So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

BY VILMA 2 VUOTTA | & resepti mehevimpään porkkanakakkuun

By Vilma täyttää tänään 2-vuotta!

Onhan se kerrassaan jännä juttu, että tämä täysin "aivopierusta" syntynyt blogi on kietoutunut osaksi elämääni jo siten, että sitä voisi kutsua elämäntavaksi! Ja niin minunlaiseksi sellaiseksi!

Matkalla on opittu paljon, mutta paljon on vielä opittavaakin! Täytyy kuitenkin sanoa, ettei yhtään hullumpi harrastus tällaiselle luovuutta pursuilevalle ihmiselle, jonka aivot hakevat jatkuvasti ympäristöstään kaikkea mistä innostua ja inpiroitua! Tämä blogi onkin oikein oiva tapa kanavoida sisälläni alati mylläävää luovuutta, samalla itse inspiroituen ja inspiroiden.

Onhan se kerrassaan jännä juttu, että tämä täysin "aivopierusta" syntynyt blogi on kietoutunut osaksi elämääni jo siten, että sitä voisi kutsua elämäntavaksi!

byvilma, porkkanakakku, porkkanakakun resepti, paras porkkanakakku, mehevin porkkanakakku, herkullisin porkkanakakku

Viime vuonna 1-v synttäreillä kirjoitin tarkemmin blogini alkuetappeja. Tämä toinen vuosi ei ole ollut niiden suhteen lainkaan yhtä vaihderikas ja oikeastaan on ollut kivakin, kun ulkoasujen ja muiden säätöjen sijaan olen voinut keskittyä pitkälti vain sisällön tuottamiseen. Ja vaikka olen päässyt tekemään todella mieleisiä juttuja muun muassa yhteistöiden merkeissä, niin kaikista eniten saan kiksejä siitä, mitä enemmän teitä lukijoita sivuillani käy ja mitä paremmin te täällä viihdytte!

On ollut ihana huomata, että yhä useammat ovat löytäneet tänne ja saapuvat vielä uudestaankin! Viime aikoina jotkut teistä ovat tulleet moikkaamaan myös ihan arjessa ja se on tuntunut aivan älyttömän kivalta! Täytyy myöntää, että ehkä joskus unohdun tuijottamaan teitä kävijöitä vain numeroina, vaikka jokainen teistä on ainutlaatuinen yksilönsä ja on suorastaan kunnia, jos juuri sinä käytät arvokasta vapaa-aikaasi blogini lukemiseen ja se saa sinut mahdollisesti rentoutumaan, inspiroitumaan tai muuten vain hyvälle mielelle. Eli jos mielesi tekee tulla sanomaan joskus moikat "ihan oikeassa elämässä", se on enemmän kuin ok! ♡ 

Eli jos mielesi tekee tulla sanomaan joskus moikat, se on enemmän kuin ok! ♡

byvilma, porkkanakakku, porkkanakakun resepti, paras porkkanakakku, mehevin porkkanakakku, herkullisin porkkanakakku
porkkanakakku, paras porkkanakakku

Ajattelin, että voisin ottaa tavaksi jakaa teille aina blogisynttäreiden kunniaksi jonkin ihanan kakkureseptin kätköistäni! Viime vuonna postasin teille Banoffeesta, joka on muuten aivan törkeän hyvä banaani-kinuski-kerma-unelma-hässäkkä ! Jos et ole vielä testannut, niin suosittelen vakavasti harkitsemaan Banoffeeta esimerkiksi juhannuspöytään!

Tänä vuonna laitan puolestani jakoon mehevimmän porkkanakakun reseptin, jonka tiedän! Olen rustannut ohjeen reseptikirjaan omasta lemppariblogistani vuosia sitten ja blogin lopetettua ohje on jäänyt elämään perheessämme. Tässä teille siis niin maistuva porkkanakakun resepti, etten toista tiedä!

Ja varmaan huomaatkin, että vaikka pyrin hyviin, sokerittomiin valintoihin arjessa, niin silloin kun leivon, ei sokeria tai voita säästellä! Tämäkin ohje on siis ihanan mehevä juuri sisäänsä tumpatun rasvan ja sokerin yhdistelmästä, mutta toki porkkanakin tuo lisämehevyyttä lopputulokseen!

MEHEVIN PORKKANAKAKKU

Pohja:

1,9 dl rypsiöljyä

2,5 dl sokeria

2 kananmunaa

2,5 dl vehnäjauhoja

1tl kanelia

1 tl ruokasoodaa

0,5 tl suolaa

3,5 dl porkkanaraastetta

Päällinen:

50g voita

100g tuorejuustoa

250g tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Jos teet taikinasta kuppikakkuja ja haluat pursottaa päällisen näyttävästi, tee päällistä tuplamäärä! Itse tein päällistä kaksinkertaisen annoksen myös kuvien kakkuun, sillä pursottamisessa päällistä luonnollisesti kuluu enemmän kuin tavallisesti levittäen.

1. Sekoita öljy & sokeri

2. Lisää munat yksitellen

3. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää vähitellen muuhun seokseen

4. Raasta porkkanat hienoksi ja lisää taikinaan varovasti käännellen

5. Paista 175 c noin 25 minuuttia

Valmista päällinen:

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto

2. Lisää tomusokeri & vaniljasokeri seokseen siivilöiden.

3. Levitä päällinen jäähtyneeen pohjan/ kuppikakkujen päälle haluamallasi tavalla

Ja eikun herkuttelemaan! Maistuu parhaalta lemppariseurassa, mutta myös omissa hetkissä hetkissä kahvikupin ja naistenlehden kanssa ♡

Muita mainitsemisen arvoisia reseptejä, joita blogissani olen 2 vuoden aikana jakanut ovat: 

PARAS KASVISPIIRAKKA

MARS-RIISIMUROMAKEISET 

VOHVELEITA HERKKUSUILLE x 3

Olisi hauska kuulla, kuinka kauan sinä olet kuulunut blogini lukoihin? Onko joku ollut matkassani kokonaiset 2-vuotta vai oletko sivuillani kenties nyt ensimmäistä kertaa? Ja olisi myös superkiva kuulla, jos olet joskus testannut jotain reseptiäni, suosittelemaani tuotetta, palvelua tai esimerkiksi DIY ideaa? 

Synttäriterkuin,

-Vilma

Blogiani voi seurata igssä @byvilmablog tai FBssä By Vilma! Etenkin instagram päivittyy ahkeraan niin feedin kuin stoorinkin puolella !