So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kuvat

throwback, kuvia 10 vuoden takaa

Who's that girl?

Selailin vanhoja valokuvia ja ajattelin, että olisi kiva täällä blogin puolella esitellä teillekin muutamia muistoja. Valitsin kuvia kymmenen vuoden ajalta. Eli vuodesta 2007 vuoteen 2017. Tässä tulee siis muutamia otoksia mun "villistä" nuoruudestani.

Osa kuvista on aika heikkolaatuisia ja leikattu asiayhteydestään, mutta näettepä esimerkiksi kuinka hiustyylini ja -värini on vaihdellut. Aika sama rimpula taidan kuitenkin edelleen olla kuin 22-vuotiaanakin.

Ulkonäköni ja -tyylini on muuttunut vuosian varrella. Sisiämmässäni en usko kuitenkaan kauheasti muuttuneeni. Perusluonteeni on edelleen helposti innostuva, iloinen ja hassutteleva. Onneksi kuitenkin juhliminen on jäänyt ja luonteen pahimmat "särmät" ovat hioutuneet. Ehkä olen nykyisin tasapainoisempi kuin ennen. Mutta on siihen vielä matkaa. Hehe. Emmehän me koskaan ole valmiita...

Minkä ikäisenä ihminen on kauneimmillaan? Olen usein miettinyt sitä. Jonkun sanonnan mukaan "neito on kauneimmillaan 17-vuotiaana". Itse ajattelin pitkään, että mun "huippuvuodet olivat siinä 23-25-vuotiaana. Mutta selaillessani kuvia, tajusin, että tunsin olevani parhaimmillani aina sen ikäisenä kuin kulloinkin olin. Eli tällä periaatteella ihminen on paras versio itsestään juuri tällä hetkellä. Ainakin siihen kannattaa pyrkiä. Hetkessä eläiseen ja sen arvostamiseen. Ei haikailla pelkästään menneeseen tai ajatella tulevaa "sitten kun olen sitä tai tätä..".

Mutta tässä siis kuviani menneiltä vuosilta.

2007 (21-22-vuotias)

Alkuvuosi 2007. Siellä pikku-anna vaaleassa lyhyessä tukassaan. Oikealla kuvassa hyvä ystäväni Anastasia. Tämän tytön olen tuntenut nyt 12 vuotta <3. Fun times!
2007. Sama kaksikko. Tämä kuva oli koulumme valokuvaprojektista syksyltä. Ja mun hiusinnoittaja vaalealle polkkatukalle ja otsatukalle taisi olla Madonnan silloinen platinablondi-look!

2008 (22-23-vuotias)

2008. Tänä kesänä muutin pois Oulusta. Olen tässä kuvassa juuri täyttänyt 23 vuotta. Edelleen vaalea tukka, mutta kasvatin otsatukkaa pois.
2008 vuoden loppu. Sain ystävältä tuon paidan, jota hän oli hieman tuunannut. Tässä asun Helsingissä ja minulla on ensimmäistä kertaa elämässäni hiustenpidennykset. Aikamoinen tyylilyyli. Kuvaa katsellessa mietin, että mikäköhän Jersey Shore mua on tähän lookiin innostanut... Auts :D

2009 (23-24-vuotias)

2009 alkuvuosi. Halusin tummemmat hiukset ja minulla on tässä keskiruskea, kylmänsävyinen tukka, vaaleilla raidoilla. Ja otsatukka kuvioissa. So fashion!
2009. Tästä tukasta tykkäsin!
2009 kesäksi halusin taas vaaleampaa. Ja ilmeisesti hieman punertavaa?
Mutta syksy 2009 koitti ja halusin tumman tukan! Tästä versiosta tulikin melkein musta ja minulla oli myös tuohon aikaan melko hyvä rusketus (lue: tekorusketus). Sanomme kavereiden kesken tätä vaihetta "syöjätär -lookiksi". Jep :D

Pakko tähän väliin sanoa, että reilun kymmenen vuoden aikana kaikki hiusmuutokseni ovat tehneet ystäväni. Minulla on lähipiirissäni lahjakkaita parturi- kampaajia ja hiustenpidennys-experttejä, joten mitään kauheita "tukkakatastrofeja" ei onneksi ole päässyt käymään teiniaikojen jälkeen (jolloin värjäilin itse tukkaa yms.).

Syöjätär-2009. Tämä on ihan vuoden lopusta. Ja duckfacekin löytyy!

2010 (24-25-vuotias, tänä vuonna tapasin Aleksin)

2010. Tässä vaiheessa otin pidennykset pois ja aloimme vaalentamaan (raidoittamaan) tukkaa.
2010. Tumma se silti oli. Tässä oli kuitenkin myös liukuvärjäys (latvat olivat vaaleammat).
2010. Tässä olen juuri täyttänyt 25-vuotta. Ja Lola on 6-vuotias. Nuoria vauvoja siis molemmat.

