So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

elokuvat

leffavinkit lomailuun

Moikka! Mitäs sun Pääsiäiseen kuuluu?

Meillä on rauhallinen pääsiäinen täällä Helsingissä. Ollaan reissattu Aleksin ja koirien kanssa nyt parina viikonloppuna niin Turussa kuin Salossakin, joten on ihanaa olla nyt vaan kotona. Lisäksi mulla on kouluprojekteja meneillään, joita on helpompi tehdä ihan rauhassa kotona. Yleensä olen/olemme menneet pohjoiseen kotikotiin Pääsiäisen viettoon, mutta nyt teimme ratkaisun ja päätettiin jäädä omaan kotiin.

Kuinka sinä rentoudut? Itse tykkään katsella leffoja. Minä pidän aika laidasta laitaan erilaisista leffoista. On ihana rauhoittua sohvalle jonkun uuden leffan pariin tai katsella jotain vanhaa suosikkia. Siihen sitten kylkeen koirat ja Aleksi tietenkin! Ja leffanamit.

Mulle leffanapostelu ei kuitenkaan ole aina mikään must (paitsi elokuvateatterissa), mutta joskus kotonakin on kiva paistaa popcornit, dippailla vihanneksia, mutustella pähkinöitä, syödä jäätelöä tai karkkia.

Mitä sinä tykkäät napostella leffan aikana?

Kokosin tähän postaukseen muutamat leffasuositukseni. Osa on vanhoja elokuvia, osa viime vuosilta. Kokosin ne kategorioittain, jotka loin itse. Näitä katsellessa saat ehkä jonkinlaisen kuvan leffamaustani ja toivottavasti tämä helpottaa valitsemaan sinun seuraavan leffasi. Itse listaan kalenteriin tai puhelimeen leffoja, joita haluan nähdä, koska mikään ei ole niin ärsyttävää, kun olet päättänyt pitää leffaillan ja sitten koko aika meneekin esimerkiksi Netflixin selailuun tai yleensäkin päätöksen tekoon, koska sillä hetkellä et tietenkään muista mitään leffaa, jonka tahtoisit katsoa.

Minulle hyvä leffa on sellainen mikä herättää ajatuksia, tunteita, jossa on jokin sanoma ja usein tykkään tositapahtumiin perustuvista elokuvista. Myös musiikki on minulle elokuvissa tosi tärkeää. Olen löytänyt usein uusia bändejä hyvien leffojen soundtrackilta. Ja joskus valitsen elokuvan lempinäyttelijäni perusteella, kuten nykyiset suosikkini ovat Ryan Gosling (ahh, oon nähnyt hänen jokaisen leffansa), Emma Stone, Joseph Gordon-Lewitt, Leonardo Dicaprio, ja tietty mun all time suosikit Johnny Depp ja Jim Carrey… Yleensä näiden nimien kanssa ei voi mennä metsään.

Mutta tässäpä joitain suosikkejani:

Romanttiset/draama

500 Days of Summer

Blue Valentine

The Notebook

Pieni Suklaapuoti

Crazy, stupid, love

Draama/matkailu

Eat, Pray & Love

Tracks

Draama, yhteiskunnallinen

Mammutti

Fundamentals of Caring

Dallas Buyers Club

50/50

The Wolf of Wall Street

Gilbert Grape

New Yorkin Kadut

Boyhood

Slumdog millionaire (Slummien miljonääri)

Jännitys

Orpokoti

Drive

Komedia/draama (osassa myös yhteiskunnallista sanomaa…) Ja näistä tulee hyvä fiilis!

It’s Kind of Funny Story

I love You Phillip Morris

Inside Out (animaatio)

Forrest Gump

Don Jon

Saksikäsi Edward

Tätä listaa voisin jatkaa loputtomiin… Ehkä jatkankin joskus. Mulle saa myös heittää leffavinkkejä!!! Viimeisimpänä mitä olen uusista leffoista käynyt katsomassa oli tietenkin La La Land, Tom of Finland ja parhaan elokuvan Oscarinkin tänä vuonna voittanut Moonlight. Voin suositella näitä kaikkia lämpimästi.

Mulle hyvässä leffassa ei tarvitse olla onnellista loppua. Tärkeintä on, että elokuva herättää jotain tunteita ja ajatuksia. Tuossa listallakin olevista elokuvista osassa on ihan sika-ahdistava tunnelma. Mutta jotenkin se on joskus just sitä mitä haen välillä leffoista. Voi eläytyä jonkun toisen asemaan, muihin maailmoihin ja nähdä asioita monelta kantilta. Ja joskus on ihana itkeä, surusta tai onnesta. On tuossa listassa hyvän mielen leffojakin ;).

Kivaa Pääsiäistä,

Anna