So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatukset

sanoja ja ajatuksenvirtaa

Pohjustusta tälle postaukselle: Olen aloittanut koulussa luovan kirjoittamisen kurssin tai oikeastaan kurssi liittyy kirjoittamisen terapeuttisiin menetelmiin ihmistyössä. Vaikea selittää, mutta koska opiskelen sosionomiksi luovilla menetelmillä, meillä on valittavana täydentäviin opintoihin vaikka minkälaisia luovia menetelmiä. Draamaa, tanssia ja liikettä, kirjoittamista, musiikkia ja kuvaamataitoa.

No minähän olin ihan innoissani tästä kirjoittamisen terapeuttisista mahdollisuuksista! Parasta koko kurssissa on, että testaamme erilaisia luovan kirjoittamisen menetelmiä tietysti itseemme.

Jo ensimmäisen tunnin jälkeen koin ahaa -elämyksen. En nimittäin ollut pitkään aikaan tehnyt esimerkiksi tajunnan virta -kirjoittamista. Tiedättekö, että on vain paperi ja kynä ja sitten ohjaaja ehkä sanoo jonkin lauseen tai sanan ja sitten vain alat kirjoittamaan. Ilman sitä omaa sisäistä kriittikkoa ja miettimättä lauserakenteita tai oikeinkirjoitus.

Ja huhuh mitä juttuja siitä tuli! Mulle tuli todella hyvä fiilis, kun tuntui, että löysi taas innostuksen kirjoittamiseen, kun erityisesti näin opiskelijana kirjoittaminen on usein analyyttistä, raportteja sun muita. Sitten vapaa-ajalla kirjoittaminen typistyy usein tekstareiksi, whatsapp-viesteiksi tai facebook statuksiksi. No minulla on onneksi tämä blogi, jossa saan ilmaista itseäni kirjoittamalla ja kuvilla. Mutta vaikka kirjoitankin tänne osittain puhekielellä, niin yritän kuitenkin pitää jonkinlaisen kieliopin täällä ja korjata pahimmat virheet. Mutta ainahan niitä typoja tulee, sori niistä! Joka tapauksessa blogikirjoittaminenkin tehdään yleensä aina tietyllä suodattimella.

Haluan nyt jakaa yhden harjoituksen ja suosittelen kokeilemaan tätä esimerkiksi silloin jos sulla on levoton olo tai sitten rauhallinen olo, et saa ajatuksia jäsentymään tai susta tuntuu ettet saa ilmaistua itseäsi.

Tarvitset tähän paperin ja kynän. Ja huom! Sun ei tarvitse olla mikään kirjailija tai toimittaja tai edes tykätä kirjoittamisesta tätä tehtävää tehdessäsi. Tämä on eräänlainen tietoisuusharjoitus ja kukaan ei arvostele sua.

Elikkäs etsi rauhallinen paikka. Ota eteesi kynä ja paperia. Kirjoita seuraavat sanat yksi kerrallaan paperille, Aina kun olet kirjoittanut sanan/sanat jatka lausetta. Kirjoita mitä mieleesi tulee. Kirjoita niin kuin ajattelet. Unohda äidinkielentunnit. Kirjoita vaan ensimmäiset asiat mitkä tulevat mieleesi tai kirjoita niin paljon kuin sillä hetkellä tuntuu. Ja kun olet valmis siirry seuraavaan sanaan.

Käytä näitä sanoja apuna:

Tämä hetki…

Muistan…

Sairaana…

Tiedän…

Haluaisin…

Jospa vielä…

Miltä tuntui?

Teen nyt itse tämän harjoituksen tänne uudestaan. Katsotaan mitä tulee. Lupaan etten pyyhi mitään pois:

Tämä hetki. On kiire. Pitäis lukee tenttiin mutta kirjoitan mieluummin tätä postausta. Tai oikeestaan pitäis mennä jo nukkumaan. Miksi en lue yhtä innoissani kokeeseen ku kirjoitan tätä postausta?

Muistan miten kivaa oli taas koulussa, kun meillä oli luovia toimintoja sosiaalityössä. Toivottavasti muistan nuo hetket sitten huonompina aikoina.

Sairaana on ärsyttävää. Sairaana sitä vaan toivois että ois terve, mutta terveenä sitä valittaa kaikista pikku asioista. Ärsyttävää!

Tiedän, että kaikki järjestyy niin kuin niiden pitääkin. Mutta stressissä sitä ei muista. Tiedän, että onnistun siinä tulevassa tentissä, tavalla tai toisella. Tai sitten menen uusintaan. ähhh en mää jaksa tätä miettiä nyt

Haluaisin olla järjestelmällisempi omissa aikatauluissani. Tuntuu, että mulla menee liikaa aikaa haaveiluun ja ajatuksiin. haluaisin olla rauhallisempi. tai en tiiä

Jospa vielä oppisin aikatauluttamaan elämäni. Tai sitten hyväksymään itseni tällaisena kuin olen. Olenhan mä aina selvinnyt ja päässyt eteenpäin...

Siinäpä teille. Ai kauhee kun luin noita läpi niin tuli kauhee tarve laittaa isot alkukirjaimet ja edes pisteet paikoilleen, mutta en tee sitä...

Oletko sinä tehnyt joskus tietoisuusharjoituksia? Kirjoittamalla tai muulla tavalla? Kerro mulle! Musta on mielenkiintoista kokeilla erilaisia tapoja päästä tietoisesti tähän hetkeen, koska nykyään monilla elämä on aika kiireistä. Sellaista sitku- mutku-elämää. Katsotaan menneeseen tai tulevaan. Kun joskus vaan ois hyvä pysähtyä just tähän hetkeen ja ajatella tietoisesti, mitä itse tuntee tai ajattelee. Asiat saattavat selkiytyä kummasti. Tai sitten eihän tämä kaikille sovi. Kerro rohkeasti myös jos susta tällaiset jutut on ihan huuhaata :D.

Halein, Anna