So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

koti

Asuntoasiaa & keittiö, josta en pidä

Selailimme taas äsken mieheni kanssa myytäviä asuntoja ja mietimme, millainen olisi hyvä omistusasunto meille.

Olemme asuneet tässä rivitalokolmiossa jo 2,5 vuotta, ja kotiutuneet tähän erinomaisesti. Asunto on kuitenkin vuokralla ja vuokra on kova. Lyhentäisimme omaa asuntoa tällä yli 900e vuokralla helposti.

Ongelmamme on kuitenkin minun omistusasuntoni Jyväskylässä, joka pitäisi saada myytyä ennen oman ostamista täältä Joensuusta. En ole laittanut asutoa myyntiin, sillä siihen on tulossa putkiremontti ja vuokralaisetkin ovat paremmat kuin hyvät. Asunnon myyminen ei ole just nyt siis kannattavaa. 

asuntoasiaa, koti, vuokra-asunto, kotihaaveilua, maalattu koti
asuntoasiaa, koti, vuokra-asunto, kotihaaveilua, maalattu koti
asuntoasiaa, koti, vuokra-asunto, kotihaaveilua, maalattu koti

Selailimme taas äsken mieheni kanssa myytäviä asuntoja ja mietimme, millainen olisi hyvä omistusasunto meille

Vaikka tilanteemme ei missään nimessä ole äärettömän huono, niin silti se on aika-ajoin hyvin ärsyttävä, kun tuntuu ettei voi edetä asioissa haluamallaan tavalla. Toisaalta tässä hyvää elämän oppia minulle ja meille, ettei kaikkea voi, eikä tarvitse saada nyt ja heti.

Ainakin meillä on ollut ja tulee myös tulevaisuudessa olemaan aikaa pohtia meille sopivinta asumismuotoa. Jos viiden vuoden päästä saisimme luovuttaa nämä vuokra-asunnon avaimet pois?

Millaisen kodin sitten haluaisimme. Ainakin haluaisimme neliön, se riittäisi, mutta siinä olisi kuitenkin hieman enemmän tilaa kuin nykyisessä asunnossamme. Koti voisi olla rivi- tai paritalossa, omakotitalosta emme ainakaan tällä hetkellä haaveile. Myös Joensuun läheisyys viehättää, emmekä osaa ajatella muuttavamme kovin kauas keskustasta. 

keittiö, vuokra-asunnon keittiö, keittiö asiaa, ruma keittiö
keittiö, vuokra-asunnon keittiö, keittiö asiaa, ruma keittiö
keittiö, vuokra-asunnon keittiö, keittiö asiaa, ruma keittiö

Myös Joensuun läheisyys viehättää, emmekä osaa ajatella muuttavamme kovin kauas keskustasta

Tällä hetkellä meiltä keskustaan on matkaa n. 4km, ja se on ollut ok. Myös lähikaupat ja muut palvelut on meille jotenkin tosi tärkeitä. Samalla kun haaveilemme omistusasunnosta, olemme pyrkineet tekemään myös tästä kämpästä kodin. Tämän kesän maalausprojektin jälkeen olen ollut asuntoon hyvin tyytyväinen (lisää tosta projektista täällä)  Ainoat silmiini pistävät elementit kodissa on -90 luvun keittiö sekä vihreä-kelta-valkea kylpyhuone. 

Olen saanut muutamia toiveita siitä, että olisi kiva nähdä kodistamme muutakin kuin siliteltyä pintaa. Tässä siis kuvia inhokki keittiöstäni, jota ei ole tullut koskaan ennen edes kuvattua. Siivosin kyllä, sillä en halua tiskejä sun muita sotkuja blogiin,  jokainen näkee niitä omassa kodissaan varmasti riittämiin ;) Keittiön "pelastamiseksi" olen miettinyt tasoille dc-fixiä,mutten tiedä onko se kovin sallittua vuokra-asunnossa...myös uudet keittiönkaappien vetimet ovat käyneet mielessä.

Olisi kiva kuulla, jos joku muukin haaveilee omasta kodista, muttei sen unelman toteutuminen ole mahdollista just nyt. Vai ovatko asunto unelmasi kenties käymässä toteen? :) Saa myös vinkata, jos keksit, millä saisin nykyaikaistettua keittiötämme helposti.

Tällaisia asuntoasioita tällä kertaa, seuraavassa postauksessa taidankin päästä jo esittelemään mitä tilasin Noshilta pojalle koulun alkuun :)

-Vilma