivät hintaan. Skumppaa olisi saanut siis vetää koko matkan ajan tai vaikka Viru Valgeeta (hehe). Itse tyydyin täyttämään lasini soodavedellä, tuoremehulla ja ginger ale -limonadilla (wuhuu, elämä risaiseksi). Tuli kyllä melko etuoikeutettu olo ja meinasin hetken jopa synkistellä ajatuksella, kuinka hyvin asiat itsellä ovatkaan ja kuinka paljon pahaa maailmassa jatkuvasti tapahtuu… Mutta onneksi osaan myös nauttia hetkestä, eikä ne maailman asiat murehtimalla parane. Mutta hyvä nekin on välillä tiedostaa ja muistaa sitten olla onnellinen omista hyvistä asioista.

Reissumme Tallinnaan oli valitettavasti lyhyt, vain kaksi päivä ja yhden yön kestävä. Pääasiamme reissulla oli nähdä virolaiset ystävämme, joita emme olleet nähneet lähes kahteen vuoteen. Tutustuimme Chrisiin ja Eliseen Australiassa 2014, kun työskentelimme samassa paikassa Mount Tambourinessa. Asuimme tuolloin myös samassa talossa, ”share housessa”, heidän kanssaan. Tiemme erosivat 2014 vuoden lopussa, kun minä, Aleksi ja Arttu lähdimme reissaamaan Australiaan itärannikkoa pitkin keski-Australiaan. Chris ja Elise jäivät vielä töihin Tambourinelle. Sittemmin minä, Arttu ja Aleksi palasimme kaikki eri aikoina viime vuonna 2015 takaisin Suomeen ja Chris ja Elise palasivat takaisin Tallinnaan viime keväänä. Olemme olleet harvakseltaan yhteydessä ja siksi olikin ihanaa, että saimme järjestettyä edes tällaisen pikaisen näkemisen Tallinnassa.

Tallinnaan matkaaville suosittelen vierailua kauniissa Vanhassa Kaupungissa ja ystävämme esittelivät siellä meille ihanan ravintolan nimeltään V Vegan Restoran. Ruoka oli superhyvää, hinta kohtuullinen ja paikka oli supersöpö ja tunnelmallinen. Suosittelen. Ravintolassa kaikki annokset ovat vegaanisia ja siellä oli saatavana myös muutama annos gluteeniton-vegaanisena. Bueno!

Ruuan jälkeen saimme vielä kierroksen vanhassa kaupungissa. Kyllä lyhyestäkin reissusta saa niin paljon enemmän irti, kun on joku paikallinen mukana opastamassa. Olisin viihtynyt kyllä pidempäänkin Tallinnassa, mutta aika on rajallista.

Chris julkaisi vastikään toisen kirjansa. Hän kirjoitti tätä kirjaa ollessamme Australiassa ja mahtavaa, että hän sai sen vihdoin valmiiksi! Harmikseni kirjaa ei tällä hetkellä ole vielä kuin viron kielisenä, mutta toivottavasti englannin kielinen versio syntyy pian! Kirjassa hän kuvaa matkaansa Australiassa, mutta myös ”henkisiä” asioita, ihmisenä kasvua ja muuta itseänikin kiinnostavia asioita. Tästä pääset Chrisin nettisivuille. Hänellä on lisäksi Youtube-kanava, jossa on materiaalia myös englanniksi. Ja eihän sitä tiedä jos teistä lukijoista joku olisi viron kielen taitoinen.

Istun tällä hetkellä lähes täydessä junassa matkalla pohjoiseen, kotikotiini, perheeni luokse. Minulla on molemmat koirat mukana ja rinkallinen tavaraa (huhuh). Nyt siis uppoudun kirjan pariin, kun nettikin pätkii melkoisesti…

Terkuin, Anna