So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

diy

DIY: Joulukalenteri

Itsetehdyn joulukalenterin ei tarvitse olla konstikas ollakseen jouluinen ja käyttäjälleen mieleinen. 

Kun toive itsetehdystä joulukalenterista kaikui korviini, halusin tarttua haasteeseen kaikista muuttohässäköistä huolimatta. Toteutin DIY joulukalenterin edullisesti kirjekuorin, tussein, liimalla ja muutamilla tietokoneella tulostetuilla kuvilla. Rahaa tarvikkeisiin kului vaivaiset 5 euroa ja voin käyttää kalenteria halutessani yhä uudelleen ja uudelleen! 

diy joulukalenteri, joulukalenteri, itsetehty joulukalenteri
diy joulukalenteri, joulukalenteri, itsetehty joulukalenteri

Valitsin joulukalenterimme väreiksi mustan, valkean ja punaisen ja leikittelin väreillä vapaasti kuoria koristellessa

Valitsin joulukalenterimme väreiksi mustan, valkean ja punaisen ja leikittelin väreillä vapaasti kuoria koristellessa. Muutamassa kohdassa oman pään inspiraatio alkoi hiipua, jolloin hakusanat Googlen kuvahakuun pelastivat tilanteen. Numerot muotolin Wordissa ja leikkasin & liimasin kuorien alanurkkiin. 

Kun kuoret olivat valmiit, rei'itin yläkulmaan pienen narun mentävän aukon ja pujotin kuoret nauhaan numerojärjestyksessä. Aikaa koko projektiin meni noin 2 tuntia ja jos työtehoni olisi ollut hieman ripeämpi, uskoisin kalenterin valmistuneen tällöin vieläkin nopeammin.

diy joulukalenteri, joulukalenteri, itsetehty joulukalenteri
diy joulukalenteri, joulukalenteri, itsetehty joulukalenteri
diy joulukalenteri, joulukalenteri, itsetehty joulukalenteri

Täytteeksi kalenteriin olen suunnitellut erilaisia yhdessä puuhasteluja kuten piparin leivontaa, uintireissua ja elokuvissa käyntiä. Ja saattaapa muutama luukku sisältää viestejä tontultakin, jotka kehottavat ratkaisemaan erilaisia arvoituksia. Myös makeiset, raha ja pienet lelut kuuluvat joulukalenterien vakiovarustukseen ja niitä tulee löytynemään myös meidän kalenteristamme.

... ja ajattelinpa täyttää kalenterin päivä kerrallaan, sillä luukut aukeilevat meidän talossa muuten "ihan vahingossa" jo etukäteen :D 

Mutta tällainen idea lähtisi täältä DIY joulukalenterin toteutukseen. Vielä ennätät hakea tarvikkeet kaupasta ja kääräistä hihat ennen joulukuun ensimmäistä. Niin ja jos päätät hyödyntää ajatustani DIY joulukalenterista, olisi hauska nähdä toteutuksesi 

- Vilma

ps. Mikäli olet innokas askartelija, kurkkaahan myös pillihimmelin ohje!