So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

terveys

2 0 1 8 | Uusi vuosi - Uudet haasteet

Olisi aika summata viime vuoden tapahtumia ja miettiä tavoitteita & toiveita vuodelle 2018. Miltä haluan elämäni näyttävän & tuntuvan seuraavan vuoden aikana?

Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, mutta se valinnanvapaus, joka meille on annettu, sen haluan käyttää terveellisempiin valintoihin, tasapainoiseen elämään ja hyvien ihmissuhteiden vaalimiseen.

Vuonna 2018 haluan myös oppia avaamaan suuni, kun koen epäoikeudenmukaisuutta. Olen liian hyvä olemaan hiljaa  ja ajattelemaan asioista positiivisesti - etenkin silloin, kun asiat koskevat itseäni...lapseni asioissa taidan olla enemmän tiikeriemo tyyppiä. 

Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, mutta se valinnanvapaus, joka meille on annettu, sen haluan käyttää terveellisempiin valintoihin, tasapainoiseen elämään ja hyvien ihmissuhteiden vaalimiseen

byvilma, uusi vuosi, uudet tavoitteet

Joidenkin mielestä varmasti sulaa hulluutta, mutta minusta aivan älyttömän hyviä valintoja itseni ja maapallon kannalta

Tammikuun 2017 starttasin sokerittomasti. Tammikuu 2018 alkaa puolestaan sokerittomasti, tipattomasti & lihattomasti. Joidenkin mielestä sulaa hulluutta, mutta minusta aivan älyttömän hyviä valintoja itseni ja maapallon kannalta.

Sokerittomuus, koska SOKERI ON MYRKKYÄ. Sokeriton ruokavalio on opittavissa oleva asia ja sen noudattaminen helpottuu ajan myötä. Tammikuu 2017 meni minulta harjoitellessa, mutta loppuvuoden sokerittomuus haasteni etenkin jo rutiininomaisemmin. Jos mietit pitäisikö kokeilla, sanon, että ehdottomasti kannattaa. Alku on varmasti haastavaa - mutta fiilis ja olotila, jonka sokerittomuus saa aikaan, on koukuttavan hyvä.

Lihattomuus, koska MAAPALLO. Jätin helmikuussa 2017 punaisen lihan pois ja nyt haluan haastaa itseäni kokkaamaan entistä enemmän kasvista. Pidän kasvisruuasta, mutta arki on pitänyt kiinni tiukasti totutussa. Lihantuotanto on ilmastonmuutoksen suurin syyllinen, eikä kukaan voi pestä omia käsiään tästä sotkusta toteamalla, että "ei se meidän lihansyönti vaan ne muut". Liha ei myöskään maistu sen paremmalta kuin kasvis...tai oikeastaan väitän kasviksia maukkaammiksi kuin maustamatonta lihaa! Jos et ole vielä katsonut dokumenttia COWSPIRACY - suosittelen! Lupaan dokumentin tarjoavan tähän asiaan erittäin mielenkiintoista näkökulmaa!

Tipattomuus, koska MIKSI JOISIN? Juhlat juhlittiin joulupäivänä ja uusiksi otetaan ehkä kesällä. Tissuttelu ei ole mun juttu. Turhia epäterveellisiä kaloreita sekä huonoja yöunia.

Mutta nyt täällä otetaan uusi tsemppi päälle ilman sokeria sekä  kasvisruokareseptit haltuun! Myös omaa kanttia on ruuattava tiukemmalle ja oltava valmiina ilmaisemaan itseään, jos koen vääryyttä. Tämä viimeisimpänä mainitsemani on minulle varmasti näistä kohdista se kaikista haastavin. En halua olla villasukka, vaikkakin ajattelenkin, että joskus on fiksua pysyä vaiti. Näillä valinnoilla haastan itseni uuteen vuoteen 2018 tavoittelemaan entistä terveempää ja onnellisempaa minää. 

Asetitko sinä vuodelle 2018 uusia tavoitteita tai toiveita? Lähdetkö tekemään kanssani terveellisempiä valintoja kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia? 

Onnea ja iloa vuoteesi 2018 toivoo

-Vilma