So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

joulu

Jouluvalmisteluja

En voi olla laskematta öitä jouluun, niin lähellä se jo on! Kirjoitin aikaisemmin  (täällä)  laskeutuvani joulumoodiin 100% ja se on pitänyt. Tänä vuonna minulla on töitä aina aatonaattoon saakka, joten en halunnut jättää mitään jouluvalmisteluja viimeiselle illalle. Joulussa ehkä parasta onkin sen odottaminen?

Joululahjat kävin hankkimassa kuun alussa.Ostoskierros sujui aika näpsäkkään, sillä olin miettinyt tarkkaan, mitä kenellekkin haluan antaa. Viime vuonna kotona ollessani teimme lahjoja aika paljon myös itse, mutta nyt turvauduin suosiolla kauppojen tarjontaan. Mites te, tykkäättekö tehdä lahjat itse vai ostaa mieluummin kaupasta? Paketeistakin tuli tänä vuonna mielestäni aika kivoja. Voimapaperia, valkeaa paperinarua ja mustat lahjakortit, yksinkertaista, mutta kaunista :)

Eilen saimme myös kuusen ja vieläpä kotiinkuljetettuna! <3 Vitsit mitä luksusta, kiitos vaan anoppi <3  Se oli pakko päästä koristelemaan ja heti! Enimmät punaiset pallot jemmasin, sillä en halunnut kuusesta niin punaista kuin aikaisempina vuosina. Olen pari vuotta miettinyt, ostaisinko kaikki koristeet uusiksi hopean sävyissä. Toisaalta tällainen koristeiden keräilyeräkin on aika kaunis ja henkii lämpöä :)

Monilla meidän koristeilla on myös takanaan kiva tarina: yksi on saatu ystävältä, toinen mummilta ja kolmas ostettu ensimmäiseen omaan asuntoon... Ehken sittenkään halua heittää näitä tarinoita hukkaan saadakseni tällä hetkellä muodissa olevia kuusenkoristeita. Nyt sitten jännitämme miten havut pysyvät aattoon saakka kiinni rangassaan! Sain kylläkin hyvältä kuullostavan vinkin: kun lisäät kuusen veteen sokeria, se auttaa kuusta säilymään. Tämä joulu näyttää, toimiiko kikka!

Myös piparitalo kuuluu olennaisena osana meidän jouluun. Tänä vuonna emme tehneet sitä itse, mutta aikaisemmin on tullut taiteiltua vaikka minkälaisia mökkejä. Huomaatteko muuten, että joku on tainnut käydä syömässä talostamme oven? :D En ollutkaan kiinnittänyt siihen huomiota, ennenkuin latasin kuvan tänne blogin puolelle. Minulla on  vahva epäilys oven ahmijasta ;D

Lapsuuden perheessäni oli tapana syödä talo vasta loppiaisena, mutta minä olen halunnut aikaistaa tätä perinnettä. Tammikuun puolelle käännyttäessä on tullut jo syötyä herkkikiintiö täyteen, joten eiköhän tämänkin mökki napsita viimeistään jouluna.

Tällaisia jouluvalmisteluja meidän perheessä on jo tehty. Vielä pitäisi miettiä ruokapuolta ja lahjaa miehelle. Myös yksi valkoparta on vielä mysteeri, kuka hänen rooliaan tänä vuonna toimittaisi.

Olin suunnitellut myös tekeväni itse muutamia helppoja diy askarteluja jouluksi, mutten ota niistä stressiä, teen jos ehdin. Yhden ihanan idean bongasin Virkkasin blogista, jossa oli tehty tähtiä paperipusseista :) Sain itsekin sellaisen tähden vuosi sitten lahjaksi ja se on ollut kovin mieluinen. 

Millaisia jouluvalmisteluja te olette jo tehneet? Eihän stressi ole päässyt yllättämään teitäkään? :)

Mukavaa joulun odotusta toivottelee

-Vilma