So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

joulu

Joulu rakentuu päivä kerrallaan

Joulu tulla jollottaa ja huomaan päivitteleväni jäljellä olevien öiden vähyyttä yhä uudelleen ja uudelleen.

Lapselle tuo 24 päivää on taas maksimaalisen matelevaa ajanseurantaa, kun päivät ryökäle vie kuluvat vain yksi kerrallaan.

Mitään jouluhönkää täällä ei ole saatu aikaiseksi, mutta huomaan joulumme 2018 rakentuneen pikkuhiljaa laitellen. Joulukuun aamut ovat alkaneet poikkeuksetta joulukalentereihin kurkistellen ja itse tekemäni joulukalenteri on toiminut muuten ihan kivasti! 

jouluvalmistelut, joulu 2018
piparit

Joulukuun aamut ovat alkaneet poikkeuksetta joulukalentereihin kurkistellen

Pipareita paistoimme ensimmäisen kerran kuun alussa ja torttuja herkuteltiin erään maanantain ratoksi. Glögin lämmittely ja muu tunnelmointi ovat keskittyneet lähinnä viikonloppuihin, kun aikaa kotona oloon on ollut enemmän. Joulukortteja lähettelin joillekin mieli tietyille, mutta mitään kovin suurta pinoa en tänä vuonna postittanut.

Juhlin hiljattain myös 29- vuotis päiviäni ja vanhempani yllättivät meidät suoraan metsästä haetulla kuusella. Ei mikään muotovalio, mutta oikeastaan kuusi on sen verran karu, että se on jopa viehättävä.

joulu, jouluvalmistelut

Kaipaisin kotiimme vielä jotain jouluisia tekstiilejä

Kaipaisin kotiimme vielä jotain jouluisia tekstiilejä, mutta kaikki itseäni miellyttävät systeemit tuppaavat olemaan tilauskamaa. Niinpä paraikaa mietinkin, että vieläköhän tänä iltana klikkailtu tilaus esimerkiksi H&M Homeen ennättäisi tulla ennen aattoa perille? 

Muuten kotimme joulusisustus rakentuu pitkälti joulukukkien, minikuusten, kausivalojen ja kynttilöiden varaan. Viime vuonnakin menimme joulusisustuksessa hyvin minimalistisella linjalla, mutta tänä vuonna musta-valkoisuuden sijaan sohvaltamme löytyy muutamia murretun sävyisiä samettityynyjä ja Pentikin harmaa viltti.

jouluvalmistelut, joulu 2019, joulukuu
joulukuu, joulu, jouluvalmistelut

Muuten kotimme joulusisustus rakentuu pitkälti joulukukkien, minikuusten, kausivalojen ja kynttilöiden varaan

Lahjojen suhteen olen ollut ajoissa ja suurinosa paketeista oli valmiina jo lokakuussa. Hommaan lahjat mieluiten ajoissa, sillä tuntuu, ettei mukava lahjanostofiilis voi syntyä pakotettuna tupaten täydessä ostoskeskuksessa. Kun lahjan ei ole pakko löytyä, löytyy se usein kuin itsestään... 

Halusimme muistaa myös pojan opettajaa lukukaudesta ja käärimme hänelle paperiin tämän suklaalusikan ja nallekortin. Ihan hauska pieni muistaminen ja sopivan symppis miesopettajalle, eikö ;)

joulumuistaminen opettajalle, joulu

Joulun ruokapolitiikkaa on tullut mietittyä vain sen verran, että haluaisin testata aaton kahvipöytään Kinuskikissan sivuilta bongaamaani Muscovadokakkua. Ei mikään ihanteellisin valinta näin maidosta oirehtivalle, mutta niin älyttömän herkkullisen näköinen, että taidan uhmata hyvinvointiani! 

Mutta niinpä se joulu rakentuu päivä kerrallaan puuhastellen ja tunnelmoiden. 

Joulu ja sen odottaminen tuovat kyllä paljon iloa ja lämpöä tähän muuten niin synkkään vuodenaikaan ♡

Nautitko sinä jouluvalmisteluista? Ja joko sinun lahjaostokset on hankittu?

-Vilma