So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

Katse jalkoihin!

Tukisukat, mummojen juttuja?

Ehei suinkaan, vaan jalkojen parasta ajatellen kehitettyjä tuotteita, joita tykkään myös itse käyttää.

Sain jokunen aika sitten valita Tukisukat-shopilta testattavakseni tuki- sekä kompressiosukat. Valitsin verkkokaupan laajasta valikoimasta itselleni Funq Wearin tukinilkkasukat sekä kompressiosukiksi urheiluun ihanan pinkit SupCare Extreme Bounce sukat.

Jalkojen parasta ajatellen kehitettyjä tuotteita, joita tykkään myös itse käyttää

tukisukat-shop, tukisukat, kompressiosukat testissä, kompressiosukat, tukisukat
tukisukat-shop, tukisukat, kompressiosukat, sukat, kompressio, aavaranta
tukisukat-shop, tukisukat, kompressiosukat, sukat, kompressio, aavaranta
tukisukat-shop, tukisukat, kompressiosukat, sukat, kompressio, aavaranta

Tuotteet saapuivatkin pian postissa, jonka jälkeen olen sujauttanut nilkkamalliset tukisukat jalkaani lähes joka arkiaamu ennen töihin lähtöä. Tukisukkien tuottaman kompressiopaineen on tarkoitus lisätä jalkojeni verenkiertoa sekä täten ennaltaehkäistä minunkin jalkoihin herkästi kertyvää turvotusta.

Työni varhaiskasvatuksessa sisältää paljon seisaalla oloa ja hyvien työkenkien ja ulkokengissä olevien tukipohjallisten lisäksi tukisukat ovat olleet toivottu täydennys jalkojeni päivittäistä hyvinvointia tukemaan.

Tukisukkia käyttäessä olen huomannut iltaisin nilkoissani eron ja niissä esiintynyt turvotus on todella minimalistunut ja ollut joinain iltoina jopa lähes olematonta. Tukisukista voi olla myös apua, jos kärsit esimerkiksi jalkojen pakotuksesta tai suonikohjuista ja olenpa lukenut, että niitä voisi käyttää suonikohjuihin myös ennaltaehkäisevänä hoitomuotona.

Päivittäisessä käytössä olen tykännyt, etteivät nilkkamalliset tukisukkani ole kovin huomiota herättävät, joten valitsin arkeen useista värivaihtoehdoista mahdollisimman neutraalin sävyn. Urheiluun taas halusin valita vähän räväkämmät versiot ja  sujautin ostoskoriini nämä pinkit, polvimittaiset kompressiosukka ihanuudet.

Näitä pidemmän mallisia kompressiosukkia en ole ennättänyt käyttää kuitenkaan aivan niin paljon kuin nilkkamallisia tukisukkia. Aikaa treeneihin ja liikkumiseen on ollut viime aikoina valitettavan vähän. Olen lähinnä lenkkeillyt, juossut spurtteja sekä tehnyt nopeita intervallitreenejä kotosalla noin pari kertaa viikossa.

Joka tapauksessa näiden kompressiosukkien tuntu on jo jalkaan vedettäessä laadukas ja ne antavat lenkkipolulla energiaa askellukseen. Sukkien 1 asteinen kompressiovahvuus on 15-21mmHg. Puristusvoimakkuus on siis voimakkaimmillaan nilkkojen kohdalla ja se vähenee asteittain polvea kohden. Sukat on vahvistettu nilkan ja kantapään kohdalta, joten ne antavat mukavan iskunvaimennuksen sekä kestävät kulutusta.

Kompressiosukilla on urheilussa monia hyviä puolia. Ne vauhdittavat jalkojen verenkiertoa ja antavat tätä kautta jaloille lisäenergiaa suoritukseen. Sukat sopivat myös palautumiseen nopeuttaen sitä.

Seuraavaksi minun tulisi hommata kunnolliset juoksukengät. Hävettää myöntää, että ne ovat olleet ostoslistallani jo pari vuotta, mutta olen siirtänyt niiden ostoa jo useasti muiden suurempien hankintojen vuoksi. Liikuntamuodoista juoksu, kuntosali sekä tanssi ovat mieluisimmat, joten olisi korkea aika priorisoida juoksuvarusteet ajantasalle. 

Päivittäisessä käytössä olen tykännyt, etteivät nilkkamalliset tukisukkani ole kovin huomiota herättävät

tukisukat, tukisukat-shop

Olisitko arvannut, jos et olisi tiennyt, että minulla on yllä olevassa kuvassa tukisukat jalassa?

Millaisia mielikuvia tai kokemuksia sinulla on tukisukista? Entä oletko sinä kokeillut polvimittaisia kompressiosukkia urheillessasi?

- Vilma

ps. Niin ja muuten, koodilla VILMA10 saat lukijanani -10% kaikista Tukisukat-shopin tuotteista. Kannattaa kurkata valikoimaan, sillä se sisältää tuki- ja kompressiosukkien lisäksi paljon muutakin tarpeellista. Alennus voimassa 18.11.2018 saakka.

*) Tuotteet saatu blogin kautta