Nyt on 6-vuotis pirskeet vietetty ja kuten arvaatte, vilinää ja vilskettä riitti ;)
Poikani kutsui kymmenisen kaveriaan aamupäiväksi ja sukulaiset kutsuimme vähän myöhemmin kakun syöntiin. Vieraiden porrastaminen oli hyvä idea ja onnistui tänä vuonna hyvin, tungokselta vältyttiin! Tykkään leipoa ja järjestää juhlia, mutta tänä vuonna oikaisin kakun teossa ja tilasin Ninjago kakun Kakkuvelho Mirva Magialta. Kakun täyte oli minulle mukava uusi tuttavuus, mansikka-sitruuna.
Itse tein vadelma-suklaa cupcakeja, tonnikala wrappeja, kanapiirakkaa ja marenkeja. Lapsille parhaiten maistuivat sipsit ja karkit, aikuisille puolestaan suolaiset tarjottavat. Reseptejä tarjottaviin olen useana vuonna löytänyt Pieces of Miracles blogista ja sieltä myös tämän vuoden herkut ideoin.
Juhlia varten ostin uuden ja kunnollisen pursotinsetin. Oli kiva onnistua pursotuksissa, ehkä jatkossa rohkenen koittaa myös kakkuihin. Välineurheilua tämä leivonta, sanon minä! Tässä muokkaamani ohje herkullisiin kuppikakkuihin. Itse teen jatkossa kuppikakuista hieman pienempiä, olivat aika isoja syödä ja monet lapset söivät vain kuorrutteen.
Vieraiden porrastaminen oli hyvä idea ja onnistui tänä vuonna hyvin, tungokselta vältyttiin!
VADELMASUKLAA CUPCAKET (20kpl)
1dl kaakaojauhetta
4,5dl jauhoja
4tl leivinjauhetta
1,5dl sokeria
1 levy Fazerin sinistä
1 levy Fazerin redberries suklaata
4 munaa
12rkl maustamatonta jogurttia
160g sulatettua voita
Lämmitä uuni 190asteeseen. Siivilöi kaakaojauhe, jauhot ja leivinjauhe suureen kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri ja karkeasti pilkotut suklaapalat. Vatkaa eri kulhossa munat, jogurtti ja voi. Kaada munaseos jauhoseoksen joukkoon. Kääntele varovasti aineksia yhteen, niin että ne ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Älä sekoita liikaa, muuten muffineista ei tule kuohkeita. Siirrä taikinaa paperivuokiin, niin että ne tulevat miltein täyteen, silloin niistä tulee kauniin kohonneita. Paista muffineita n.15minuuttia, niin että ne tuntuvat kiinteiltä ja ovat kohonneet. Jäähdytä ennen tarjoilua!
KUORRUTE
1prk kuohukermaa
2pkt maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl tomusokeria
Vatkaa kerma kuohkeaksi, sekoita sekaan tuorejuusto ja lopuksi tomusokeri. Värjää seos mielesi mukaan ja pursota nätisti kuppikakkujen päälle.
Toinen ohje, jonka haluan jakaa on helpon ja maistuvan kanapiirakan ohje. Tein tätä ensi kertaa viime vuonna, ja löysipä se tiensä juhlapöytään myös eilen. Ehkä ensi vuonna on jo aika kokeilla jotain uutta ;)
KANAPIIRAKKA
800g hunajamarinoitua broilerin fileesuikaleita
2prk smetanaa
300g mozzarella juustoraastetta
2prk paprikasuikaleita etikkaliemessä
2pkt Sunnuntai piirakkkataikinaa pakasteesta
Paista fileesuikaleet, lisää sekaan valutetut paprikasuikaleet. Seuraavaksi lisää sekaan smetana sekä juustoraaste. Kauli taikinat uunipellille yhtenäiseksi levyksi. Lisää täyte tasaisesti taikinan päälle. Paista uunissa 200asteessa n. 20-25minuuttia. Jäähdytä piirakka, että se ehtii hyytyä ennen leikkausta ja tarjoilua.
Juhliin en suunnitellut sen kummempaa ohjelmaa, lapset pomppivat trampoliinilla, rakensivat legoilla, pelasivat lautapeliä ja keksivät omia leikkejään. En kestä, ensi vuonna juhlimme jo 7-vuotiasta poikaa!
Lähetin aikanaan kutsut kastejuhlaan sähköisinä. Unohdin silloin mainita kutsussa, että emme toivo mitään erityistä lahjaksi. Muutamia kysely…
Lue lisää
Aina juhlien jälkeisinä päivinä on jotenkin takki aivan tyhjä. Voisin katsella illan aikana otettuja kuvia loputtomiin ja käydä juhlien kulkua sekä käytyjä keskusteluja läpi yhä uudelleen ja uudelleen. Ja aina mietin, että miksi porukkaa ei tule kasattua yhteen useammin. Pitäisi nähdä useammin, juhlia enemmän. Koska niin hauskaa se on. Yhdessäolo.
Lue lisää
Pimeä ja kylmä syksy vaati jotain piristystä ja minä hain sitä toistumiseen kampaaja Tainan penkistä Ylämylllyn Svengistä. Tainalle suunnates…
Lue lisää
Kun yksi omista lempparibloggaajistani Karoliina päätti päräyttää ilmoille "Kuinka usein?" - haasteen, niin onhan siihen tartuttava.
Ihan…
Lue lisää
Käytämme sivustolla evästeitä, jotta voimme kehittää käyttökokemusta,
personoida mainontaa ja analysoida liikennettä. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.