So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

Arjessa taiteilua

Kello on taas puoli kymmenen, päivät hujahtelevat ohi sellaisella vauhdilla, että meikäläisellä on täysi työ pysyä perässä.

Ruuhkavuodet, nyt todella ymmärrän mitä ne tarkoittavat. Työpäivät ovat antoisia, ja kivoja, mutta niiden jälkeen olo on usein kaikkensa antanut. Töistä päästyäni ajan hakemaan poikaa eskarista, teen tarvittaessa ruuan, syömme ja totean, että kello on 18.00. Kaksi tuntia aikaa, kun poikaa pitää alkaa saattelemaan iltapuulle. Väsyttää, tiskit, pyykit, juoksevat työt odottavat, myös poika ja mies kaipaavat läsnäoloa ja tiedostan, että joskus olisi myös hyvä itsekin vähän liikkua. Toistaiseksi liikunta on saanut väistää arjen kiireiden tieltä.

Toistaiseksi liikunta on saanut väistää arjen kiireiden tieltä

 Muutamat ovat kysyneet mitä poikani harrastaa, ihmettelen miten toiset ehtivät vielä työ/hoitopäivän jälkeen harrastuksiin. Meillä ei poika harrasta mitään ja koen, että eskaripäivät tarjoavat hänelle riittävästi monipuolista virikettä. Todellista järjestelyä viime aikoina on myös aiheuttanut se, että poikani eskari on auki vain 6.45-16.30, ja omat työvuoroni kulkevat 6.30-17.00 välillä.

Onneksi meillä on täällä Joensuussa hyvä tukiverkosto, jonka avulla homma on saatu rullaamaan. Tein toissapäivänä pojalleni tulevat hoitoajat eskariin, aikaa tähän meni yli tunti ja puheluita soitin neljä, että sain tulevien viikkojen aikataulu paletin koottua.  Nyt pidän peukkuja, ettei työvuoroni tule muuttumaan!

Kirjoitukseni kuullostaa ehkä tilitykseltä, mutta se on vain lähinnä kuvausta arjesta. Koska arki on oikeasti aika kuluttavaa, aamuherätykset 5-6.00 ja päivä täyttä toimintaa, on todella tarvinnut miettiä sitä, miten tätä hommaa jaksaa nyt ja viiden ja viidentoista vuoden päästä.

Noh, ruokavalio on tietenkin yksi asia, jonka yritän pitää jokseenkin kunnossa hyvine rasvoineen ym. , mutta myös muilla valinnoilla on merkitystä. Mietin alkuviikosta, miksi kaikki kiva pitää jättää viikonloppuun? Kuten karkkipäivät ja muut rentouttavat rituaalit. Niimpä vietimme saunapäivää maanantaina, tiistaina  söimme herkku iltapalaa ja keskiviikkona hemmottelin itseäni uusilla kasvohoitotuotteilla.

Täytyy vain itse osata hellittää ja jättää suorittaminen illoilta pois...

Eilen oli ihan vain olo päivä ja tänään saimme harviis vieraita Tampereelta <3 Siinäpä se viikko vilahtikin :) Maanantaina saunassa istuessamme olo oli kuin viikonloppuna :) Täytyy vain itse osata hellittää ja jättää suorittaminen illoilta pois...helpommin sanottu kuin tehty tällaiselle suorittaja ihmiselle, mutta tätä asiaa harjoittelen ja halua oppia! Meidän aikuisten raskas arki, kun on lastemme lapsuus. Tämä entisen työkaverini viisaus sai minut todella miettimään ja arvottamaan valintojani uudelleen. Lautapeli perheen kanssa voittaa narulla riippuvat pyykit! 

Postauksen kuvat ovat tiistain herkku iltapalaltamme. Oli muuten aika hyvää, tämä iltapala täytyy uusia ;)

-Vilma

ps. Arjessa parasta hemmottelua on kotona odottava valmis ruoka, kun palaat väsyneenä ja nälkäisenä kotiin.  <3 Tiedätkö sinä jotain parempaa?