So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

tyyli

vaatteita vuosien takaa

Hei!

Kesäkuu on pyörähtänyt käyntiin, mutta ei kovin lämpimissä merkeissä. Torstaina Helsingissä ainakin tuli rakeita... Ja onnea kaikille valmistuneille, eilen oli monella juhlapäivä.

Tämän viikonlopun tyyli on kuitenkin aika kesäinen, mutta viikonlopun teemaan sopien, ehkä jopa pikkuisen juhlallinen. Nämä asukuvat on otettu alkuviikosta, silloin kun vielä oli kesä... Tässä asussa kaikki vaate- ja asustekappaleet ovat vuosien takaa! Tykkään seurata muotia ja trendejä, mutta arvostan kierrätystä ja ajatusta, että toisen vanha juttu voi olla toisen uusi aarre.

Asun ajankohtainen juttu on off-shoulder-paita, jossa on trumpettihihat. Tämän paidan olen hankkinut ollessani teini, noin 16-vuotias, en käyttänyt sitä tuolloin montaakaan kertaa, ja annoin sen lopulta äidilleni. Nyt kun trumpettihihat ja olkapään näyttävät paidat ovat tulleet takaisin "muotiin", äiti kaivoi tämän aarteen kaapistaan! Uskomatonta. Paita on moitteettomassa kunnossa ja olen käyttänyt sitä nykyään vaikka kuinka monta kertaa. Kiitos paidan ryppyyntymättömän materiaalin ja äidin hyvän säilytyksen. Precious. Ja tässä paidassa kiteytyy myös täydellisesti se fakta, että muoti kiertää aina kehää! Samat ideat tulevat 10-15 vuoden sykleillä... OMG, mä oon vanha!

Ja hame. Olet saattanut nähdä tämän puolihameen tässä postauksessa, jossa olin Blogger's Inspiration Dayssa. Tämä hamonen on yksi vaatekaappini aarre. Ihanan Pirkko-mummoni vanha hame. Se on kivan värinen, pliseerattu ja juuri kivan mallinen. Mummo kaiken lisäksi lyhensi sen minulle midi-mittaiseksi. Tämä hame menee monenlaiseen tilaisuuteen, tässä lookissa voisi lähteä vaikkapa juhliin (lisää vaikkapa koruja), mutta jos hameeseen yhdistää rennon t-paidan ja tennarit tai bootsit, siihen tulee heti erilainen fiilis. Tykkään. Sain mummolta samanlaisen myös mustana ;).

Konjakin ruskea biker-takki on taas muutaman vuoden takainen Onlyn takki (työskentelin tuolloin Onlyssä Turussa), mutta mielestäni se on kestänyt kivasti aikaa. Tykkään väristä ja siinä on pikkuisen olkatoppausta hartioissa.

Ja tämä laukku. Ruskea nahkalaukku on myös second handia. Olen hankkinut sen joitakin vuosia sitten kirppikseltä. Sen väri ja malli kestää aikaa, tykkään kultaisista yksityiskohdista ja satulalaukkumaisesta mallista.

Käyn nykyisin aika harvoin kirppiksillä. Olen liian malttamaton penkomaan käytettyjä vaatteita ja lisäksi en halua ostaa "peruskauraa" kuten trikoopaitoja tai muita henkkamaukan juttuja kirppiksiltä, vaan metsästän yleensä jotain "laadukkaampaa" ja ajattomampaa. Lisäksi vaatteen täytyy olla TODELLA hyvässä kunnossa (lähes käyttämätön), että otan sen kotiini, sen verran neiti olen. Mutta asusteita onkin yleensä helpompi ostaa, kuten laukkuja. Mutta upeita vintagejuttuja on vaikeaa löytää ja se vaatisi niitä hermoja... Kuulun kuitenkin moniin Facebook-kirppisryhmiin ja niistä tekee usein kivojakin löytöjä. Suosittelen kaikille katsastamaan vanhempien ja isovanhempien kaapit! Hyvällä tuurilla niistä tulee vastaan jotain ihanaa ;).

Tykkään tästä asusta myös siksi, että luultavasti minua vastaan ei kävele kukaan, jolla olisi samanlaiset vaatteet kuin minulla, samaa tyyliä ehkä, mutta omalla tavallaan lähes kaikki asussani on uniikkia (okei, joltakin voi löytyä tuo Onlyn nahkatakki kaapistaan ja henkkamaukan ballerinat). Mutta kiva ajatella niin.

Kierrätätkö sinä vaatteitasi? Löytyykö kaapistasi ihania vintage-löytöjä? Käytkö kirppksillä? Mitä pidät tästä asusta?

Aurinkoa sun sunnuntaihin,

Anna

Blouse: Old piece, no label / Skirt: Vintage (from my grandma') / Jacket: Only / Bag: Second Hand / Shoes: H&M / Sunglasses: Glitter

Photos: Aleksi Paju

FB: Anna Oon IG: @annataimi