So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruoka

Täysien pisteiden KATKARAPUPASTA

Kun maut, raaka-aineet ja kokkausfiilis on katossaan, ei voi tulla kuin hyvää ruokaa ja uusia innovaatioita! Pyörin viikko sitten kaupassa ja ihmettelin mitähän sitä tänään söisi. Kun näin katkaravut, siitä se ajatus sitten lähti ja päätin kokeilla jotain ihan uutta itselleni ja se kannatti!

Pasta, pinaattipasta, ruoka, katkarapupasta

Miksasin eri katkarapupastojen ohjeita omaan makuun sopivaksi. Laadukas Grana Padano raaste sekä tuore basilika kruunasivat annoksen

Miksasin eri katkarapupastojen ohjeita omaan makuun sopivaksi. Laadukas Grana Padano raaste sekä tuore basilika kruunasivat annoksen. On aina kiva löytää uusia makumaailmoja & nauttia ruuasta ensimmäisestä haarukallisesta lähtien. Nyt kun en syö enää punaista lihaa ja olen huomannut vältteleväni lihaa muutenkin, olen joutunut haastamaan itseäni entistä enemmän kokeilemaan uutta ja erilaista. Kokeilut ovat kannattaneet ja ajattelenkin syöväni niiden myötä entistä monipuolisemmin.

Näillä saatesanoilla haluankin esitellä nyt oman lempparireseptini katkarappupastaan, jota on ollu jo lähes pakko kokkailla yhä uudestaan ja uudestaan. Etenki Grana Padano juusto on heikkouteni ja sitä en jättäisi annoksesta missään nimessä pois!

Pasta, pinaattipasta, ruoka, katkarapupasta

KATKARAPUPASTA

4 isohkoa valkosipulinkynttä

1/2 tl chilikastiketta ( jos tykkää tulisesta voi laittaa enemmän)

4rkl oliiviöljyä

350g katkarapuja suolaliemessä

1pkt tuorepastaa ( pinaattipasta antaa kivaa väriä)

Pinnalle:

Grana Padano juustoa raastettuna

Tuoretta basilikaa

Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Lisää öljyyn hienoksi hakatut valkosipulinkynnet ja chilikastike. Kuullota valkosipuleja siten, että aromit vapautuvat mutteivät ne pala. Keitä pasta ohjeen mukaisesti. Valuta katkaravuista liemi pois. Sekoita valmis pasta ja katkaravut paistinpannulla valkosipuli-chiliseokseen. 

Annostele pasta lautaselle ja viimeistele ruoka tuoreella basilikalla & Grana Padano raasteella.

Nopeaa, helppoa ja niin hyvää! Katkarapupasta sopii mielestäni ihan arkiseksi lounaaksi, mutta sillä on edellytyksiä myös fiinimpään menoon hyvän viinin kanssa nautittuna.

Oletko sinä kokkaillut ennen katkarapupastaa? Jos et, niin olisi kiva kuulla, mikäli laitat katkarapupastan ohjeellani ekaa kertaa testiin!

Ruokaisin terkuin,

Vilma

ps. Seurailethan menoamme myös Instagramissa @byvilmablog & FBssä By Vilma