So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

Joko- tai -haaste | Arvaatko kumman valitsen?

Kevät vai syksy? Suihku aamulla vai illalla? Kirkkaat vai neutraalit sävyt? Arvaatko kumman valitsen?

Välillä on kiva kirjoitella vain kirjoitellakseen ja tämä blogeissa kiertänyt joko-tai -haaste on juuri sellaista kevyttä lauantaiaamuun sopivaa hattaraa. 

Kevät vai syksy? Suihku aamulla vai illalla? Kirkkaat vai neutraalit sävyt? Arvaatko kumman valitsen?

joko tai haaste, bloggaaja, joensuulainen bloggaaja, joensuulainen blogi
joko tai haaste, bloggaaja, joensuulainen bloggaaja, joensuulainen blogi
joko tai haaste, bloggaaja, joensuulainen bloggaaja, joensuulainen blogi
joko tai haaste, bloggaaja, joensuulainen bloggaaja, joensuulainen blogi

Suihku aamulla vai illalla? Voinko valita päivän? Illalla väsyttää liikaa ja aamulla en useinkaan ehdi. Työpäivän päätteeksi on kiva suunnata freesautumaan suihkuun, pukea kotivaatteet (  = lue yöpaita ) ja heittää vapaalle.

Suunniteltu vai extempore? Suunniteltu! Menoja ja ohjelmaa on niin paljon, etten voisi elää ilman kalenteria. Ja toisaalta, kun suunnittelen ajankäyttöni, hallitsen elämääni paremmin kuin sykkimällä jatkuvasti fiiliksen mukaan. Viime aikoina olen harjoitellut sanomaan ei myös kivoille vapaa-ajan menoille ja se on tuottanut odotettua mielihyvää ja uudenlaista aikaa pienille spontaaneille jutuille.

Kaupungin ydin vai luonnonläheisyys? Olemme selkeästi pienen kaupungin asukkaita ja minilomilla Tampereella ja Helsingissä meidät on vallannut tunne, ettemme voisi koskaan asua niin hektisissä kaupungeissa. Valitsen silti kaupungin ytimen, sillä mitään metsäihmisiä emme ole ja olemme harkinneet omaa kerrostaloasuntoa Joensuun keskustasta.

Kirkkaat vai neutraalit värit? Neutraalit ehdottomasti. Ne ovat monikäyttöisiä, kestävät aikaa, niihin ei kyllästy koskaan ja niitä on helppo yhdistellä eri elementtejen kanssa niin pukeutumisessa kuin sisustuksessakin. Vaatekaappini on musta-harmaa ja kotimme pitkälti hyvin vaalea... mutta niin naurettavaa kuin se onkin, lempivärini on kaikesta tästä sepustuksesta huolimatta keltainen !

joensuulainen blogi, joensuulainen bloggaaja
joko tai haaste, bloggaaja, joensuulainen bloggaaja, joensuulainen blogi
joko tai haaste, bloggaaja, joensuulainen bloggaaja, joensuulainen blogi

Kevät vai syksy? Syksy! Syksyllä saa ihan rauhassa käpertyä kotiinsa ja sytytellä kynttilöitä. Syksy on rauhoittumisen aikaa, arki palailee uomiinsa ja illat voi pyhittää hämärässä hiiviskelylle ja hyggeilylle! Syksy on myös kaikkinensa kaunis, mutta kevät usein aika kökkeröinen vuodenaika, kun lumet sulavat ja lumien alta paljastuu kaikki törky.

Aamut vai myöhäiset illat? Minua instassa (@byvilmablog) seuraavat tietävätkin tämän eli  AAMUT ! Tykkään herätä myös viikonloppuisin ajoissa, vaikka jo klo 5 ( kuten tänäkin aamuna... ) Keitän ison pannun kahvia, selaan puhelinta, kirjoitan blogia, syön aamiaista, luen lehtiä ja etenkin nautin hiljaisuudesta ja siitä, että olen vain itselleni. Kun muu väki heräilee noin yhdeksän pintaan, olen saanut jopa 4 tuntia itselleni, keittänyt mahdollisesti puurot valmiiksi ja viikonloppuinen perhe-elämä jatkuu. Kun olen välillä yksin, sitä enemmän nautin myös seurasta ympärilläni. Arkena hetkiä vain itselle ei ole välttämättä lainkaan.

Ylipukeutunut vai alipukeutunut? Kummatkin ikäviä tilanteita, jos omalle kohdalle sattuu. Useinkaan toisten pukeutuminen ei häiritse minua tavalla tai toisella. Ehkä räikeä ylipukeutuminen kuitenkin kiinnittää negatiivisen huomion helpommin?

TV-sarja vai elokuvat? Tv-sarjat, sillä en malta, enkä halua laittaa päivästäni 2-3 tuntia elokuvan katseluun. Lempisarjojani ovat Sinkkuelämää, Onnela sekä Klikkaa mua. Kevyttä, kevyttä, kevyttä! Katson näitä sarjoja silloin tällöin, ehkä noin kerran kuussa...

Korkokengät vai matalapohjaiset kengät? Nykyisin matalat!

Suklaa vai karkki? Karkki...tai oikeastaan irtokarkki suklailla!

Puhelimen kalenteri vai paperinen? Ehdottomasti paperinen! Jos kalenterini häviäisi, saattaisi tulla itku! Kalenteri on puhelimen jälkeen tärkein tavarani! Rakastan tehdä sinne merkintöjä ja siitä näen yhdellä silmäyksellä koko viikon menot. Nyt minulle on käytössä Design Letters kalenteri, mutta seuraavaksi haluaisin hempeämmän Nunucon kalenterin.

Lauantai vai sunnuntai? Ehkä lauantai, sillä silloin ei tarvitse vielä valmistautua tulevaan maanantaiaamuun, etsiä lapsen koulureppua, viikata vaatteita valmiiksi sohvan nojalle eikä miettiä mitä söisi töissä evääksi. Lauantai ei ole sidottu arkisiin rutiineihin, siksi valitsen sen.

Tanssiminen vai laulaminen? Tanssiminen - sitä rakastan, laulaminen ei  taas tuota minkäänlaista tunnetta....tai tuottaa...häpeää, sitä se aika-ajoin tuottaa :D

Auringonnousu vai lasku? Molemmat tai ei kumpikaan...en edes muista milloin olisin viimeksi kiinnittänyt niihin minkäänlaista huomiota.

Kulta vai hopea? Mieluiten valkokulta.

Kysymysten esittäjän vai vastaajan rooli? Vastaan balanssi - ilman tasapainoa keskustelusta ei ole mahdollista tulla vastavuoroista. Vastavuoroinen keskustelu on ehkä rentouttavinta, kivointa ja mahdottoman nautinnollista! Silloin maailma muuttuu kertakaikkiaan paremmaksi paikaksi , murheet kaikkoavat tai ainakin pienentyvät ja nauru raikaa.

Tulppaani vai ruusu? Tulppaanit ovat enemmän mieleeni.

Tämä haaste toi elävästi mieleeni ystävänkirjat ja etenkin varhaisteini-iässä täytetyt "slämyt"! Myös facebookissa kiersi noin kymmenen vuotta sitten haasteita, joissa vastattiin saman tyylisiin kysymyksiin muistiinpanoja osiossa...kiitos facebook, kun muistutit näistä timanttisista merkinnöistä usean vuoden takaa! ;)

Olisitko sinä muuten vastannut joihinkin kohtiin samoin? 

terkuin,

Vilma