Resepti

Helpot kanelikeksit

Moikka moi,

täällä on vietelty kontaktivapaata viikkoa aka hiihtolomaa. Oon nollannut ihan urakalla, käynyt tyttöjen kanssa ulkona ja hiihdin ekan kerran pitkään aikaan, moneen vuoteen. Tahti on ollut aika vauhdikasta, on kyllä tullut naurettua varmaan vuoden edestä! Ainakin sain heräteltyä lihaksia, joiden olemassaoloa en muistanut. Enpä muistanu miten hyvää liikuntaa se on! Nyt oon ottanu rennosti pari päivää, et palaudun ensi viikkoa varten. Loman alussa kerkisin käydä myös eräissä kuvauksissa, joista kerronkin myöhemmin lisää! 

Kiireisen lomaviikon keskellä ajauduinkin leipomaan pitkästä aikaa. Yksi ilta oli ihan pakko saada jotakin makeaa kahvin kansa. En kuitenkaan halunnut raahautua kauppaan asti (joka on siis melkein talon alakerrassa..) räntäsateessa, joten menin epätoivoisesti tutkimaan kaappeja, ja sainkin kuningasidean. Tee-se-itse naisena kaivoin esiin vanhan reseptivihkon ja aloin hommiin. Leipominen on jotenkin arkena unohtunut ihan kokonaan, vaikka siinäkin säästäisi useamman euron kuukaudessa, kun tekee itse. Jos mäkin pystyin näitä tekemään, niin tähän pystyy kuka vaan. Leipominen saa ajatukset muualle turhista murheista. Tuli kunnon kotiäiti fiilis! Aineksien pitäisi olla ihan ''peruskauraa'', eikä hifistelyjä tarvita. Tämä herkku istuu opiskelijabudjettiin ja on nopea tehdä. Mitä muuta voi toivoa?

Helpot kanelikeksit onnistuvat tiukallakin budjetilla.

Tarvitset taikinaan:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl sokeria
  • 200g huoneenlämpöistä voita/leivontamargariinia
  • 1-2 rkl vaniljasokeria

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola sekaisin erillisessä kulhossa. Vatkaa sokeri- ja voi vaahtomaiseksi. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri voi/sokerivaahdon sekaan.

2.  Lisää kuivat ainekset vaahdon joukkoon, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina jääkaappiin kelmun sisään pariksi tunniksi, jos on aikaa. Tämä ei ole välttämätöntä!

Tarvitset täytteeseen:

  • n. 20g voita sulatettuna
  • n. 1 dl sokeria
  • 1 rkl kanelia

3. Jauhota alusta kevyesti. Jaa taikina kahteen osaan. Tämä helpottaa keksien muotoilua. Kaulitse kumpikin taikina suorakulmion muotoon. Samalla voit sulattaa 20g voita juoksevaksi. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään tasaiseksi sekoitukseksi. Laita uuni lämpeämään 180 celsiusasteeseen. 

4. Voitele suorakulmiot voilla, ja ripottele kaneli-sokeriseos päälle. Lisäämällä sokeria saa luonnollisesti makeampia keksejä. Itse lisäsin vähän enemmän, ja hyviä tuli! 

5. Ota valmiiksi leivinpaperia, johon voit siirtää raa'at keksit. Leikkaa veitsellä suorakaiteen muotoisia palasia,ja yhdistä kaksi samankokoista palasta täytepuoli sisäänpäin. Eli ''puhdas puoli'' jää ulkopuolelle. Toista, kunnes taikinaa ei ole jäljellä.

6. Siirrä keksit leivinpaperin päälle, ja laita uunin keskitasolle, kun uuni on tarpeeksi kuuma. Anna paistua n. 10-13 minuuttia, riippuen uunin tehosta. Kannattaa seurata sivusilmällä keksien ruskistumista. Ja voilà, sulla on huikeen hyvä resepti hanskassa! Nauti vaikka kahvin kanssa.

Piristystä talven keskelle!

Ella

comments powered by Disqus