So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

Äiti opiskelee

Nyt on kolme kuukautta opintoja YAMKlla takana, ja ajattelin, että olisi hyvä aika vähän päivitellä mitä opiskeluille kuuluu. Moni kysyy, miltä tuntuu opiskella työnohessa? Ja miten yhdistää työ, perhe ja opinnot? Nämä ovat asioita, joita myös itse etukäteen pohdin ja jännitinkin. Mutta arvaattekos, nämä uudet tuulet opintoineen päivineen, ovat vapauttaneet minusta tajuttoman määrän energiaa, ja etenkin positiivista sellaista!

YAMK:n linja, jota opiskelen, on suunniteltu työnohessa toteutettavaksi. Olen noin 2 päivää kuussa kontaktipäivillä koululla, ja loput teen kotona koneella tenttien ja kirjallisesten tehtävien muodossa. Olen ottanut asenteen, etten stressaile tehtävistä ja etenkään tekemättömistä sellaisista. Oikeastaan yritän olla uhraamatta ajatustakaan niille, etteivät ne veisi minulta ylimääräisiä mehuja muulta elämältä. Merkkaan kalenteriin etukäteen päivät/ajankohdat jolloin tehtävät teen, ja kun se aika tulee, niin käytän sen 110%. Kerralla paljon ja tehokkaasti, se on taktiikkani tällä hetkellä. Voi olla, ettei tämä taktiikka toimi koko 2,5 vuoden ajan, mutta tänä syksynä se on osoittautunut hyväksi.

 Tiukka aikataulutus, sisäinen motivaatio ja into oppia uutta ajavat minua tällä hetkellä vahvasti eteenpäin. Seuraavana haasteena minulla on taloushallinnon tehtävä, joka näin Sote alalla työskentelevälle voinee tuottaa haastetta. Ajattelen kuitenkin, että ne ovat asioita, joita minun tulee oppia, ja eiväthän ne ydinfysiikkaa kuitenkaan ole, eiväthän? Ja jos ei haasta itseään, ei ole mahdollisuutta kokea niitä energiaa ja hyvää mieltä antavia onnistumisen kokemuksiakaan. Mukavuusalueen ylittäminen kannattaa ;)

Seuraavan kerran pääsen kuluttamaan koulunpenkkiä vasta joulukuussa, nyt on tiedossa kuukausi yksinäistä aherrusta tietokoneella. Koulupäivistä on tullut odotettuja tapaamisia ryhmäläisten kanssa, jotka ovat niin samanhenkistä porukkaa että! Ja arvatkaapa, onko koulupäivien jälkeen ollut ihana palata omiin töihin lasten pariin. On, on kyllä! 

Tällä hetkellä huiskii siis oikein hyvin. Tiedostan, että vaikeampiakin aikoja on varmasti esissä...mutta niitä ehtii murehtia sitten, kun ne pamahtavat päälle. Nyt nautitaan tästä flowsta ja alkuinnostuksesta täysin rinnoin. Ja jos joku kysyisi, suosittelenko opiskelemaan lähtöä työnohessa, arvaatkin varmaan vastaukseni...se on ehdottomasti KYLLÄ, jos vain ala on sitä mitä todella tahdot.

Tehokasta tiistaita toivottelee 

-Vilma