So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ystävät

salakapakka ja politiikkaa

Voi mikä viikonloppu! Oli oikein ihana käydä Turussa viikonloppuna ja juhlia ystävien synttäreitä, kiitos Samille ja Jerelle järjestelyistä, oli kivaa heittäytyä salakapakka-tunnelmaan ja Charlestonin teemaan, sieltä ovat nämä postauksen kuvatkin!

Sunnuntaina oli kuitenkin kiva päästä omaan kotiin Helsinkiin ja äänestämään kuntavaaleissa. Itse kuulun siihen koulukuntaan, että kansalaisoikeuttaan eli äänioikeuttaan täytyy käyttää! Siksi se tuntuu aina tärkeältä jutulta. Mun isäkin oli tänä vuonna kuntavaaliehdokkaana vanhassa kotikunnassani, Siikajoella, ja hienosti pääsikin läpi. Tsemppiä isälle valtuustoon!

Meillä on aina kotona puhuttu avoimesti politiikasta ja äänestämisen tärkeydestä. Olen lähtöisin maaseudulta, maanviljelijäperheestä, joten keskustalainen politiikka on tullut aika tutuksi. Meillä on kuitenkin saanut itse päättää ketä ja mitä puoluetta äänestää ja kivasti on oltu avoimia kaikille mielipiteille.

Kun ensimmäisen kerran sain äänestää, oli muistaakseni Euroopan parlamenttivaalit. Vaalisalaisuus on toki tärkeä juttu, mutta oma ehdokkaani ja kantani paljastui melko pian pienellä kylällä. Meidän vaalipiirissä oli tullut YKSI ääni Vihreälle kansanedustajalle. Siitä sitten koko kylä kohisi ja pääsinkin tunnustamaan, että minä se niitä vihreitä kannatin kepulaisten keskellä. Hehee.

Kantani on sittemmin heilahdellut parin puolueen välillä. Mutta konservatiivinen ja oikeistolainen puoluekanta on kuitenkin kauimpana omista arvoistani. Nyt kun opiskelen sosiaalialaa, olen seurannut enemmän politiikkaa ja erityisesti kuhinaa, jota käydään opetuksesta, sosiaali- ja terveysalasta, tasa-arvopolitiikasta ja kestävästä kehityksestä. Perusarvoni ovat tietenkin luonnonsuojelu, ihmisten tasa-arvoisuus, eläinten oikeudet, puhdas, kotimainen ruoka ja maaseutujen palvelujen säilyttäminen. Tuo viimeinen tulee ihan juuristani, vaikka itse olenkin kaupungissa asunut jo melkein viisitoista vuotta. Mutta jostainhan se ruoka tulee!

Mutta se politiikasta! Toivottavasti sinäkin kävit äänestämässä ja jos et, niin ensi vuonna on tulossa Maakuntavaalit ja Presidentinvaalit. Vielä ehtii siis pohtia omaa kantaansa ja vaikuttaa sitten ensi vuonna.

Kivaa viikon alkua,

Anna