So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

perhe

Äitienpäivä kotoillen

Äitienpäivää vieteltiin eilen <3

Vielä tätäkin kautta onnea kaikille supernaisille, meille äideille!

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että me äidit, jos ketkä olemme ansainneet tuon yhden päivän vuodesta osaksemme!

Se työnmäärä, minkä pienokaistemme eteen jatkuvasti & näkymättömästi teemme, on valtava. Ja niin sen kuuluukin olla ja lähes jokainen meistä äideistä sen tekee ilolla, onnella sekä valtavalla ylpeydellä. Niin myös minä <3 On parasta olla just tuon vauhtiveijarin äiti

Oletko muuten koskaan miettinyt, kuinka paljon "helpompaa" on olla hyvä isä, kuin hyvä äiti? Hyvän isän kriteerit eivät taida olla aivan yhtä tiukat kuin meidän äitien. Onneksi meidän äitienkään ei tarvitse olla täydellisiä, lapsillemme riittää, kun olemme riittävän hyviä. Ja ehkäpä epätäydellisyytemme onkin just täydellistä, ja antaa parhaat eväät inhimilliseksi olennoksi kasvamiseen?

Onneksi meidän äitienkään ei tarvitse olla täydellisiä, lapsillemme riittää, kun olemme riittävän hyviä. 

byvilma
byvilma, äitienpäivä, aamiainen

Itse en ollut kasannut suuria odotuksia tai suunnitelmia äitienpäiväksi. Aamulla heräilin itsekseni, keitin kahvit ja laittelin asteen spesiaalimpaa aamiaista. Kun poikani tuntia myöhemmin kömpi ylös uniltaan, herkutelimme yhdessä tuoreilla marjoilla, suklaakakulla sekä muilla pöydänantimilla.

Pojan askartelemasta paketista löytyi laventelinen jalkakylpy sekä somisteltu pyyheliina. Todella ihanat itse tehdyt lahjukset <3 Eniten liikuttaa ajatus pojastani niitä minulle rakkaudella tekemässä. Julistin itseni koko äitienpäiväksi siivouskieltoon, joten olikin luksusta siirtyä suoraan aamupalapöydästä lämpimään jalkakylpyyn, perus sunnuntaisten pyykkien viikkausten sijaan. 
 
Todella ihanat itse tehdyt lahjukset! Eniten liikuttaa ajatus pojastani niitä minulle rakkaudella tekemässä
 
byvilma, äitienpäivä, lahja
byvilma, äitienpäivä, lahja

Olimme saaneet myös kutsun mummolaan lounaalle, joten sain nauttia äitienpäivänä valmiista ruuasta ja vain istua pöytään. Luksusta sekin!  Mummia muistimme valokuvin & pienin yllärein. Illalla ulkoilimme useamman tunnin piirrellen katuliiduilla, heitellen kiviä läheiseen jokeen, ja kiikkuen leikkipuistossa. Rento yhdessäolo sekä kiireettömyys olivat ehdotomasti päivän kohokohdat.

Olen iloinen itselleni siitä, kun olen oppinut olla lataamatta valtavia odotuksia äitienpäiville ja muille vastaaville juhlapyhille. Liian suuret odotukset ja epärealistiset kuvitelmat tuottivat mulle ennen useinkin karvaita pettymyksiä ja turhaa mielipahaa. Myös äitienpäivänä lapsi voi kiukutella sinulle ja todeta, että olet tyhmä. Näin se vain menee.

Myös äitienpäivänä lapsi voi kiukutella sinulle ja todeta, että olet tyhmä.

byvilma, michael kors, laukku, mk
byvilma, mk, michael kors, mk, laukku

Saatoin myös pikkuisen lahjoa itse itseäni, ja tein äitienpäivästä hyvän tekosyyn ostaa uuden laukun. Tai itseasiassa, ostin crossbodyn käytettynä, joten kyseessähän oli silkkaa säästöä, eikö? Voin myöntää, että taidan olla hieman materialisti, sillä mulle tuli tästä uutukaisesta todella hyvä mieli...ja hymyilyttää vieläkin, kun edes mietin kyseistä laukkua. Ihana ja niin särmä! Just bueno tän mamin olalle tulevan kesän rientoihin!

Näin meidän perheessä vieteltiin äitienpäivää 2017 <3 Ihanan tavallisen mukavasti, pienellä hemmottelulla höystettynä <3 Uusioperheemme isänpäivästä voit lukea lisää täältä.

Toivottavasti myös sinun eilinen oli onnistunut, olit sitten äiti itse, tai mukana juhlimassa äitiyttä muodossa missä hyvänsä <3 Oletko sinä koskaan toiminut kuten minä ja ladannut liian suuria & epärealistisia odotuksia kyseisille juhlapyhille, joiden myötä syntyy vain turhaa mielipahaa ja pettymyksiä? Pääsitkö tavastasi eroon ja miten sen teit?

Rakkaudella

-Vilma