ruoka

Arkiruokaa: Pinaattiletut

Pitkästä aikaa arkisafkan äärelle.

Kokkailin viime viikonloppuna elämäni ensimmäisen kerran pinaattilettuja. Olin monesti kuullut, miten helppoja ja hyviä itse tehdyt pinaattiletut olivat, mutta silti ajattelin niitä jotenkin työläiksi tapauksiksi. Useimmiten on tullut tehtyä pinaattikeittoa. Mutta onneksi aloin tuumasta toimeen, poistuin mukavuusalueeltani ja etsin reseptin käsiini.

Eivät olleet vaikeita tapauksia, ei alkuunkaan. Väittäisin pinaattilettujen pysyneen kasassa paremmin kuin peruslettujen, sillä  taikina näissä on ehkä himpun paksumpaa. 

pinaattiletut, byvilma, arkisafka
arkisafka, byvilma, pinaattiletut

Mitään terveysruokaahan tämä ei sinänsä ole, mutta ehdottomasti parempi valinta kuin kaupan einesletut lisäaineineen! Itse tykkään syödä pinaattilettujen kaverina perus tonnikalasalaattia, joka tekee ateriasta kokonaisemman ja proteiinipitoisemman.

Mitään terveysruokaahan tämä ei sinänsä ole, mutta ehdottomasti parempi valinta kuin kaupan einesletut lisäaineineen!

Mutta tässäpä olisi teille minun suosioon päässyt pinaattilettujen ohje

Pinaattiletut (n. 4-5 annosta)

1 ps pakaste pinaattia (150g)

5dl maitoa

2,5dl vehnäjauhoja

2 munaa

1-2tl suolaa

voita paistamiseen

Sulata pinaatti ja vatkaa maitoon jauhot, suola & kananmunat. Lisää sulatettu pinaatti. 

Taikinan on hyvä turvota noin 5-10min ennen paistamista.

Paista kuumennetulla pannulla voissa ja tarjoile haluamallasi tavalla 

Laittakaahan ihmeessä testiin, mikäli ette ole vielä päässeet itse tehtyjen pinaattilettujen makuun. Meidän perheessä nämä ainakin tulevat jatkossa korvaamaan einesletut, sillä valmistukseen kului hädin tuskin 30min ja vastaanotto oli parhain.

Mitä sinä tykkäät syödä pinaattilettujen kaverina? Vannotko tonnikalasalaatin nimeen niinkuin minä vai oletko kentien kehitellyt jonkin ihan oman jutun? :)

-Vilma

comments powered by Disqus