2011 (25-26-vuotias)

Vappuna 2011. Tässä vaiheessa aloin arvostamaan jo "luonnollisempaa lookia", niin hiuksissa kuin meikeissäkin. Tukkani oli vaaleanruskea ja tästä tyylistä pidin. Kasvattelin otsatukkaa taas pois....
2011. Mutta halusin jälleen liukuvärjäystä hiuksiini, joten tässä juureni on paljon tummempi kuin latvani... 2010- ja tähän päivään, minun vakiojuttuni hiuksissa on ollut "sotkunuttura". Parin viime vuoden aikana olen vasta löytänyt korkeat tai matalat "ponnarit" eli poninhännät...

2012 (26-27-vuotias)

Juhannus 2012. Liukuvärjäys edelleen voimissaan. Kuva ehkä hämää tummuusastetta, mutta hiukset olivat keskiruskeat ja vaaleammat latvoista.
2012 hetkellinen punainen-hairahdus. Heittäytymisestä puheenollen: Otin pidennykset pois ja hetken mielijohteesta hiuksiini laitettiin punainen sävyte. Joka siis oli myös liukuvärjäys-tyylinen. Tämä vaihe ei kestänyt kauaa. Tiedättekö kuinka vaikeaa on säilyttää punainen väri hyvänä hiuksissa?

2013 (27-28-vuotias)

2013 (tai 2012). Mutta tästä väristä tykkäsin. Keskiruskea ja vaaleita raitoja / liukuvärjäys. Luonnollinen.
2013. Tää oli hyvä-tukka -vuosi.

2014 (28-29-vuotias)

2014. Tässä vaiheessa otin hustenpidennykset taas pois (olin laitattanut ne jossain vaiheessa uudestaan) ja halusin lopettaa hiusten värjäämisen. Ainoastaan vaaleaa raitaa, koska olimme lähdössä Australiaan ja en halunnut värjäysrumbaa siellä ja tietysti mietin hiusten altistusta auringolle...
2014 syksy. Ollaankin Aleksin kanssa jo Australiassa ja en värjännyt hiuksiani ainakaan 9 kuukauteen.

2015 (29-30-vuotias)

Pelätty vuosi, jolloin täytin 30 vuotta ;).

2015. Reissaamisen jälkeen halusin säilyttää hiusten luonnollisen värin (tietysti vaaleaa latvoissa/ raitoina...), mutta nehän vain korostavat luonnollista väriäni?
2015 loppuvuosi. Juurikasvu on omaani, mutta latvat ovat vaaleammat, olen antanut vaalennuksen ikään kuin "kasvaa pois" ja raitoja on lisätty.

2016 (30-31-vuotias)

2016 keväällä. Siinäpä rakas ystäväni Anastasia taas. Kauas on tultu. Minulla on edelleen oma juurikasvu ja vaaleat latvat /vaaleita raitoja. Tässä kuvassa olen 30. Pian täyttämässä 31. Iik.
2016 kesän lopussa. Tukka näyttää tosi vaalealta, mutta edelleenkin siinä on vain vaalennuspesu ja raitoja. Juuri on omaa väriäni (maantienharmaata...).

2017 (31-vuotias ja enhän täytä enempää...)

2017. Vaalea on mun juttu. Edelleen välillä mietin, että mitä jos...? Ja vuosi sitten minulla oli hinku otsahiuksiin... Mutta olen tyytyväinen tilanteeseen, etten ole enää hiusten värjäyskierteessä. Säilyttääkseni vaalean ja kylmän sävyn käytän silvershampoota ja -hoitoainetta.
Maaliskuu 2017. Raitoja laitatan hiuksiini kaksi-kolme kertaa vuodessa...

Olin lapsena ihan pellavapää ja luonnonkiharat hiukseni olivat aina takussa. Siksipä minulla oli pienenä usein lyhyet hiukset. Myös teininä minulla oli monta vuotta erilaisia lyhyitä hiuksia, joten ehkäpä siksi olen näin aikuisena halunnut pidemmät hiukset. Minulla on ollut pitkät tai keskipitkät hiukset nyt ainakin yhdeksän vuotta.

Pääset aiempaan esittelypostaukseeni tästä, jos kiinnostaa elämäni noin yleensä.

Oletko sinä ollut tyylin ja hiusten suhteen vaihtelunhaluinen? Vai onko sinulla ollut pitkään oma, varma tyylisi? Oletko mennyt trendien perässä vai pysynyt uskollisena omalle tyylillesi? Kerro ihmeessä, olen kiinnostunut, koska itse olen ollut aina todella vaihtelunhaluinen, sekä vaatteissa, meikeissä että hiuksissa, mutta vasta viime vuosina olen rauhoittunut asian suhteen. Ehkä löytänyt enemmän itseäni?

Olen kuitenkin iloinen, että olen tehnyt kokeiluja. Ainakaan minun ei tarvitse harmitella, että olisiko se sopinut minulle vai ei. Ja ehkä minä vielä "vanhoilla päivillä" repäisen vaikkapa hiusten suhteen. Ehkä polkka? Se on kyllä ollut trendinä selvästi pari viime vuotta...

Ja kommentoi ihmeessä jos tykkäsit erityisesti jostain hiustyylistäni vuosien varrelta. Tai inhosit?

Anna