So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

raha

3 x asiat, jotka voisin maksaa lainalla

Olen avannut blogissani aiemmin köyhää lapsuuttani, kulutustottumuksiani ja kirjoittanut asioista, joihin panostan ja joista pihistän.

Lainalla ostaminen ei ole koskaan ollut minulle ykkösvaihtoehto, mutta on muutamia asioita, joiden kohdalla lainan otto voi olla mielestäni ihan perusteltuakin.

Tässäpä siis lyhyine perusteluineen kolme asiaa, jotka minä voisin olla valmis maksamaan lainalla

laina, kesä, kesäloma, lainaaminen, rahan lainaaminen, nettivertailut

1. Auto -

Tämä voi olla monelle muullekin aika perus. Kulkuneuvoa tarvitaan ja joskus pidemmässä juoksussa edullisemmaksi tulee ostaa hieman kalliimpi auto lainalla kuin halvempi versio omilla säästöillä. Tästä meillä onkin karvas omakohtainen kokemus, kun ostimme perheeseemme kakkosautoksi edullisen, pintapuolin tosi siistin Fiiatin. Ei tainnut mennä kuukauttakaan, kun kyseinen kapistus leipoi itsensä kiinni moottoritien ramppiin. Ei kun hinaukseen ja varaosiksi, sillä korjaaminen olisi ylittänyt auton hinnan moninkertaisesti.

2. Huonekalut -

Lähinnä sohva, sänky ja ruokailuryhmä ovat mielestäni sellaisia, joiden ostoon olen valmis ottamaan lainaa. Laadukkaat kalusteet kestävät käyttöä ja laaduttomat = edullisemmat, sitten taas eivät... Tästä hyvänä esimerkkinä nykyinen karseaan kuntoon ajatunut sohvamme, kun taas keittiön alunperin lainalla ostettu Pohjanmaan ruokaryhmä on kulkenut kodissamme jo yli kuuden vuoden ajan palvellen täydellisesti! Myös sänkyyn panostaminen kannattaa, niin omaa yöunta kuin hyvinvointiakin ajatellen! 

Kulkuneuvoa tarvitaan ja joskus pidemmässä juoksussa edullisemmaksi tulee ostaa hieman kalliimpi auto lainalla

laina, kesä, kesäloma, lainaaminen, rahan lainaaminen, nettivertailut
nettivertailut

3. Lomamatka -

Tätä en ole koskaan kokeillut ja olin todella yllättynyt kuullessani uutisen, kuinka paljon suomalaiset lomailevatkaan lainalla. Onko se sitten hyvä vai huono uutinen, siihen en ota kantaa...mutta asiaa tarkemmin pohtiessani, ehkä minäkin voisin olla valmis matkustamaan joskus pienen lainan turvin. Koska aikaa matkustamiselle on ylipäätään vuodessa hyvin rajoitettu määrä, nin ymmärrän täysin, että ihmiset haluavat hyödyntää ajan vaikka lainan avulla, jos oma reissubudjetti ei ole ennättänyt karttua odotetunlaisesti...

Mutta vaikka periaatteessa voisin maksaa lomamatkan tai jonkin osan siitä lainalla, mietityttää, osaisinko nauttia reissusta samoin kuin ilman lainanottoa matkustamiseen? Onko sinulla tästä kokemuksia?

Mitkä ovat sinun kolme asiaa, jotka voisit  ostaa lainalla? Entä oletko sinä tutustunut erilaisiin lainanvertailupalveluihin, joiden kautta voi löytää kaikista edullisimman lainan omiin käyttötarkoituksiin sopivaksi?

terkuin,

Vilma

ps. Täällä lomailu jatkuu, postauksen kuvat ovat pieneltä kävelyretkeltämme Tourujoen puistoon! Kerrassaan ihana vehreä keidas aivan Jyväskylän keskustan tuntumassa!

*) Postaus yhteistyössä Nettivertailut.com in kanssa.