So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

bloggers inspiration day

BID 2017

Heippa!

Takana on kiva viikonloppu kaikin puolin. Pääsin osallistumaan Indieplacen järjestämään Blogger’s Inspiration Dayhin lauantaina. Olin todella iloinen kutsusta, koska olen kuitenkin niin uusi bloggari, että oli kiva päästä ”näkemään vähän kulissien taakse”.

Pointtina tuolle päivälle oli, että Helsingin Suvilahteen, Kattilahalliin oli koottu eri alojen yrityksiä, ammattilaisia ja eri alojen bloggaajia. Ja mukavaa oli se, että So-Upista tuli BID:iin lisäkseni muitakin bloggaajia, joihin sain vihdoin tutustua henkilökohtaisesti! Toki olen tyttöjen blogeja lukenut ja viestiä ollaan vaihdettu, mutta oli kiva tavata vihdoin myös kasvotusten. Mukana oli siis Elina Virkkasin -blogista. Olen Elinan blogin maininnut aikaisemmin täällä, koska sain alkuvuodesta Elinalta mittatilaustyönä uuden, upean lompakon. Lisäksi kauneusblogipuolta edusti Maria, Maria Glow -blogista. Mukana oli myös Sini, Sini Mustonen -blogista. Sinillä oli muuten ihanan selkeä postaus Bloggers' Inspiration Daysta!

Mutta siis tästä itse BID2017 päivästä. Mukana oli melko laaja skaala yrityksiä muodin, ruuan, valokuvauksen, juomien ja lifestylen saralta. Itselläni meni se kolme tuntia lähinnä ihmetellessä ja en ehkä ehtinyt syventyä itseäni kiinnostaviin juttuihin niin hyvin kuin olisin halunnut. Koska osalle pisteitä oli välillä tietysti jonoa ja aika oli rajallinen, joten kaikkea kiinnostavaa ei ehtinyt tehdä ja kokea. Ja mainitsinko jo alkoholin? Voi hyvänen aika sitä alkoholitarjoilun määrää. "Vanhat kunnon ilimasen viinan billeet" sanon minä.

Osallistuin Healt Labin järjestämään Unelmatyöpajaan, se oli oikein terapeuttista, elikkäs leikkaa-liimaa -taktiikalla laitettiin paperille kuvia omista unelmista eli visualisoitiin. Ja nyt onkin sitten Healt Labin Vitamin Wateria jääkaappi puolillaan!

Tehtiin myös Elinan ja Marian kanssa yhdessä Vero Modan Stailaushaaste. Kuvassa näettekin meidän casual-kesä-/kevätasun. Ja Maria tietysti valitsi meikit asuun sopiviksi. En muistanutkaan kuinka kivaa on miettiä stailauksia ja asukokonaisuuksia. Olenhan tehnyt tuota työtä aiemmin ihan ammatiksi asti visualistina vaatekaupoissa. Mukavia muistoja siis!

Green Street tarjosi ihania vegaanisia raakakakkuja ja kahveja, eli niin mun suosikkijuttuja. Lisäksi Go Greenilla oli oma piste elikkäs luomua ja vegaanista sielläkin. Myös Roots Helsinki tarjosi ruokaa tapahtumassa.

Päälavalla oli muutamia haastatteluja, esimerkiksi bloggaajia kertomassa vinkkejä somemaailmaan ja alan ammattilaisia antamassa vinkkejä valokuvaukseen. Itse innostuin kuitenkin eniten Maryam Razavin haastattelusta, jossa hän kertoi tekemästään The Perfect Selfie -dokkarista, joka seuraa suomalaisen sometähden, Olivia Oraksen kasvukipuja ja hänen elämäänsä, jota hän jakaa kymmenien tuhansien silmäparien seuratessa hänen liikkeitään Instagramissa ja Snapchatissa.

Kävin jututtamassa Maryamia haastattelun jälkeen, koska itseäni kiinnostaa oman tulevan työni takia nuorten somekäyttäytyminen ja luulen, että tahdon perehtyä asiaan vielä myöhemmin opinnoissani. Sainkin Maryamilta vähän vinkkejä, että mihin suuntaan voisin lähteä työstämään asiaa tulevaisuudessa. Jää nähtäväksi saanko työstettyä ideaani, muutakin kuin ajatuksen tasolla. Mutta typerintä tässä on se, että en ottanut kauniin Maryamin kanssa SELFIETÄ vaikka se jos jokin olisi pitänyt tehdä, jo ihan hänen dokkarinsa kunniaksi… Olin ehkä liian innoissaan keskustelusta, niin unohdin itsekin hetkeksi kameran ja puhelimen… Next time. Käykääs katsomassa The Perfect Selfie. Se on ihan hyödyllinen dokkari, kurkistus nykynuorten maailmaan.

Mitäs sitten? Kaiken kaikkiaan jäi ihan kiva fiilis tuollaisesta tapahtumasta. Ensi kerralla tiedän sitten vähän enemmän mitä odottaa ja osaa heti keskittyä tarkemmin itseäni ja blogiani kiinnostaviin aiheisiin ja yrityksiin, jotta saisin vastaavasta päivästä mahdollisimman paljon irti.

Hauskinta tuossa päivässä oli myös seurata ”bloggaajien kulttuuria”, eli se kuinka kaikilla oli kamera ja puhelin koko ajan kädessä. Ihmisiä, asioita ja kaikkea mahdollista kuvattiin ja osa teki videoita, vlogeja. Oli kivaa seurata kaikkea sitä interaktiivista mitä siinä ympärillä tapahtui. Elämää linssin läpi, niin sanotusti.

Tapahtumassa tuli myös puhetta iästä. Pohdittiin, että tunnenko esimerkiksi minä itseni "ikälopuksi siellä". Ja itseasiassa en tuntenut. Enkä ollut ajatellut asiaa ennen tuota päivää (iik). Toki bloggaajien keski-ikä oli (oma arvioini) jotain 21-23 vuotta, mutta minä uskon, että kysymys on myös asenteesta. Minä oon mikä oon, mielestäni välillä teinimpi kuin oikeat teinit. Tärkeintä ettei ota itseään liian vakavasti ja että on kivaa! Minusta oli mukavaa katsoa tyylikkäitä, kauniita ja nuoria bloggaajia ja sitä heidän intoaan. Se tarttuu minuunkin (ohoh, kirjoitan ku joku dinosaurus…). Ja oli siellä mua vanhempiakin. Heh.

Kuva: Maria Glow
Kuva: Maria Glow
Kuva: Maria Glow

Ja tapasinpa siellä myös vanhoja tuttuja. Sattumoisin eräs, jonka kanssa olen vajaa kymmenisen vuotta sitten työskennellyt samassa työpaikassa, (villeinä yökerho-työaikoina) tuli juttelemaan tapahtuman loppuvaiheessa. Oli kiva vaihtaa Karinan kanssa kuulumiset. Olen hänen blogiaan välillä selaillut ja nähnyt kuulumisia Facebookista. Oli siis ihana yllätys nähdä tuttuja vuosienkin takaa!

Se siitä inspiraatiopäivästä, ensi vuotta odotellen.

Eilen olikin sitten jo paluu arkeen ja sain Aleksinkin mukaan juoksulenkille, hän ei ole nimittäin kovin innokas juoksija.

Seuraavaan kertaan,

Anna