So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

Kesäloman aloitus

Vietän useamman vuoden jälkeen ensimmäistä oikeaa kesälomaa ja juuri tänään on ollut sen ensimmäinen virallinen päivä!

Lomatunnelmiin koin kuitenkin päässeeni jo viime perjantaina, kun Suomen suvi avattiin Joensuun Laulurinteellä. Laululavalla oli väen paljoudesta huolimatta loistava rento meininki, aurinko helli ja laulu raikoi.

Ajattelin etukäteen, etten ole äitinä sitä sorttia, joka tarvitsi ylimääräisiä nenäliinoja matkaan, mutta jo ensimmäiset soinnut saivat silmäni kostumaan! Poikani oli laululavalla nyt ensi kertaa ja onhan se liikuttavaa!  Myös omat koulumuistot nousi tapahtumasta vahvasti pintaan ja muistan tarkasti, kuinka jännittävää ja hienoa laululavalla laulaminen pienenä koululaisena oli.

Poikani oli laululavalla nyt ensi kertaa ja onhan se liikuttavaa!

kesäloma, letterboard, kirjasintaulu, tuutilulla
kesäloma, letterboard, kirjasintaulu, tuutilulla

Lauantaina haimme aamulla pojan todistuksen ja toteutin lapsen pitkäaikaisen haaveen Pokemon retkestä keskustaan. Pokemon jahdin lisäksi kiersimme kaikki keskustan leikkipuistot, joihin emme olleet kuluneen vuoden aikana kesken asiointien ennättäneet. Tutkailtiin myös kauppakeskuksessa kaikkia 7-veetä kiinnostavia juttuja ilman kelloon katsomista.

Yksi retken kohokohdista oli kesän ekat jätskit, jotka herkuttelimme kävelykadulla ohikulkijoita ja katusoittajaa ihmetellen.  Retken päätteeksi lounastimme Joensuun herkullisimmassa raflassa Local Bistrossa ja huhheijaa, miten ihanan kylmäsavulohitäytteisen vohvelin sain! Laittakaas joensuulaiset kyseinen annos korvan taa!

Muutenkin olin suunnitellut viettäväni lomaviikot tiiviisti poikani kanssa, mutta hän lähtikin tänään kohti Keski-Suomea. Niinpä minä täytän päiväni kaikilla omilla jutuilla. Valmennukseen liittyvät treenit kuuluvat automaattisesti osaksi lomaanikin, mutta kalenterista löytyy paljon muutakin hauskaa.

Huomenna mun oli tarkoitus lähteä kuvailemaan kesämökillemme Leinosenlammelle. Pidetään peukut pystyssä, että tuo sää olisi edes jokseenkin mukava, ettei reissua tarvitsisi kokonaan perua. 

Viikonloppuna olisi puolestaan tiedossa tupaantuliaisia, kaverin tyttöjen synttäreitä sekä mökkeilyä sukulaistemme "Piilo" nimisessä paikassa. Tuosta nimestä on muuten pakko kertoa sellainen juttu, kun eräät vieraat olisivat tulleet sukulaisillamme kerran käymään ja kertoivat tapautuneensa ovelle, oli sukulaisrouva vastannut vieraille "Niin ei me oltu kotona, kun oltiin kuule Piilossa" ....siinäpä oli vierailla ollut ihmetteleminen...

Pidetään peukut pystyssä, että tuo sää olisi edes jokseenkin mukava, ettei reissua tarvitsisi kokonaan perua 

neilikat
neilikat

Mutta täällä on siis aloiteltu kesälomaa hyvillä fiiliksillä. Pyrin nauttimaan hetkestä ja tekemään asioita, jotka tuottavat mielihyvää. Mitään elämyskarusellia ei ole kuitenkaan tiedossa, enkä sellaista erityisemmin kaipaakaan.

Lomalla on useiten parasta, että voi mennä pitkälti ilman aikatauluja, nukkua päiväunet, jos nukuttaa ja valvoa illalla pitkään lempparisarjaa katsoen. Viimeaikoina olen koukuttunut tositapahtumiin perustuvaan Keisari Aarnioon. Ihan hurja keissi koko juttu!

Tässä siis tällaista kesälomalaisen ajatuksen virtaa! Seuraavan kerran postailen keskiviikkona mielenkiintoisista Foot Maskeista, jotka sain hiljattain testiini! Taidanpa sujauttaa tänä iltana yhdet sellaiset jalkaani ennen nukkumaan menoa!

Milloin sinä vietät lomaasi? Arvostatko lomassa samoja asioita kuin minä vai kaipaatko ennemminkin totaali irtaantumista kotiympyröistä?

♡ Vilma

Viime vuonna aloitimme tällaisissa tunnelmissa